Været og klimaet i Turks og Caicos
Været og klimaet i Turks og Caicos

Video: Været og klimaet i Turks og Caicos

Video: Været og klimaet i Turks og Caicos
Video: ИЗМИР, Турция. Самый европейский город страны (Алачати, Чешме). 4К 2024, Kan
Anonim
Turks og Caicos
Turks og Caicos

I denne artikkelen

Selv om øyene Turks og Caicos er kjente tempererte og solrike året rundt, blir klimaet mer regnfull i den våte årstiden om sommeren og høsten. I den våte årstiden begynner orkansesongen i juni og varer ut november. Ligger i det nordlige karibiske hav, Turks og Caicos er en del av Lucayan-øygruppen, ved siden av Bahamas. Som et resultat blir ikke øynasjonen brennende varm om sommeren (i motsetning til andre karibiske øyer som ligger lenger sør) - den daglige gjennomsnittstemperaturen i Turks og Caicos er 24 C om vinteren og 28 C (82 C).) om sommeren. Les videre for den ultimate guiden til vær og klima i Turks og Caicos.

Raske klimafakta

  • Hottest Month: August (gjennomsnittstemperatur på 28 C)
  • Kaldeste måned: januar (gjennomsnittstemperatur på 23 C)
  • Våteste måned: september (gjennomsnittlig 3,7 tommer nedbør)
  • Vindest måned: juli (gjennomsnittlig vindhastighet på 16,7 miles per time)
  • mest fuktig måned: august (100 % sjanse for fuktighet)
  • Beste månedene for svømming: august,September og oktober (gjennomsnittlig sjøtemperatur 29 C).

orkansesongen i Turks og Caicos

Turks og Caicos orkansesong begynner i juni og varer til november, med størst sannsynlighet for orkaner og tropiske stormer i august, september og oktober. Selv om orkaner er relativt sjeldne i Turks og Caicos - en orkan anslås å ramme øyene bare en gang hvert syvende år direkte bekymrede reisende som besøker øynasjonen i løpet av denne tiden, bør vurdere å kjøpe reiseforsikring - og det er til og med en orkan-app tilgjengelig via Røde Kors. Selv om en orkan ikke oppstår i den våte årstiden, er det fortsatt årets mest regnfulle periode - med september som har den høyeste gjennomsnittlige årlige nedbøren på 3,7 tommer. Det er imidlertid fordeler med å besøke i løpet av denne sesongen, siden reisende vil finne færre folkemengder på de flotte strendene og oppdage reisekostnadene og hotellprisene som er sterkt redusert sammenlignet med høysesongen i vintermånedene.

Luftfoto av cerulean-bølger som slår mot en hvit sandstrand
Luftfoto av cerulean-bølger som slår mot en hvit sandstrand

Vår i Turks og Caicos

Våren er en fantastisk tid for å besøke Turks- og Caicosøyene, siden været forblir solrikt, og reisekostnadene begynner å synke etter turistsesongen i vinterferien. Våren er fortsatt innenfor den tørre årstiden på Turks og Caicos, med en gjennomsnittlig nedbør på 2,6 tommer i mars, 2,7 tommer i april og 2,6 tommer igjen i mai. I tillegg er havtemperaturen 79 F (26 C) i mars og april, deretter 81 F (27 C) i mai. April er også en avde mest solrike månedene i året, med et gjennomsnitt på 8 timer daglig solskinn.

Hva du skal pakke: Selv om det er vår, kan temperaturene være litt kjøligere om kveldene i mars og april, så pakk en lett genser eller skjerf for kveldene ute. Fra og med mai vil du legge til noe vanntett utstyr og regnjakker i håndbagasjen.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned:

  • mars: 82 F (28 C) / 74 F (23 C)
  • april: 83 F (28 C) / 75 F (24 C)
  • mai: 85 F (29 C) / 77 F (25 C)

Sommer i Turks og Caicos

Selv om sommeren markerer begynnelsen på den våte årstiden og den offisielle starten på orkansesongen, forblir klimaet i de tidlige sommermånedene solrikt og mildt. I juni er gjennomsnittlig nedbør 2,4 tommer, faller til 2,2 tommer i juli, før den øker litt til 2,7 tommer i august. I tillegg er havtemperaturen 82 F (28 C) i juni og juli, før den stiger til 84 F (29 C) i august. Orkansesongen starter i august, som er både den varmeste og mest fuktige måneden i året, så reisende som besøker denne tiden bør vurdere å kjøpe reiseforsikring hvis de er bekymret for orkaner eller tropiske stormer.

Hva du skal pakke: Du bør ta med pustende, lett utstyr, samt solkrem og regntøy, siden august markerer starten på året når sjansen for stormer er den høyeste. Juli er også den mest vindfulle måneden i året, så reisende bør ta med seg vindjakker og hatter til stranden.

GjennomsnittTemperaturer etter måned:

  • juni: 86 F / 79 F (30 C / 26 C)
  • juli: 87 F / 80 F (31 C / 27 C)
  • august: 88 F / 80 F (31 C / 27 C)
luftfoto av en hvit sandstrand og en vannscooter i klart blått vann
luftfoto av en hvit sandstrand og en vannscooter i klart blått vann

Fall in Turks and Caicos

Høsten er den våteste årstiden, med et gjennomsnitt på 3,7 tommer i september (den mest regnfulle måneden), 3,2 tommer i oktober og 3,4 tommer i november. September er også den varmeste måneden (med en gjennomsnittlig høyde på 88 F / 31 C), og den beste måneden for svømming - den gjennomsnittlige havtemperaturen er 84 F (98 C) i september og oktober, før den faller litt til 82 F (28 C). C) i november. Vær oppmerksom på faren for orkaner, siden høysesongen er i full gang i september og oktober.

Hva du skal pakke: Pakk solkremen og regnjakken, fordi du er på besøk i den varmeste og våteste tiden av året. (Du vil selvfølgelig være heldig med billigere reisekostnader og tomme strender). September er også den mest regnfulle måneden, så ta med klær du ikke er redd for å bli litt våt i de tropiske stormene.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned:

  • september: 88 F / 80 F (31 C / 27 C)
  • oktober: 86 F / 79 F (30 C / 26 C)
  • november: 84 F / 76 F (29 C / 24 C)

Vinter i Turks og Caicos

Desember markerer slutten på orkansesongen og den offisielle begynnelsen av den tørre sesongen i Turks og Caicos, med et gjennomsnitt på 2,7 tommer nedbør i desember, 2,9 tommer ijanuar og 2 tommer i februar. Januar er den kaldeste måneden, men med gjennomsnittlige daglige temperaturer på 27 C og en havtemperatur på 27 C, er det usannsynlig at reisende klager. Vinteren er også høysesong for turister i Turks og Caicos, så reisende som planlegger å besøke i de kalde månedene bør bestille reiser på forhånd for å unngå økte avgifter.

Hva du skal pakke: Fra og med desember vil du pakke lette, pustende klær, samt en genser eller skjerf, eller lett jakke for kvelden.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned:

  • desember: 82 F / 75 F (28 C / 24 C)
  • januar: 80 F / 73 F (27 C / 23 C)
  • februar: 81 F / 73 F (27 C / 23 C)

diagram for gjennomsnittlig månedlig temperatur, nedbør og dagslys

Gj.sn. Temp. Regnfall Daylight Hours
januar 74 F / 23 C 2,9 tommer 7 timer
februar 74 F / 23 C 2 tommer 7 timer
mars 76 F / 24 C 2,6 tommer 7 timer
april 77 F / 25 C 2,7 tommer 8 timer
mai 80 F / 27 C 2,6 tommer 7 timer
juni 81 F / 27 C 2,4 tommer 7 timer
juli 82 F /28 C 2,2 tommer 8 timer
august 83 F / 28 C 2,7 tommer 8 timer
september 82 F / 28 C 3,7 tommer 7 timer
oktober 81 F / 27 C 3,2 tommer 7 timer
november 78 F / 26 C 3,4 tommer 6 timer
desember 76 F / 24 C 2,7 tommer 6 timer

Anbefalt: