Været og klimaet i Sedona, Arizona

Innholdsfortegnelse:

Været og klimaet i Sedona, Arizona
Været og klimaet i Sedona, Arizona

Video: Været og klimaet i Sedona, Arizona

Video: Været og klimaet i Sedona, Arizona
Video: Аризона, Юта и Невада - Невероятно красивые места Америки. Автопутешествие по США 2024, Kan
Anonim
Cathedral Rock sett fra Airport Trail, Sedona, Arizona, Amerika, USA
Cathedral Rock sett fra Airport Trail, Sedona, Arizona, Amerika, USA

Sedona, Arizona, er et populært reisemål for besøkende fra hele verden. De fantastiske røde fjellformasjonene, gjort kjent i mange filmer, er fascinerende og, for noen mennesker, åndelige. Noen tror til og med at Sedona er enda vakrere enn Grand Canyon.

Ta en tur til Sedona når som helst på året, men vær oppmerksom på at været er veldig annerledes enn været i Sonoran-ørkenen i Phoenix og Tucson, og også forskjellig fra Flagstaff eller Grand Canyon. Det er et sted i mellom. Mars og oktober er trolig de travleste månedene i året. Vinteren er minst overfylt, og et herlig sted å tilbringe ferien.

Raske klimafakta

  • Heteste måned: august (gjennomsnittlig høy 97 F / 36 C)
  • Kaldeste måned: januar (gjennomsnittlig høy 56 F / 12 C)
  • våteste måned: mars (2,5 tommer)

Vår i Sedona

Våren er Sedonas mest populære besøkssesong, så forvent å bestille overnatting i god tid. Temperaturene er behagelige, de klatrer sjelden over 80 grader Fahrenheit (26 grader Celsius), noe som gjør disse månedene ekstremt populære blant friluftseventyrere. Sedona er i omtrent 4 000 fot høyde, noe som gjør lavninger kjølige, men det er lett å legge oppog gå ut. I tillegg er mars Sedonas våteste måned, men med 2,5 tommer gjennom hele måneden er den fortsatt mye tørrere enn de fleste deler av landet.

Hva du skal pakke: Ta med lette lag: lange bukser eller shorts, langermede T-skjorter og lette jakker er gode garderobestifter for våren i Sedona. Ikke glem sko med lukkede tåer for fotturer og andre utendørsaktiviteter.

Sommer i Sedona

Sedona er absolutt kjøligere enn i Phoenix, men det vil bli varmt om sommeren, spesielt for folk som ikke er vant til tresifrede temperaturer. Sedona er vanligvis over 90 grader Fahrenheit (32 grader Celsius), men du vil finne mange muligheter til å kjøle seg ned på steder som Oak Creek Canyon eller Slide Rock State Park. Juli og august er en del av Arizonas monsunsesong, så raske stormer og byger er vanlige om ettermiddagene. I juli og august vil du finne lavere priser på feriesteder og gode kjøp på golfbaner.

Hva du skal pakke: For sommeren i Sedona, pakk lette klær som tank topper, kortermede T-skjorter, shorts og sandaler. Ta med badedrakt og rikelig med solkrem!

Fall in Sedona

Høsten er fantastisk i Sedona. Bladene endres, og temperaturene er behagelige om dagen - rundt 70 grader Fahrenheit (21 grader Celsius) - men mye kjøligere om kveldene. Området har mange aktiviteter med høsttema for å holde besøkende opptatt, for eksempel oktoberfest-feiringer, gresskarlapper, epleplukking og høyturer. Regn er mulig om høsten i Sedona, men generelt er himmelen skyfri ogværet er vakkert.

Hva du skal pakke: Pakk en rekke lag, inkludert kort- og langermede T-skjorter, samt lette gensere og jakker. Ta med lukkede sko for fotturer eller andre utendørsaktiviteter som du kan delta på.

Vinter i Sedona

Det er vinter i Sedona, og mens det kommer snø, er det sjeldne opphopninger. Ikke bekymre deg for kjeder på dekk. Det er ikke uvanlig at det er 30-40 graders forskjell mellom lave og høye temperaturer, så turgåere tidlig om morgenen bør være klar over at lag kan være i orden. Selv i desember kan temperaturene midt på dagen nå nesten 60 grader Fahrenheit (15 grader Celsius), så sesongen er fortsatt perfekt for å utforske utendørs. De røde steinene ser fantastiske ut når de er støvet ned i snø og det er færre folkemengder i vintermånedene.

Hva du skal pakke: Ta med klær du kan legge på, spesielt lange bukser, samt fleecegensere eller sweatshirts for de kalde nettene. Desember og januar kan oppleve temperaturer i tenårene, så ikke glem en tung vinterfrakk hvis du besøker disse månedene.

Gjennomsnittlig månedlig temperatur, nedbør og dagslys
Måned Gj.sn. Temp. Regnfall Daylight Hours
januar 45 F 2,1 tommer 10 timer
februar 48 F 2,1 tommer 11 timer
mars 52 F 2.2tommer 12 timer
april 59 F 1,1 tommer 13 timer
mai 67 F 0,6 tommer 14 timer
juni 76 F 0,3 tommer 14 timer
juli 81 F 1,5 tommer 14 timer
august 83 F 2,1 tommer 13 timer
september 73 F 2,0 tommer 13 timer
oktober 64 F 1,5 tommer 11 timer
november 54 F 1,3 tommer 11 timer
desember 46 F 1,7 tommer 10 timer

Anbefalt: