RVing 101 Guide: Water System Components

Innholdsfortegnelse:

RVing 101 Guide: Water System Components
RVing 101 Guide: Water System Components

Video: RVing 101 Guide: Water System Components

Video: RVing 101 Guide: Water System Components
Video: RV Water Systems - Learn about Fresh Water systems on your RV 2024, April
Anonim
RVing ved vannet
RVing ved vannet

Hvis det er én ressurs på denne planeten som styrer alt, må det være vann. Vann er avgjørende for liv og RV-reise. De fleste bobiler kommer med et vannsystem for bobiler som du må gjøre deg kjent med for å sikre at du har komfortable bilturer i årene som kommer.

RV vannsystemkomponenter vil selvfølgelig variere med ulike typer bobiler. Jo mer komplekst og utstyrt et bobilsystem, er sjansen stor for at vannsystemet også vil være det, og omvendt med enkle bobiler. La oss lære mer om komponentene i vannsystemet for bobiler du vil møte, slik at du er forberedt på og utenfor veien.

RV Water System Components 101

Selv om vi ikke kan snakke om hver enkelt komponent i vannsystemer for bobiler i én artikkel, er her en oversikt som inkluderer noen av de mer vanlige komponentene til vannsystem for bobiler du vil møte i forskjellige bobiler og tilhengere.

ferskvanntank

Som navnet tilsier, inneholder ferskvannstanken ferskvann og drikkevann som kan brukes i alle deler av bobilen, fra dusjing til drikking. Ferskvannstanker kan variere i størrelse avhengig av størrelsen på bobilen. De kan ofte kobles til utendørs vannsystemer for å gi deg jevnt vann gjennom hele RV-reisen. Ferskvannstanken vil bli funnet på alle bobiler med funksjonelt rørleggerarbeid.

Les mer: Bruk av drikkevann med bobilen

Gråvanntank

Gråvannstanken finnes ikke på alle bobiler, men de fleste inneholder en gråvanntank, og de blir stadig mer populære ettersom både bobilprodusenter og forbrukere anerkjenner fordelene deres. Gråvannstanken inneholder vann som ikke er drikkelig, men som er sikrere enn innholdet i avløpstanken. Gråvannstanken kan være fylt med vann fra vasken eller dusjen og kan gjenbrukes i situasjoner der vannet ikke trenger å være uberørt, som oppvask eller toalettvann.

Avløpsvanntank

Avløpstanken er også kjent som svartvannstanken. Som navnet tilsier, er dette tanken som holder all din skitne virksomhet som vann fra toalettet og kan samle vann fra alle avløp i bobilen din i et system som ikke har en gråvannstank. Avløpsvann kan ikke drikkes under noen forhold.

Dette er de tre hovedkomponentene i vannsystemer for bobiler, men bobiler kan komme med forskjellige komponenter avhengig av hvor kompleks turen er. Her er noen mer vanlige komponenter til vannsystem for bobiler.

Les mer: A Guide to RV Septic Systems

akkumulatortanker

En akkumulatortank samler opp og setter vann under trykk, vanligvis med en luftblære for distribusjon i bobilen din. En akkumulatortank kan bidra til å redusere arbeidet som vannpumpen til bobilen din må gjøre, og kan også redusere vanntrykkstopper og nedbøyninger. Hvis RV-pumpen din går eller vanntrykket svinger, kan det være på tide å vurdere en akkumulatortank. Akkumulatortanker kan væreforhåndsinstallert i noen modeller av bobiler.

Vannpumper

De fleste bobiler med kraner og kraner leveres med vannpumper. Vannpumper hjelper til med å presse vann gjennom alle ledningene og slangene dine og få det dit det skal. Ikke alle vannpumper er laget like og, dessverre, pumper av lav kvalitet og finnes i RVing-verdenen. Hvis vannpumpen din for bobiler ikke får jobben gjort, bør du vurdere å oppgradere til noe større og bedre for riggen og oppsettet.

Vannfiltrering

RVers reiser over alt, men de kan ikke forventes å vite vannkvaliteten på bobilparken i Amerika. Det er derfor mange RVers har installert vannfiltreringssystemer. De fleste filtreringssystemer er avhengige av den tidstestede metoden for karbonfiltrering, men det finnes andre systemer der ute. Hvis du er bekymret for kvaliteten på vannet ditt, kan du vurdere et vannfiltreringssystem. Vannfiltreringssystemer varierer i pris avhengig av kvaliteten.

Dette er noen av hovedkomponentene i vannsystemer for bobiler, men ikke en fullstendig liste på noen måte. Hvis du er bekymret for kvaliteten på bobilens system eller vurderer å oppgradere enda bedre, kan du besøke din lokale bobilforsyningsbutikk eller gå inn på noen bobilfora for å få en idé om hva som kan være til nytte for bobilens vannsystem.

Anbefalt: