Helligdager i Nord-Irland
Helligdager i Nord-Irland

Video: Helligdager i Nord-Irland

Video: Helligdager i Nord-Irland
Video: Northern Ireland strikes: ‘I haven’t had a holiday since 2019’ 2024, Kan
Anonim
12. juli i Orange Country
12. juli i Orange Country

Offentlige helligdager i Nord-Irland varierer noen ganger fra de i republikken og kan til tider være forvirrende. Dette er fordi Nord-Irland overholder helligdager som er på linje med de i Storbritannia. Et eksempel er August Bank Holiday, som finner sted den første helgen i måneden i republikken, siste helg i Nord-Irland. Selv helligdager på langfredag kan variere mellom landene. Her er den definitive listen over helligdager i Nord-Irland, med noen bemerkninger på andre spesielle dager du kanskje ser opp til.

nyttårsdag-1. januar

Nyttårsdag er en offentlig fridag over hele Irland, de fleste virksomheter vil være stengt og offentlig transport vil kjøre etter en svært begrenset tidsplan. Skulle 1. januar falle på en lørdag eller søndag, vil den påfølgende mandagen være en helligdag i stedet.

Saint Patrick's Day-17. mars

Saint Patrick's Day er en offentlig fridag over hele Irland, de fleste virksomheter vil være stengt minst deler av dagen. Skulle Saint Patrick's Day falle på en lørdag eller søndag, vil den påfølgende mandagen være en helligdag i stedet.

langfredag

Langfredag er kun en offentlig fridag i Nord-Irland. Forvent grenseoverskridende trafikk fra Nord-Irland på vei mot detaljhandelsentre i republikken, avhengig av gjeldendevalutakurs og de relative prisene. Datoen varierer hvert år, men dette er alltid fredag før påskedag.

påskedag

påskedag er en helligdag over hele Irland, de fleste virksomheter vil være stengt.

mai helligdag - første mandag i mai

Den første mandagen i mai er en helligdag over hele Irland, mange virksomheter vil være stengt, selv om forhandlere generelt holder åpent i urbane områder. I Nord-Irland er dette kjent som May Day Bank Holiday.

Spring Bank Holiday-Siste mandag i mai

En helligdag i Nord-Irland den siste mandagen i mai er kjent som Spring Bank Holiday.

Battle of the Boyne-jubileet – 12. juli

Battle of the Boyne-jubileet (faktisk på feil dato, men bry deg ikke om det) er en helligdag bare i Nord-Irland, og de fleste virksomheter vil være stengt. Det er stor trafikk på vei inn i republikken for dagen. Forvent også stenginger og midlertidige avbrudd på ruter gjennom tettsteder. Skulle 12. juli, årsdagen for slaget ved Boyne, falle på en lørdag eller søndag, vil den påfølgende mandagen være en helligdag i stedet.

Sommerhøytid - siste mandag i august

Den siste mandagen i august, også kjent som sommerferien, er kun en offentlig fridag i Nord-Irland. De fleste virksomheter (men ikke forhandlere som supermarkeder) vil være stengt.

juledag–25. desember

25. desember er en helligdag over hele Irland, dette er den ene dagen hvor hele landet egentlig er helt stengtned! Skulle juledag falle på en lørdag eller søndag, vil den påfølgende mandagen være en helligdag i stedet.

Boxing Day – 26. desember

Boxing Day (eller St. Stephen's Day) er en offentlig fridag over hele Irland, selv om salget starter i noen byområder og mange butikker er åpne. Skulle 2. juledag falle på en lørdag, vil påfølgende mandag være en helligdag i stedet, skulle 2. juledag falle på en søndag, vil den påfølgende tirsdag være en helligdag i stedet.

Skoleferier i Nord-Irland

Dette er en grov oversikt over skoleferien i Nord-Irland:

  • Skolene åpner igjen etter juleferie den første virkedagen i januar.
  • Februar midtveis pause: skolene stenger i midten av februar for en langhelg.
  • Påskeferie: alle skoler stenger i to uker rundt påske.
  • Sommerferie: alle skoler er stengt i opptil to måneder fra begynnelsen av juli.
  • Høstens midtveis pause: skolene stenger midt på høsten for en langhelg.
  • Skolene stenger for juleferie i slutten av desember.

Follige helligdager i Irland

Du vil ha lagt merke til at noen, men ikke alle, helligdager er i kraft over hele Irland. Det er imidlertid forskjeller på flere dager, og disse har vanligvis en tendens til å favorisere grenseoverskridende turer mellom nord og republikk for shopping eller rekreasjon. Det kan oppstå trafikkork, spesielt rundt de viktigste detaljhandelsentrene.

Anbefalt: