India's Palace on Wheels Luxury Train: What You Must Know

Innholdsfortegnelse:

India's Palace on Wheels Luxury Train: What You Must Know
India's Palace on Wheels Luxury Train: What You Must Know

Video: India's Palace on Wheels Luxury Train: What You Must Know

Video: India's Palace on Wheels Luxury Train: What You Must Know
Video: Expensive Train Journey In India | Palace On Wheels At ₹12.4 Lakhs | WanderLuxe Ep 9 | Curly Tales 2024, April
Anonim
Palace on Wheels
Palace on Wheels

Det ikoniske Palace on Wheels ble lansert i 1982, noe som gjør det til det eldste av Indias luksustog. Faktisk har de nyere luksustogene i India hatt som mål å gjenskape suksessen. Toget ble konseptualisert for å bruke vogner som Indias kongelige herskere og visekongen i Britisk India hadde reist i. Du vil virkelig føle deg kongelig når du reiser med stil gjennom Rajasthan og besøker Taj Mahal.

I september 2017 begynte Palace on Wheels å kjøre med nye gule vogner. Vognene ble hentet fra det overdådige Royal Rajasthan on Wheels, som ikke lenger er i drift på grunn av manglende beskyttelse, og ombygget for å gjenskape følelsen av Palace on Wheels. Spesielt er de mer romslige og luksuriøse enn togets tidligere, som ble fornyet i 2015 etter klager på slitt interiør. Badene er også oppgradert og hyttene har fått en makeover med mer moderne utseende.

Funksjoner

The Palace on Wheels drives i fellesskap av Rajasthan Tourism og Indian Railways. Toget har 13 vogner med 39 deluxe kabiner, og en vogn med to super deluxe kabiner. Vognene (kjent som salonger) er oppk alt etter fyrstelige delstater i Rajasthan, og hver er unikt dekorert i kongelig stil i samsvar med temaet. Forvent livlige farger, overdådig speil, miniatyrmalerier, antikke møbler og silkestoffer.

Hyttene er oppk alt etter kjente palasser i Rajasthan, og hver av dem har en betjent i Rajasthani (k alt en khidmatgar) som er tilgjengelig hele døgnet. Fasilitetene i lugarene inkluderer innebygde garderober, safe, TV, DVD-spiller, rørmusikk, telefon og tilhørende bad.

I tillegg er det to restauranter (k alt Maharajaha og Maharani), en salong hvor gjestene kan mingle og nyte det forbipasserende landskapet, bar, ayurvedisk spa, suvenirbutikk og trådløst internett.

Rute og reiserute

The Palace on Wheels kjører fra september til april hvert år. Den stopper i løpet av de svært varme månedene og monsunmånedene.

Toget går onsdager klokken 18.30. fra Safdarjung jernbanestasjon i Delhi. Den besøker Jaipur, Sawai Madhopur (for Ranthambore nasjonalpark), Chittorgarh fort, Udaipur, Jaisalmer, Jodhpur, Bharatpur og Agra (for Taj Mahal).

Høydepunkter inkluderer en kameltur i sanddynene ved Jaisalmer etterfulgt av middag og et kulturelt show, et lyd- og lysshow på Chittorgarh og lunsj på Fateh Prakash Palace-hotellet i Udaipur.

Reisevarighet

Syv netter. Toget kommer tilbake til Delhi klokken 06.00 påfølgende onsdag.

Kostnad

Det er forskjellige priser for utlendinger og indere. Prisene varierer i henhold til høysesong (fra oktober til mars) og mager sesong (september og april).

For 2020-21 er utlendingsprisene for Palace on Wheels som følger:

  • Toppsesong, deluxe-hytte, enkeltrom: $7 700 per person.
  • Høysesong, deluxe-hytte, dobbeltrom: $5 005 per person.
  • Høysesong, super deluxe-hytte, enkeltrom: $13, 860 per person.
  • Høysesong, super deluxe-hytte, dobbeltrom: $6, 930 per person.
  • Lavsesong, deluxe-hytte, enkeltrom: $6 300 per person.
  • Lavsesong, deluxe-hytte, dobbeltrom: $3 850 per person.
  • Lavsesong, super deluxe-hytte, enkeltrom: $10, 395 per person.
  • Lavsesong, super deluxe-hytte, dobbeltrom: $5 201 per person.

For 2020-21 er de indiske prisene for Palace on Wheels som følger:

  • Høysesong, deluxe-hytte, enkeltrom: 5, 23, 600 rupees per person.
  • Høysesong, deluxe-hytte, dobbeltrom: 3, 40, 340 rupees per person.
  • Høysesong, super deluxe-hytte, enkeltrom: 9, 42, 480 rupees per person.
  • Høysesong, super deluxe-hytte, dobbeltrom: 4, 71, 240 rupees per person.
  • Lavsesong, deluxe-hytte, enkeltrom: 4, 28, 400 rupees per person.
  • Lavsesong, deluxe-hytte, dobbeltrom: 2, 61, 800 rupees per person.
  • Lavsesong, super deluxe-hytte, enkeltrom: 7, 06, 860 rupees per person.
  • Lavsesong, super deluxe-hytte, dobbeltrom: 3, 53, 430 rupees per person.

Prisene inkluderer overnatting, måltider (en blanding av kontinentale, indiske og lokale retter serveres), sightseeingturer, inngangspenger til monumenter og kulturell underholdning. Serviceavgifter, skatt, klesvask, tips og drikke kommer i tillegg.

reservasjoner

Du kan reservere reise på Palace on Wheels online her, eller via et reisebyrå.

Bør du reise med toget?

Det er en utmerket måte å se mange av de populære nordindiske turiststedene i komfort, uten typiske problemer som å håndtere overføringer og kjøp. Utfluktene er godt planlagt og dekker de viktige stedene, inkludert to nasjonalparker og mange historiske attraksjoner. Passasjerer kommer fra hele verden, noe som gir toget et kosmopolitisk preg.

Men i stedet for å reise med toget, foretrekker noen mennesker å bo på luksushoteller og leie bil og sjåfør, siden det gir dem mer fleksibilitet. I denne forbindelse er det noen ulemper med Palace on Wheels. En av hovedulempene er de hyppige planlagte shoppingstoppene der provisjoner opptjenes. Varene er urimelig dyre og mange turister betaler rett og slett prisantydning i stedet for å prute. Prisen på alkohol ombord på toget er også veldig høy.

Hvis du reiser i vintermånedene, fra november til februar, sørg for å ta med varme klær (inkludert hatter og hansker) du kan bruke på safari i nasjonalparkene. Morgenene er kalde og transport i parkene er utendørs.

Anbefalt: