Været og klimaet i Rio de Janeiro

Innholdsfortegnelse:

Været og klimaet i Rio de Janeiro
Været og klimaet i Rio de Janeiro

Video: Været og klimaet i Rio de Janeiro

Video: Været og klimaet i Rio de Janeiro
Video: Рио-де-Жанейро Остап Бендер и Туристическая правда Бразилия 2022 Brazil 2024, Kan
Anonim
Luftfoto av Arpoador i Rio de Janeiro
Luftfoto av Arpoador i Rio de Janeiro

Rio de Janeiro er en av verdens mest ikoniske strandbyer, enten du nipper til en caipirinha langs den avslappende bredden av Leblon-stranden, spiller futebol langs livlige Ipanema, eller danser hele natten i den voldsomme Copacabana. Til tross for dette lurer mange reisende på hvor eviggrønne Rios varme og solskinn er, og været er det nødvendig å ta noen klimarelaterte forholdsregler når de reiser dit. Rio de Janeiro er sjelden kald og vanligvis bare våt en kort del av dagen, så uansett værvarsel, vil du kunne nyte minst én dag på stranden, selv om du må tilbringe litt tid på en av Rios undervurderte innendørsattraksjoner mens de venter på at regnet skal gi seg.

Selv om Rio de Janeiro ligger helt eksponert for Atlanterhavet, svinger tropiske sykloner i denne delen av verden svært sjelden så langt sørover som byen. I stedet har de en tendens til å spore vest eller nordvest fra Afrikas Kapp Verde-øyer, og savner selv nordlige brasilianske byer i de aller fleste tilfeller. Du må definitivt ta noen forholdsregler når du planlegger en tur til Rio de Janeiro, men å forberede seg på en katastrofe er ikke én.

Raske klimafakta for Rio de Janeiro

  • Hottest måned: februar (82 grader F /28 grader C)
  • Kaldeste måned: juli (72 grader F / 22 grader C)
  • Våteste måned: desember (5,3 tommer / 135 mm)
  • Tørkeste måneder: juni og juli (1,7 tommer / 43 mm)

Sommer i Rio de Janeiro

Rio de Janeiro ligger på den sørlige halvkule, noe som betyr at sommeren går fra 21. desember til 21. mars. Selv om dette teknisk sett er regntiden langs Brasils sør-sentralkyst, kan du forvente rikelig med solskinn siden regnstormer i tropiske Rio de Janeiro pleier å være intense, men korte. Det har også en tendens til å regne hovedsakelig om natten i Rio de Janeiro på denne tiden av året, selv om det fortsatt kan forekomme byger på dagtid.

Temperaturene kan stige i løpet av sommeren i Rio, så du vil ønske å være nær en av byens legendariske strender (eller ved bassenget på et strandhotell, alt ettersom). Høye temperaturer i Rio de Janeiro om sommeren er brennhete og overstiger ofte 90 grader Fahrenheit (32 grader Celsius), mens lave temperaturer sjelden synker under 72 grader Fahrenheit (22 grader Celsius). Morgenen er den kjøligste delen av dagen i Rio om sommeren, så dra ut rundt soloppgang hvis du liker å løpe eller trene utendørs.

What to Pack: Sommeren i Rio de Janeiro kan være for varm til å gjøre mye annet enn å ligge på stranden, så pakk et par flipflops (forutsatt at du har på deg ikke kjøp et par Havaianas i en av det ikoniske brasilianske merkets Rio-butikker). Du bør også pakke med deg minst et par badedrakter, samt en god solkrem og en lue eller to for å beskytte mot solen. Sommer (slutten av februar eller begynnelsen av mars)er også når Rios årlige karneval finner sted.

Gjennomsnittlig temperatur etter måned

januar: 87 grader F / 76 grader F (30 grader C / 24 grader C)

februar: 88 grader F / 76 grader F (31 grader C / 24 grader C)

mars: 85 grader F / 75 grader F (29 grader C / 24 grader C)

Høst i Rio de Janeiro

Den dårlige nyheten? Rio de Janeiro er altfor nær ekvator til at bladene på trærne kan endre farger (som ville se rart ut uansett - har du noen gang sett et gult palmetre?) Den gode nyheten? Høye temperaturer er jevnlig på 80-tallet Fahrenheit under Rio de Janeiros milde høst, noe som gjør de tørre månedene april, mai og juni perfekte for en dag på stranden. I tillegg har folkemengdene en tendens til å være lette om høsten, spesielt i mai og juni, når lokale barn og universitetsstudenter er tilbake på skolen.

Spesielt kan du forvente at den høye temperaturen i Rio de Janeiro i løpet av høsten vil ligge et sted rundt 80 grader Fahrenheit (27 grader Celsius), med et minimum på rundt 69 grader Fahrenheit (20 grader Celsius). Rios høstmåneder har omtrent 27 dager med regn mellom seg, noe som betyr at du har omtrent 67 prosent sjanse for en helt solrik dag. Selv på dager når det er regn, er gjennomsnittlig daglig nedbør bare 0,10 tommer, noe som betyr at det neppe vil ødelegge dagen din.

What to Pack: Høstens relative mildhet og tørrhet gjør det til en flott tid å vandre til Rio de Janeiros ulike utsiktspunkter (Morro dois Irmãos tilbyr en flott utsikt over strendene), såpakk et par gode joggesko eller fjellsko. Og prøv å ikke drikke for mange caipirinhas kvelden før du vandrer.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned

april: 83 grader F / 73 grader F (28 grader C / 23 grader C)

mai: 79 grader F / 69 grader F (26 grader C / 21 grader C)

juni: 78 grader F / 67 grader F (25 grader C / 19 grader C)

Vinter i Rio de Janeiro

Hvis du så sommer-OL i Rio de Janeiro i 2016, har du kanskje lagt merke til at de faktisk fant sted under Brasils vinter. Selv om det milde været tilsier noe annet. Gjennomsnittlige Rio de Janeiro-høyder i juli, august og september er fortsatt i de øvre 70-tallet Fahrenheit, og dager langt inn på 80-tallet Fahrenheit er ikke uvanlig. Den eneste store forskjellen mellom Rio om vinteren og Rio om sommeren? Folkemengder (eller, når det gjelder vinter, den sammenlignbare mangelen på slike).

En annen grunn til at vinteren i Rio de Janeiro er den perfekte tiden for en dag på stranden? Vinteren er Rio de Janeiros tørreste periode. Rundt 7,6 tommer regn faller i løpet av Rio de Janeiros hele vinter i løpet av et gjennomsnittsår, fordelt på 25 dager. Dette betyr at selv om du er i Rio i løpet av de uheldige 25–30 dagene der det faller noe regn om vinteren, er det usannsynlig at det overskrider 0,10 tommer.

What to pack: De fleste brasilianere løper inne eller under tak når det regner, men hvis du ikke vil la deg avskrekke fra å utforske på en våt vinterdag i Rio, pakk en god paraply. I tillegg kan du pakke en hettegenser (eller i det minste lange ermer)i tilfelle det blir kjølig om natten.

Gjennomsnittlig temperatur etter måned

juli: 77 grader F / 66 grader F (25 grader C / 19 grader C)

august: 78 grader F / 67 grader F (25 grader C / 19 grader C)

september: 78 grader F / 67 grader F (26 grader C / 19 grader C)

Vår i Rio de Janeiro

De fleste varemerker fra våren på den nordlige halvkule mangler i Rio de Janeiro. Fargerike blomster blomstrer hele året her, og siden vinterhøyder regnes som sommerlige etter nordamerikanske standarder, kan det være vanskelig å merke mye av en oppvarming. På den annen side er våren enda et godt værsted for turister til Rio de Janeiro, for ikke å si noe om hvor folksomt det kan være.

Gjennomsnittstemperaturer under våren i Rio de Janeiro har en tendens til å sveve på de laveste 80-tallet, selv om det ikke er uvanlig med 90 grader Fahrenheit, spesielt i slutten av november og begynnelsen av desember, når sommeren er rett rundt hjørnet. Våren blir mer regnfull for hver dag, med mer enn seks tommer regn i desember sammenlignet med bare 3,4 tommer i oktober, men det burde ikke være nok til å ødelegge dagen på stranden.

Hva du skal pakke: Pakk en paraply hvis du er bekymret for utsiktene til regn. I tillegg har våren en tendens til å være en flott tursesong akkurat som høsten er, så pakk et par gode joggesko eller støvler for å komplementere Havaianas.

Gjennomsnittlig temperatur etter måned

oktober: 80 grader F / 70 grader F (27 grader C / 21 grader C)

november: 82 grader F / 72 grader F (28grader C / 22 grader C)

desember: 85 grader F / 74 grader F (29 grader C / 23 grader C)

Gjennomsnittlig månedlig temperatur, nedbør og dagslys
Måned Gj.sn. Temp. Regnfall Daylight Hours
januar 87 F 5,4 tommer 13 timer
februar 88 F 5,1 tommer 13 timer
mars 85 F 5,4 tommer 12 timer
april 82 F 3,7 tommer 12 timer
mai 79 F 2,8 tommer 11 timer
juni 78 F 1,7 tommer 11 timer
juli 78 F 1,7 tommer 11 timer
august 78 F 1,8 tommer 11 timer
september 79 F 2,1 tommer 12 timer
oktober 81 F 3,4 tommer 13 timer
november 84 F 3,9 tommer 13 timer
desember 87 F 5,3 tommer 14 timer

Anbefalt: