Falsk indisk valuta og hvordan du finner den

Innholdsfortegnelse:

Falsk indisk valuta og hvordan du finner den
Falsk indisk valuta og hvordan du finner den

Video: Falsk indisk valuta og hvordan du finner den

Video: Falsk indisk valuta og hvordan du finner den
Video: Лесник нашёл странный свёрток в змеином гнезде. Развернув его, он ужаснулся! 2024, April
Anonim
Kvinner med nye Rupesedler i hånden, India
Kvinner med nye Rupesedler i hånden, India

Dessverre er problemet med falsk indisk valuta et stort problem som har vokst de siste årene. Forfalskere blir så smarte og de nyeste sedlene er laget så bra at det er vanskelig å identifisere dem.

Hvordan oppdager du falske sedler? Finn ut noen tips i denne artikkelen.

Problemet med falsk indisk valuta

Fake Indian Currency Note (FICN) er den offisielle betegnelsen for falske sedler i den indiske økonomien. Anslagene varierer med hensyn til hvor mange falske sedler som er i omløp. En studie utført av National Investigation Agency i samarbeid med Indian Statistical Institute (ISI) utt alte at verdien er 400 crore rupees (4 milliarder rupier/$53,3 millioner).

Falske sedler blir til og med utlevert fra minibanker i banker i India, spesielt sedler med høyere valører.

Den indiske regjeringen har lagt ned mye krefter på å løse problemet med falsk valuta, inkludert å endre utformingen av sedler for å gjøre dem vanskeligere å kopiere og implementere en overraskende demonetisering over natten av eksisterende 500 og 1000 rupiesedler.

Den 8. november 2016 erklærte den indiske regjeringen at alle eksisterende sedler på 500 rupi og 1 000 rupi ville slutte å være lovlig betalingsmiddel fra midnatt. 500 rupier sedlene har værterstattet av nye sedler med et annet design, og splitter nye 2000 rupiesedler har blitt introdusert for første gang

Det reduserte imidlertid ikke problemet med falsk valuta. Bare tre måneder etter at den nylig pregede 2000 rupier-seddelen ble introdusert i India, ble flere forfalskede kopier av den funnet og konfiskert. Det var til og med tilfeller av falske sedler som ble utstedt i navnet til «Children's Bank of India» og utlevert fra minibanker.

Siden den gang har Reserve Bank of India gradvis redesignet alle valutasedler. Nye 200 og 50 rupiesedler ble introdusert i august 2017. Dette ble fulgt av en ny 10 rupieseddel i januar 2018, en ny 100 rupieseddel i juli 2018 og en ny 20 rupieseddel i april 2019.

India ny valuta
India ny valuta

Problemet med forfalsket valuta fortsetter imidlertid med uforminsket styrke, med den nye 2 000 rupieseddelen som fremstår som den største synderen.

I april 2018 utt alte en rapport fra Financial Intelligence Unit at indiske banker ikke bare mottok den høyeste mengden falsk valuta noensinne i 2016-17, men at de også oppdaget mer enn 480 % økning i mistenkelige transaksjoner etter demonetisering.

I januar 2020 indikerte analyse av de siste rapportene fra National Crime Records Bureau (NCRB) at 2000 rupiesedler utgjorde det meste av den falske valutaen som ble beslaglagt i India etter demonetisering. Spesielt beslagla rettshåndhevelsesbyråer falsk valuta på til sammen 46,06 crore rupees (0,46 milliarder rupier/$6,13 millioner) i 2017 og 2018. Falske sedler på 2 000 rupier utgjorde 53,3 % avverdi i 2017, økende til 61 % av verdien i 2018.

Men hvor kommer de falske sedlene fra?

Kilder til falsk valuta

Den indiske regjeringen mener at sedlene er produsert av utenlandske racketere i Pakistan, på forespørsel fra Pakistans militære etterretningsbyrå, Inter-Services Intelligence (ISI). Indias nasjonale etterforskningsbyrå fant at falsk indisk valuta ble brukt av pakistanske terrorister involvert i 2008-angrepet i Mumbai.

I følge nyhetsrapporter er hovedmotivet bak Pakistans trykking av de falske sedlene å destabilisere den indiske økonomien. Det er et stort problem for den indiske regjeringen, som har som mål å gjøre forfalskning av indisk valuta til en lovbrudd i henhold til landets antiterrorlov, loven om ulovlige aktiviteter (forebygging) 1967.

Pakistan antas å ha mange forfalskede valutanettverk som opererer fra Nepal, Bangladesh og Thailand. Land som De forente arabiske emirater, Sri Lanka og Malaysia brukes også som transittpunkter.

I India er delstaten Gujarat det største knutepunktet for falsk valuta.

Den indiske regjeringen avslørte at fra datoen for demonetisering og frem til 30. juni 2018, var nesten 43 % av den falske indisk valuta som ble beslaglagt i Gujarat. Ytterligere 15,8 % ble hentet fra Uttar Pradesh og 14,4 % i Vest-Bengal. Betydelige mengder falsk valuta ble også funnet i grensestater inkludert Mizoram, Jammu og Kashmir, Punjab og Rajasthan. Problemet er imidlertid ikke lenger begrenset til grensestater. Forfalsket 2 000 rupeesedler, som ble sagt tilse så ekte ut at det ville være vanskelig for en vanlig person å identifisere dem som falske, ble nylig beslaglagt i Bangalore.

Hvordan oppdage falsk indisk valuta

Det er en rekke tegn som indikerer at valuta er falsk. Disse inkluderer:

  • Vannmerker som ser tykke ut. Forfalskningsgjenger bruker vanligvis olje, fett eller voks for å gi bildet en gjennomsiktig følelse.
  • Imiterte sikkerhetstråder som er tegnet eller trykket på, i stedet for å være innlemmet gjennom valutaen på produksjonstidspunktet.
  • Tall som er ute av justering. Mindre eller større tall, utilstrekkelige hull og ulike justeringer i tall bør betraktes med mistenksomhet.
  • Utskrevne linjer som er ødelagte og blekkflekker.
  • Bokstaver brukt for "Reserve Bank of India" som er tykkere enn vanlig.
indisk valuta
indisk valuta

Gjør deg kjent med indisk valuta

Den beste måten å oppdage falsk indisk valuta på er imidlertid å gjøre deg kjent med hvordan ekte indisk valuta ser ut. Reserve Bank of India har et nettsted k alt Paisa Bolta Hai (pengene taler) for dette formålet. Den inneholder store bilder av alle de nye indiske sedlene med detaljerte beskrivelser av sikkerhetsfunksjonene deres.

Sørg for at du sjekker den indiske valutaen din, siden det er stor sjanse for å ende opp med en falsk seddel.

Fikk du falsk indisk valuta? Her er hva du kan gjøre.

Anbefalt: