Været og klimaet i Manila, Filippinene

Innholdsfortegnelse:

Været og klimaet i Manila, Filippinene
Været og klimaet i Manila, Filippinene

Video: Været og klimaet i Manila, Filippinene

Video: Været og klimaet i Manila, Filippinene
Video: First Impressions of Manila, Philippines 🇵🇭 2024, April
Anonim
Rizal Park, Manila, Filippinene
Rizal Park, Manila, Filippinene

Været i Filippinens hovedstad Manila kan deles inn i tre generelle årstider: en kjølig, tørr sesong mellom desember til februar som varmes opp til en varm, tørr sommersesong fra mars til mai, før den går over til en bløt- våt regntid fra juni til november.

I praksis fungerer Manilas bygninger og fortau som en varmeavleder, og kombineres med byens alltid tilstedeværende fuktighet for å få Filippinens hovedstad til å føles som et drivhus hele året.

Regntiden endrer bildet til det verre. Kraftig regn blir ofte til tyfoner, noe som kan være positivt farlig i Manila og utsetter besøkende for risikoen for fallende gjenstander eller å bli revet med i en flom.

Med tanke på Manilas klima, unngå å besøke eller bli lenge i regntiden. Bestem besøket ditt i stedet for det korte vinduet med tålelig kjølighet mellom desember og februar, hvor det faktisk føles behagelig å være ute.

Raske klimafakta

  • Hottest Month: Mai: (92 F / 33 C)
  • Kaldeste måned: januar (85 F / 29 C)
  • Våteste måned: august (18,8 tommer)
  • Tørreste måned: februar (0,3 tommer)
  • Vindest måned: desember (9,8 mph)

Hastende sesonginformasjon

Besøkende til Filippinens hovedstad bør ta hensyn til de værrelaterte farene som er iboende enten sommeren eller regntiden. Hvis det ikke er varmen som skygger turen din, er det fare for å bli fanget i en flom!

Flash Floods

Manilas overbelastede dreneringssystem klarer seg dårlig i forhold til de enorme vannvolumene som regntiden fører med seg. Hensynsløs deponering av søppel har tettet hovedstadens stormavløp, og gjort byen sårbar for flom under tyfoner. Dette forverrer også Manilas allerede fryktelige trafikksituasjon. Det er best å unngå å gå på tur i Manila i regntiden - eller bare unngå å besøke i disse månedene.

Heat and Heatstroke

I sommersesongen kan lokale temperaturer stige så høyt som 38 C (100 F). Smarte lokalbefolkningen foretrekker å holde seg innendørs utenfor solen, helst i luftkondisjonerte interiører, midt på dagen. Ta forholdsregler mot heteslag hvis du ikke kan unngå å gå ut om sommeren, drikk mye vann, eller legg is på armhulene, lysken eller nakken.

Vannbårne sykdommer

Visse sykdommer har en tendens til å stige når de regn-myggbårne sykdommer som malaria og dengue kommer; og vannbårne sykdommer som kolera, leptospirose og tyfoidfeber. Unngå kontakt med flomvann, og skum på litt myggmiddel når det er mulig.

Tørrsesong i Manila

Månedene desember til februar tilbyr en kjølig, tørr pause for innbyggerne i Manila, som nyter skarp kjølig luft i julemånedene og enlitt etter. Filippinere i Manila vil noen ganger ta på seg den sjeldne genseren eller jakken mot den tørre årstidens kjøligere vind.

Fuktighet modererer effekten noe, med nivåer som varierer fra 73 til 75 prosent gjennom sesongen. Enkelte regnbyger avtar drastisk etter hvert som sesongen skrider frem, med 2 tommer regn i desember som faller til 0,3 tommer innen utgangen av februar.

Besøkende i Manilas tørre sesong nyter utmerket vær for å gå gjennom den gamle bymuren Intramuros og dens kirker eller besøke hovedstadens friluftsmarkeder i helgene. Mange besøkende i Manila i denne sesongen drar også ut for å se resten av Luzon, inkludert (men ikke begrenset til) Banaue Rice Terraces og Pampangas matscene.

Hva du skal pakke: Besøkende til Manila i den tørre årstiden bør ta med lette, fukttransporterende klær og komfortable sko – dette er flott vær for å få gjort mye tur. En bærbar paraply vil avverge overraskende regn.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned:

  • desember: 73 F / 85 F (23 C / 29 C)
  • januar: 72 F / 85 F (22 C / 29 C)
  • februar: 72 F / 86 F (22 C / 30 C)
Turist foran Manila katedral, Intramuros
Turist foran Manila katedral, Intramuros

Sommer i Manila

Fra mars til mai oppdager besøkende i Manila nøyaktig hvorfor amerikanske koloniale tjenestemenn flyttet hele regjeringen til Baguio-høylandet i sommermånedene. Manila er en beryktet urban varmeøy: byens betong absorberer solens strålevarme, og skaper en temperaturboble på ca.grader varmere sammenlignet med temperaturen i nærliggende landlige områder.

Fuktighet og nedbør f alt årlig i sommermånedene: mellom 66 og 68 prosent for førstnevnte, og 0,7 tommer for sistnevnte i april måned.

Manila får færre turister i løpet av disse månedene, ettersom stranddestinasjoner over hele Filippinene som Boracay lokker til og med innbyggere fra Manila bort. Sommeren faller også sammen med skoleferien, og lar middel- og overklassefamilier flykte til vennligere fluktsteder andre steder på Filippinene.

What to pack: Besøkende til Manila om sommeren må pakke lette, fukttransporterende klær, solbriller, en bredbremmet hatt (hvis mulig) og mye solkrem. En paraply kan også avverge solen.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned

  • mars: 77 F / 90 F (24 C / 32 C)
  • april: 77 F / 92 F (25 C / 33 C)
  • mai: 78 F / 92 F (26 C / 33 C)
Hestetrukket calesa i Manila under flom
Hestetrukket calesa i Manila under flom

Regntiden i Manila

Når juni begynner, begynner nedbøren i Manila å eskalere, og topper seg i august med en gjennomsnittlig nedbør på 18,8 tommer og 22 gjennomsnittlige nedbørsdager. Fuktigheten er også på 83 prosent den måneden.

Regntiden (også kjent som monsunsesongen) er så lav som lavsesongen kan gå, med ingen festivaler og svært få turister på besøk på den tiden av året. Med god grunn også: fuktigheten og nesten konstant nedbør hindrer besøkende i å utforske byens utendørs, og begrenser dem til kjøpesentrene (hvis de nær-konstant trafikk tillater; trafikkork blir positivt marerittaktig under regnet).

Flom er vanlig blant Manilas dårlig drenerte gater, og det er på en vanlig regnværsdag. Tyfoner kan føre til oversvømmelser som oversvømmer hele hus og kaster løse, lette materialer som GI-tak på intetanende fotgjengere.

What to pack: Besøkende til Manila i regntiden bør pakke for monsunværet, legge til en vanntett jakke eller vindjakke og paraply til bagasjen. Ikke ta med regnfrakk: Fuktigheten vil få deg til å svette som om du er i en badstue, og du vil være et klamt, stinkende rot når du tar av deg regnfrakken. Bruk en paraply mot regnet i stedet.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned

  • juni: 77 F / 90 F (25 C / 32 C)
  • juli: 77 F / 88 F (25 C / 31 C)
  • august: 76 F / 87 F (24 C / 30 C)
  • september: 76 F / 87 (24 C / 30 C)
  • oktober: 76 F / 88 F (24 C / 31 C)
  • november: 75 F / 87 F (24 C / 30 C)

Gjennomsnittlig månedlig temperatur, nedbør og fuktighet i Manila

Gj.sn. Temp. Regnfall fuktighet
januar 78 F / 26 C 0,5 tommer 72 prosent
februar 79 F / 26 C 0,3 tommer 73 prosent
mars 81 F / 27 C 0,8 tommer 66 prosent
april 84 F/ 29 C 0,7 tommer 64 prosent
mai 85 F / 29 C 5,4 tommer 68 prosent
juni 83 F / 28 C 11,2 tommer 76 prosent
juli 81 F / 27 C 14,3 tommer 80 prosent
august 81 F / 27 C 18,7 tommer 83 prosent
september 81 F / 27 C 13,1 tommer 81 prosent
oktober 81 F / 27 C 7,9 tommer 78 prosent
november 80 F / 27 C 4,4 tommer 76 prosent
desember 79 F / 26 C 2,2 tommer 75 prosent

Anbefalt: