Hvordan velge en karibisk cruisereise

Innholdsfortegnelse:

Hvordan velge en karibisk cruisereise
Hvordan velge en karibisk cruisereise

Video: Hvordan velge en karibisk cruisereise

Video: Hvordan velge en karibisk cruisereise
Video: Карибский бассейн! Остров Сент-Винсент и Гренадины! Паром затем экскурсия на джипах по острову Бекия 2024, Kan
Anonim
Fiskere binder trebåten sin ved siden av et cruiseskip i St John's Harbor 10. mars 2008 i St John's, Antigua
Fiskere binder trebåten sin ved siden av et cruiseskip i St John's Harbor 10. mars 2008 i St John's, Antigua

Caribbean-cruise er det mest populære cruisedestinasjonen for cruisereisende. Å velge hvor du skal seile - det østlige eller vestlige Karibien - er en av de første avgjørelsene som tas når du planlegger en cruiseferie. De fleste cruisereisende velger et 7-dagers karibisk cruise for sin første opplevelse til sjøs. Syv dager gir cruisereisende muligheten til å se flere steder og bli tilpasset livet på et cruiseskip. Kortere 3- eller 4-dagers cruise koster mer per dag, og gjør ofte at reisende ikke vet med sikkerhet om en cruiseferie er et godt reise alternativ for dem.

Når du søker på Internett eller leser cruisebrosjyrer, er de vanligste reiserutene som tilbys Øst-Karibien og Vest-Karibien. Som er bedre? Svaret er enten! Alt avhenger av hva dine interesser er, så i tillegg til å velge riktig skip, må du undersøke anløpshavnene før du bestiller cruiseferien. Begge reiserutene vil gi cruisere muligheter til å seile, svømme, snorkle og shoppe. Men det er forskjeller. La oss ta en rask titt på de to mest populære cruisereisene i Karibia.

Half Moon Cay, Seabourn Pride cruiseskip offshore, Bahamas
Half Moon Cay, Seabourn Pride cruiseskip offshore, Bahamas

ØstligCaribbean Cruises

De fleste cruiseskip som seiler til det østlige Karibien på 7-dagers reiseruter går fra havner i Florida som Jacksonville, Port Canaveral, Miami eller Tampa, men skip seiler også til regionen fra Charleston, SC og New York Byområde.

Skip som seiler til det østlige Karibien mellomlander ofte på Bahamas enten ved Nassau eller en av cruiserederiets private øyer i skjærgården før de drar videre sørover til det østlige Karibien. Disse private øyene som Disney Cruises 'Castaway Cay eller Holland America Line's Half Moon Cay tilbyr gjestene muligheten til å nyte alle slags land- og vannsport i uberørte omgivelser. Anløpshavner på en reiserute i Øst-Karibien inkluderer ofte St. Thomas, St. John (USVI), Puerto Rico og kanskje St. Maarten/St. Martin. Hvis du vil ha mindre seiling (mer tid i havner i land) og mer shopping og muligheter til å gå til fantastiske strender, kan en reiserute i Øst-Karibien være mer attraktivt for deg. Øyene ligger relativt tett sammen, mindre, og utflukter på land har en tendens til å være mer rettet mot strand- eller vannaktiviteter.

Typiske strandaktiviteter kan omfatte snorkling, soling på en fantastisk strand eller til og med kappseiling i en seilbåt. St. John på de amerikanske jomfruøyene har fantastisk snorkling, det samme gjør de andre øyene (både britiske og USA) i gruppen. En av de mest minneverdige utfluktene på land i det østlige Karibia er kappseiling i en America's Cup-yacht i St. Maarten.

Folk som spiller øymusikk i Cayes i Belize
Folk som spiller øymusikk i Cayes i Belize

Western Caribbean Cruises

Cruiseskip som seiler til det vestlige Karibien går vanligvis om bord fra Florida, New Orleans eller Texas. Anløpssteder på en reiserute i Vest-Karibien inkluderer ofte Cozumel eller Playa del Carmen, Mexico; Grand Cayman; Key West, FL; den dominikanske republikk; Jamaica; Belize; Costa Rica; eller Roatan. Hvis du ser på et karibisk kart, vil du se at siden anløpshavnene er lengre fra hverandre, er det vanligvis mer tid til sjøs på et cruise i det vestlige Karibien. Så du kan ha mer tid på cruiseskipet og mindre tid i havnen eller på stranden.

Anløpshavnene i det vestlige Karibia er noen ganger på fastlandet (Mexico, Belize, Costa Rica) eller på større øyer (Jamaica, Den dominikanske republikk). Derfor er utflukts alternativene mer varierte siden øyene og fastlandet er mer varierte. Du kan utforske gamle Maya-ruiner, vandre i regnskogen eller snorkle eller dykke på noen uforglemmelige steder. Selvfølgelig vil du fortsatt finne muligheter for shopping eller bare sitte på en spektakulær strand og se det asurblå Karibien. Mange reisende identifiserer svømming med delfiner i Cozumel som en favoritt landutflukt på cruise i det vestlige Karibien. En annen er hulerør i Belize. Og folk flest glemmer aldri å besøke Stingray City på Grand Cayman Island.

Hvis du nå er grundig forvirret, er det greit! Det karibiske hav er en cruiseelskers himmel - blått hav, solfylte strender og interessante havner fylt med historie og fascinerende kulturer. Du vil få alle disse uansett hvilken retning du cruiser. Øst og vest er begge flotte - og dadet er Sør-Karibien, men det er en annen dag!

Anbefalt: