Canada kansellerer alle flyreiser til Mexico og Karibia

Canada kansellerer alle flyreiser til Mexico og Karibia
Canada kansellerer alle flyreiser til Mexico og Karibia

Video: Canada kansellerer alle flyreiser til Mexico og Karibia

Video: Canada kansellerer alle flyreiser til Mexico og Karibia
Video: Топ-10 стран, в которых легко выйти на пенсию и жить комфортно 2024, Kan
Anonim
AirCanada
AirCanada

På en pressekonferanse i morges kunngjorde den kanadiske statsministeren Justin Trudeau at de fire store kanadiske flyselskapene - Air Canada, WestJet, Sun Wing og Air Transat - vil avbryte tjenesten til Mexico og Karibien mellom 31. januar. og 30. april. Tiltaket er et forsøk på å stoppe folk fra å reise og potensielt spre koronaviruset.

"Med utfordringene vi for tiden står overfor med COVID-19, både her hjemme og i utlandet, er vi alle enige om at nå er det bare ikke tiden for å fly," sa Trudeau under konferansen. «Ved å sette i gang disse tøffe tiltakene nå, kan vi se frem til en bedre tid når vi kan planlegge alle disse feriene.»

Da pandemien rammet i fjor, brakte kanadiere som reiste utenlands på vårferien – hvorav mange besøkte solfylte destinasjoner som Mexico og Karibia – viruset da de kom hjem. I år møtte Trudeau press for å forhindre at det samme scenariet skulle skje, noe som sannsynligvis førte til disse nye flyrestriksjonene.

Statsministeren innførte også regler for testing og karantene for alle internasjonale reisende som ankommer Canada. De må testes ved ankomst (for egen regning), og deretter settes i karantene på et statlig sanksjonert hotell i opptil tre dager (også på deresegen regning) til resultatene kommer.

På den samme konferansen kunngjorde Trudeau også at Canada vil motta færre Moderna-koronavirusvaksiner i sin neste forsendelse enn forventet – i stedet for 230 000 doser vil Canada bare motta 180 000 neste uke. Nedgangen skyldes produksjonsforsinkelser ved et produksjonsanlegg i Sveits, noe som vil påvirke vaksineleveransen til en rekke land over hele verden. USA vil imidlertid ikke bli berørt av disse forsinkelsene, ettersom dosene produseres ved amerikanske fabrikker.

Anbefalt: