Været og klimaet på Jamaica

Innholdsfortegnelse:

Været og klimaet på Jamaica
Været og klimaet på Jamaica

Video: Været og klimaet på Jamaica

Video: Været og klimaet på Jamaica
Video: Jamaica sang | Dansk Børnesang | Vi danser hele natten på Jamaica | IRLplaytime 2024, Kan
Anonim
Strandstoler under stråtak parasoller ona. strand med palmer i Ocho Rios
Strandstoler under stråtak parasoller ona. strand med palmer i Ocho Rios

Jamaica er kjent for å ha varmt vær hele året, selv om landet har en regntid som inntreffer to ganger i året. Det er også en sjanse for orkaner i Jamaica, og reisende bør kjenne det lokale været på øya for å forberede seg på turen på forhånd. En av de største øyene i Karibia, temperaturen på Jamaica kan variere mye avhengig av om du ferierer på stranden eller i fjellet.

orkansesongen på Jamaica

Orkansesongen på Jamaica varer fra begynnelsen av juni til slutten av november, selv om høysesongen er fra august til oktober. Selv om Jamaica ligger i det atlantiske orkanbeltet, er det mer sannsynlig at reisende opplever tropiske stormer om sommeren og høsten enn å møte en orkan på Jamaica. Men selv i regntiden er det fortsatt mange timer med sollys, og vannet er varmt nok til å svømme i hele året. Bekymrede besøkende som reiser til Jamaica i denne perioden bør kjøpe reiseforsikring på forhånd.

Populære byer på Jamaica

Kingston

Som hovedstaden på Jamaica er Kingston øyas kulturelle sentrumnasjon. Det er også hjemmet til Blue Mountains, og på grunn av sin nærhet til fjellene har det en tendens til å regne mer i Kingston enn i det populære turistmålet Montego Bay. Det er stor sjanse for nedbør i mai og juni, og fra august til oktober, selv om det forblir varmt i hovedstaden året rundt, og bygene varer ikke så lenge.

Montego Bay

The Beach Boys kan ha gjort Montego Bay berømt takket være sangen deres "Kokomo", og det er en grunn til at denne delen av Jamaica er synonymt med en tropisk kontakthøyde. De nydelige strendene er legendarisk fristende, og temperaturene er generelt høye året rundt, med en gjennomsnittlig høyde på 89 grader F (32 grader C) og en gjennomsnittlig lav temperatur på 73 grader F (23 grader C).

Negril

Negril er kjent for sin avslappede atmosfære som er populær blant unge reisende og familier. Negril kan skilte med idylliske strender og klipper ved havet, og tilbyr også temperert vær året rundt, og bare én ekte regntid, som varer fra juni til oktober. Oktober er den våteste måneden i året i hele Jamaica, så reisende som ønsker å tilbringe tid utendørs bør unngå å bestille reiser på den tiden.

Ocho Rios

Strendene i Ocho Rios er verdenskjente, men nordkysten av Jamaica er også hjemsted for regnskoger og fosser. På grunn av nærheten til regnskogen har det en tendens til å regne mer i Ocho Rios enn i Negril, med mai og oktober som de mest regnfulle månedene, selv om det er stor sjanse for nedbør i juni, august og september også. De tørre periodene i Ocho Rios erfra januar til mars, som faller sammen med høysesongen for turister, så reisende bør planlegge turene i god tid for å få flytilbud og spare på hotellbestillinger.

Port Antonio

I likhet med Ocho Rios har Port Antonio også en blanding av strender samt fjell, fosser og jungler. Ligger på nordøstkysten, bidrar John Crow-fjellene til vakker utsikt, samt litt regnvær: månedene mai til juni, og august til oktober, har større sjanse for nedbør. Men hvis det regner, varer det vanligvis ikke lenge.

Vår i Jamaica

Begynnelsen av våren har den tørreste måneden i året, i mars, og dette milde været fortsetter inn i april, med nedbør som begynner i mai. Det er åtte timer solskinn per dag i mars og april, og syv timer i mai. Mars og april regnes som vindfulle måneder, selv om strendene i Negril og Kingston er tilstrekkelig skjermede.

Hva skal pakke: Lette klær, badetøy, lett regnjakke ved besøk i mai

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned:

  • mars: 88 grader F / 72 grader F (31 grader C / 22 grader C)
  • april: 88 grader F / 73 grader F (31 grader C / 23 grader C)
  • mai: 90 grader F / 75 grader F (32 grader C / 24 grader C)

Sommer på Jamaica

Den mest solrike sesongen i Jamaica er sommeren, og den mest solrike måneden er juli, med ni timer med solskinn, mens juni og august hver står for gjennomsnittlig åtte timer. julier imidlertid også den varmeste måneden, og august er når orkansesongen offisielt begynner, men den tar seg ikke opp før til høsten.

Hva du skal pakke: Regntøy, badetøy og pustende stoffer, siden dette er årets varmeste sesong

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned:

  • juni: 90 grader F / 75 grader F (32 grader C / 24 grader C)
  • Juli: 91 grader F / 75 grader F (33 grader C / 24 grader C)
  • august: 91 grader F / 75 grader F (33 grader C / 24 grader C)

Fall in Jamaica

Det er fortsatt åtte timer med solskinn per dag om høsten, selv om regntiden begynner for alvor over hele landet. Oktober er den våteste måneden i året på Jamaica. Orkansesongen er også på topp i september og oktober, så reisende bør rådes til å kjøpe reiseforsikring på forhånd hvis de er bekymret for stormer.

Hva skal pakkes: Badetøy, regntøy og vannavstøtende stoffer for å holde seg i den våteste perioden av året

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned:

  • september: 90 grader F / 75 grader F (32 grader C / 24 grader C)
  • oktober: 90 grader F / 73 grader F (32 grader C / 23 grader C)
  • November: 88 grader F / 73 grader F (31 grader C / 23 grader C)

Vinter i Jamaica

Om vinteren skal regnet vanligvis ha sluttet på Jamaica, men noen ganger vil regnet fortsette inn i desember. Toppen av orkansesongen er imidlertid over, og de syv soltimer per dag i desember ogJanuar utvides til åtte timer i februar. Februar er den kaldeste måneden i året, selv om den gjennomsnittlige høyden forblir på midten av 80-tallet Fahrenheit.

Hva du skal pakke: Regntøy i tilfelle desemberbyger, lette klær og en genser for kvelden

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned:

  • desember: 88 grader F / 72 grader F (31 grader C / 22 grader C)
  • januar: 86 grader F / 70 grader F (30 grader C / 21 grader C)
  • februar: 86 grader F / 70 grader F (30 grader C / 21 grader C)
Gjennomsnittlig månedlig temperatur, nedbør og dagslys
Måned Gj.sn. Temp. Regnfall Daylight Hours
januar 88 F 2,44 in 8,5 timer
februar 86 F 1,6 i 8 timer
mars 88 F 1.3 in 8 timer
april 88 F 2.1 in 8,5 in
mai 90 F 5 i 8 timer
juni 90 F 4.9 in 8 timer
juli 91 F 5.6 in 8 timer
august 91 F 7.2 in 8 timer
september 90 F 8,9 in 7 timer
oktober 90 F 11 i 7 timer
november 88 F 7.9i 8 timer
desember 88 F 4.3 in 8 timer

Anbefalt: