Deer Valley Petroglyph Preserve i Nord-Phoenix

Innholdsfortegnelse:

Deer Valley Petroglyph Preserve i Nord-Phoenix
Deer Valley Petroglyph Preserve i Nord-Phoenix

Video: Deer Valley Petroglyph Preserve i Nord-Phoenix

Video: Deer Valley Petroglyph Preserve i Nord-Phoenix
Video: Welcome to the Deer Valley Petroglyph Preserve 2024, Kan
Anonim
Besøkende som ser på bergkunst ved Deer Valley Petroglyph Preserve
Besøkende som ser på bergkunst ved Deer Valley Petroglyph Preserve

I den nordlige delen av dalen venter en fantastisk overraskelse på deg. Deer Valley Petroglyph Preserve har vært åpent for publikum siden 1994. På den tiden var det kjent som Deer Valley Rock Art Center. Det er også oppført i det nasjonale registeret over historiske steder. Deer Valley Rock Art Center drives av Arizona State University School of Human Evolution & Social Change. Landet er leid ut til universitetet av Flood Control District of Maricopa County, som eier landet. Bygningen som huser innendørsutstillingene ble bygget av U. S. Army Corps of Engineers som en del av avtalen som oppsto etter byggingen av Adobe Dam i 1980.

The Deer Valley Petroglyph Preserve er stedet for helleristningsstedet Hedgpeth Hills. Det er mer enn 1 500 registrerte helleristninger på nesten 600 steinblokker. Det forskes fortsatt på det 47 mål store området. Center for Archaeology and Society's Deer Valley Petroglyph Preserve administreres av ASU School of Human Evolution and Social Change i A. S. U.'s College of Liberal Arts and Sciences.

Helleristninger ved Deer Valley Petroglyph Preserve
Helleristninger ved Deer Valley Petroglyph Preserve

Hva er en Petroglyph?

En helleristning er en markering skåret inn i enstein vanligvis ved hjelp av et steinverktøy. Noen av helleristningene ble laget for 10 000 år siden. Helleristningene ved Hedgpeth Hills ble laget av amerikanske indianere over en periode som spenner over tusenvis av år.

Herrististninger representerer konsepter og tro som var viktige for menneskene som skar dem ut. Noen av dem kan ha religiøs betydning. Noen ganger vil du se en serie utskjæringer som kan fortelle en historie av noe slag. Noen av utskjæringene er av dyr og kan relatere seg til jakt. Helleristninger er viktige fordi de representerer en permanent oversikt over mennesker og deres migrasjoner.

Dette stedet ser ut til å ha vært kjent som et hellig sted for mange stammer og generasjoner av indianerfolk. Hedgpeth Hills kan ha vært godt kjent for amerikanske indianere gjennom tidene på grunn av sammenløpet av forskjellige vannkilder og det faktum at stedet var østvendt (mot den stigende solen).

Utstillinger på Deer Valley Petroglyph Preserve
Utstillinger på Deer Valley Petroglyph Preserve

Hva kan jeg forvente å se?

Du vil kunne se en instruksjonsvideo og utstillinger i innendørsanlegget. Utenfor er det en merket sti som tar deg med på en kvart mil enkel tur på en grussti gjennom det mest konsentrerte området med steinblokker. Du vil se mange helleristninger! Ta med kikkerten eller du kan leie noen der. Det er skrevet materiell for selvguidede turer og guidede turer er tilgjengelig for større grupper og skoler. Inngangsbilletten er veldig rimelig og folk er veldig hjelpsomme. Besøket ditt vil sannsynligvis ta mellom én og 1-1/2timer.

Om sommeren kan yngre arkeologer delta på leir her!

Hvor er det?

Deer Valley Petroglyph Preserve ligger i North Phoenix ved 3711 W. Deer Valley Road, ikke langt fra der Loop 101 og I-17 krysser hverandre.

Hva er åpningstidene?

mai til september: 8.00 til 14.00, tirsdag til lørdagoktober til april: 9.00 til 17.00

Er det gratis?

Nei, det er en inngangsavgift. A. S. U. studenter og museumsmedlemmer har gratis adgang. Inngang er vanligvis gratis på Smithsonian Museum Day i september.

The Deer Valley Petroglyph Preserve er sannsynligvis ikke som de fleste museer du har besøkt.

Ti ting å vite før du drar

  1. Ta med kamera. Fotografering er tillatt.
  2. For å ta bilder er den beste tiden å besøke faktisk ved solnedgang -- men anlegget er ikke åpent da! Nest beste tid er trolig tidlig om morgenen. Solens vinkel til forskjellige timer vil avgjøre hvor lette helleristningene er å se og fotografere. Når du ser en stein med helleristninger, vil du legge merke til at de ser annerledes ut fra forskjellige vinkler.
  3. Jeg glemmer alltid å ta med kikkert. Hvis du ikke har en kikkert, kan du leie den på Preserve.
  4. Hovedattraksjonen, helleristningene, er utendørs. Vær oppmerksom på at det er varmt om sommeren. Stien er kort, så hvis du kan gå fra en fjern parkeringsplass ved Walmart, kan du ta denne turen. Den er imidlertid ikke asf altert og er stedvis ujevn.
  5. Bruk komfortable sko. Hvis det er sol, bruk hatt, solkrem,og solbriller. Det er ingen restaurant her. Ta med deg en flaske vann.
  6. Dette er en hellig side. Det er ingen røyking, ikke ta på noen av steinblokkene, og for guds skyld, ikke prøv å ta noen – eller deler av noen – av steinblokkene med deg hjem.
  7. Hent stiguiden i resepsjonen når du sjekker inn. Den vil hjelpe deg med å peke deg i retning av noen av helleristningene. Noen ganger tar det litt tid å vite hva du leter etter!
  8. Det er en video inne (klimaanlegg) som fungerer som en god introduksjon til historien eller nettstedet.
  9. Det er innendørs utstillinger, men de er ikke omfattende.
  10. Hvem bør besøke? Folk som er interessert i historien til innfødte i området, eller geologiinteresserte. Dette museet har et ganske sm alt fokus, så hvis det ikke interesserer deg å se på steiner med helleristninger etter de første fem minuttene…vel, så er det fem minutter. Det er et vakkert område for en spasertur, og det er noen markblomster i løpet av sesongen! På samme måte er det ikke virkelig praktiske aktiviteter eller interaktive høyteknologiske gadgets for barna, så husk det.

Anbefalt: