Været og klimaet i Indianapolis

Innholdsfortegnelse:

Været og klimaet i Indianapolis
Været og klimaet i Indianapolis

Video: Været og klimaet i Indianapolis

Video: Været og klimaet i Indianapolis
Video: Vær og klima: Hva er forskjellen? 2024, Kan
Anonim
Indianapolis skyline med fontene og park om høsten
Indianapolis skyline med fontene og park om høsten

Det er en populær setning som går rundt i Indiana: "Hvis du ikke liker været, hold deg rundt, det vil endre seg." Det er for ikke å snakke om den felles troen på at Indy opplever alle fire årstidene på en enkelt dag.

Været i Indianapolis er uforutsigbart og endrer seg raskt. På vei til jobb kan du sprenge varmen i bilen din, og på vei hjem har du skrudd på klimaanlegget.

Likevel er det visse tider på året som er mer milde og behagelige enn andre. Mai, juni, september og begynnelsen av oktober er optimale for besøk, mens januar til mars er mindre enn ideelle. For en oversikt over sesong for sesong, her er guiden din til været i Indianapolis, Indiana.

Raske klimafakta

  • Hottest måned: juli, 85 grader F
  • Kaldeste måned: januar, 36 grader F
  • Våteste måned: mai, 5,1 tommer
  • Snømest måned: januar, 8,0 tommer

Tornadosesong

Indiana er ikke fremmed for tornadoer, men de siste årene har det vært en betydelig økning i antall stormer - så mye at forskere har plassert staten i"Dixie Alley", som er en østlig forlengelse av "Tornado Alley."

I Indianapolis (og sentrale Indiana generelt) starter høysesongen for tornadoer om våren og går ut på forsommeren. Høsten ser en ny gruppe tornadoer, men de er ikke like vanlige.

Hvis du er bekymret for tornadoer under besøket ditt, kan du være rolig. Marion County har bare rapportert 47 tornadoer mellom 1950 og 2019, hvorav ingen resulterte i noen dødsulykker.

Fortsatt nervøs? CDC har tre tips for å holde seg trygg under en tornado.

Vår i Indianapolis

I Indiana kommer March inn som en løve … og går ut som den samme løven. Våren i Indianapolis er uforutsigbar og vanskelig å forberede seg på. Den ene dagen er det 65 grader F, og den neste er det 15. Det blåser, det er iskaldt, det snør – det er en av de verste tidene på året å besøke Circle City. Med mindre du ikke har noe imot kulde og slaps - eller planlegger å bruke mesteparten av tiden din på å besøke museer - bør du prøve å bestille turen til Indy senere på våren.

Det kan og har snødd i april og mai før, og mai er den våteste måneden i året. Når været er fint, men (vi snakker 72 grader F og sol), er det ganske deilig. Prøv å komme sent på våren, mot slutten av mai. Gå langs kanalene, ta en spasertur nedover Monon-stien, eller mate sjiraffene i Indianapolis Zoo – det er så fint at du aldri vil gå inn.

Hva skal pakkes inn: Lag, lag, lag. Hvis du kommer i mars eller april, må du være forberedt på all slags vær. Pakk cardigans,gensere, jeans, en kraftig vinterfrakk, hansker, luer, snøstøvler – men spar plass til en lett jakke, t-skjorte, et par shorts og en kjole eller to. La gjerne vinterklærne være hjemme hvis du har bestilt reisen til slutten av våren.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned:

  • mars: Høy: 52 grader F; Lav: 33 grader F
  • april: Høy: 63 grader F; Lav: 43 grader F
  • mai: Høy: 73 grader F; Lav: 53 grader F

Sommer i Indianapolis

Hvis du måtte velge når som helst på året for å besøke Indianapolis, ville begynnelsen av juni være et trygt valg. Det er varmt - men ikke for varmt - og fuktigheten har ennå ikke kommet ut for fullt. Det ser ut og føles som alt du skulle ønske våren kunne være. Senere i måneden vil du begynne å se tordenvær, som fortsetter ut juli.

Temperaturene eskalerer i juli og august (det kan bli over 100 grader F i byen), og fuktigheten kan være et beist å tåle. Men sommeren i Indy blir levende med aktivitet: det er konserter, Indiana State Fair, bondemarkeder og mer. August ser minst mengden regn av alle sommermånedene; bestill en tur på dette tidspunktet hvis du har mange utendørsaktiviteter i vente og ikke er redd for litt fuktighet.

Hva du skal pakke: Sommeren er varm og fuktig, så du kommer til å ønske å pakke dine letteste (og mest svettesikre) klær: shorts, t-skjorter, solkjoler, sandaler, joggesko, tank topper og luftige bluser. Siden en sommernatt i Indy er like fuktig som en sommerdag, trenger du ikke nødvendigvisbære en lett jakke eller cardigan for kveldsaktiviteter. Det kan imidlertid være lurt å ta med en i tilfelle du blir kald i bygninger med klimaanlegg. Ikke glem paraplyen din!

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned:

  • juni: Høy: 82 grader F; Lav: 62 grader F
  • juli: Høy: 85 grader F; Lav: 66 grader F
  • August: Høy: 84 grader F; Lav: 64 grader F

Fall in Indianapolis

For de fleste Hoosiers er høsten den beste tiden på året: fuktigheten har stilnet, den er skarp, den er behagelig, og fotballsesongen har startet. September og oktober er noen av de mer milde månedene i Indy, selv om det kan komme under frysepunktet noen netter i oktober. November er når kulden begynner å komme og du kan føle begynnelsen av vinteren.

Hva du skal pakke: Du bør pakke mange lag om høsten. Du kan slippe unna med shorts og kjoler i begynnelsen av september, men du bør ha en jakke for hånden i tilfelle du blir kald om natten. Sørg for å pakke jeans, gensere, skjerf, gensere, en lett jakke og et par støvler.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned:

  • september: Høy: 78 grader F; Lav: 56 grader F
  • oktober: Høy: 65 grader F; Lav: 45 grader F
  • November: Høy: 52 grader F; Lav: 35 grader F

Vinter i Indianapolis

Selv om gjennomsnittshøyden i januar er 36 grader F, er det ikke uvanlig at Indiana opplever negative temperaturer. Desember opplever den mest mildevinter, mens januar og februar er de to kaldeste månedene i året. Hvis du bare planlegger å sjekke ut museene og treffe byens bryggerier, er dette tiden for å dra. Ellers bør du planlegge reisen for en ny sesong.

Hva du skal pakke: Pakk alle de varmeste klærne dine (inkludert et par lange joggebukser). Du bør ta med dine varmeste gensere, termikk, skjerf, hansker, luer, kåper, bukser og snøstøvler. Selv om våre naboer i nord kanskje ikke synes noe om en Indiana-vinter, er det alltid best å være forberedt.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned:

  • desember: Høy: 39 grader F; Lav: 24 grader F
  • januar: Høy: 36 grader F; Lav: 21 grader F
  • februar: Høy: 40 grader F; Lav: 24 grader F
Gjennomsnittlig månedlig temperatur, nedbør og dagslys
Måned Gj.sn. Temp. Regnfall Daylight Hours
januar 36 F 2,7 tommer 10 timer
februar 40 F 2,3 tommer 11 timer
mars 52 F 3,6 tommer 12 timer
april 63 F 3,8 tommer 13 timer
mai 73 F 5,1 tommer 14 timer
juni 82 F 4,3 tommer 15 timer
juli 85F 4,6 tommer 15 timer
august 84 F 3,1 tommer 14 timer
september 78 F 3,1 tommer 12 timer
oktober 65 F 3,1 tommer 11 timer
november 52 F 3,7 tommer 10 timer
desember 39 F 3,2 tommer 9 timer

Anbefalt: