Den beste tiden å besøke Camino De Santiago

Innholdsfortegnelse:

Den beste tiden å besøke Camino De Santiago
Den beste tiden å besøke Camino De Santiago

Video: Den beste tiden å besøke Camino De Santiago

Video: Den beste tiden å besøke Camino De Santiago
Video: 20 вещей, чтобы сделать в Сантьяго-де-Чили Путеводитель 2024, Kan
Anonim
Utsikt mens du går Camino de Santiago
Utsikt mens du går Camino de Santiago

Camino de Santiago er en sti som refererer til spanske pilegrimsruter, også kjent som pilegrimsveier, som fører til helligdommen til apostelen St. Jakob den store. Denne ruten er vanlig for reisende som liker fotturer, sykling og reiseturer, så vel som for de som tar veien for åndelig vekst og andre andre religiøse grunner. Mens mange ganger på året er flotte å gå Camino de Santiago, er den beste tiden å krysse ruten om sommeren, når fjellovergangene er klare og været er mindre sannsynlig å forstyrre reisen din.

Ruten er også kjent som Jakobsveien og andre lignende varianter, for eksempel Jakobsveien, Stien eller Stien. Det er også flere referanser til stien kjent som Route of Santiago de Compostela samt veien til Santiago. Dette var en av de mest betydningsfulle kristne pilegrimsreisene i middelalderen med flere ruter som startet på forskjellige steder i Frankrike og Portugal.

Hvor lang tid tar det å fullføre Camino De Santiago?

Å kjøre hele den populære ruten til Camino de Santiago, Camino Frances, vil i gjennomsnitt ta 30 til 35 dager å fullføre. Tidslinjen avhenger av hvor mange kilometer du vil gå, sykle eller sykle per dag, og fullføre ruteninnen omtrent en måned betyr å reise rundt 14 til 16 miles per dag. Denne anbef alte ruten starter fra St Jean Pied de Port i Frankrike til Santiago de Compostela.

Høysesong på Camino De Santiago

Beslutningen om når du skal gjennomføre Camino de Santiago avhenger i stor grad av været og antall personer som reiser sammen. Noen mennesker vil ha en privat opplevelse og andre liker folkemengdene. Flere reisende kan takle temperaturer som kulde eller ekstrem varme bedre enn andre.

Terrenget varierer veldig på Camino de Santiago. Fjellovergangene er ekstremt farlige om vinteren. Det er ikke mulig å ta turen om vinteren, men det er viktig for reisende å følge rådene fra andre reisende og vandrerhjemmets ansatte før de legger av gårde hver morgen. Det anbefales også at reisende følger værmeldingen, er forberedt på å ta en tryggere rute, og til og med avbryter turen helt om nødvendig.

Besøk Camino de Santiago i løpet av et jakobesk år

Reisende som har en viss fleksibilitet i hvilket år de skal gjennomføre Caminoen, bør vurdere å vente på eller unngå Jacobean-årene, eller årene da St. James Day (25. juli) faller på en søndag. Det er kjent på spansk som Año Santo Jacobeo, på galisisk som Ano Santo Xacobeo, og noen ganger referert til på engelsk som Jubilee Year, Holy Compostellan Year, eller bare Holy Year.

Jacobean-år inkluderer:

  • 2021
  • 2027
  • 2032

For katolikker er det en veldig viktig begivenhet å besøke Santiago de Compostela i et jakobesk år. Hvis de oppfylleralle nødvendige krav, vil katolikker motta en "plenumsavlatelse" når de besøker katedralen i Santiago de Compostela. Puerta Santa (den hellige døren) i Santiago de Compostela-katedralen, norm alt stengt, er åpen hele året.

I et jakobesk år vil det være et stort antall pilegrimer på Camino de Santiago. Tall mer enn tredobles i et jakobesk år, med en enorm konsentrasjon rundt St James Day spesielt. Dette betyr at å gå i slutten av juni og juli vil se en enda mer konkurransedyktig kamp om vandrerhjemssenger enn vanlig.

vår

I mars er været kjølig, men ikke ubehagelig. Flere reisende er nå på ruten, noe som gjør det til et veldig godt tidspunkt å gå. I april kan været enkelte steder være ganske varmt. Mai kan være veldig varm, selv om været varierer mer i Nord-Spania enn det gjør i andre deler av landet. Ruten blir ganske travel i mai, og noen vandrerhjem kan være fulle når reisende kommer til dem.

Begivenheter å sjekke ut:

  • Semana Santa, eller påske, er blant de mest populære vårbegivenhetene du vil møte på turen. Sevilla og Malaga er hjemsted for de mest forseggjorte feiringene.
  • Portugal feirer sin frihetsdag, en nasjonal helligdag, 25. april. Det er feiringen av landets overgang fra diktatur til demokrati.

sommer

Sommerreiser på Camino de Santiago er veldig forskjellig fra å gjøre det om vinteren. Mange fyller opp vandrerhjemmene i løpet av sommeren, så reisende må sette av gårde veldig tidlig om morgenenfor å få et godt hostel om kvelden. Selv om værforholdene neppe vil hindre reisende fra å fullføre Camino de Santiago, kan de varme forholdene gjøre reisen ubehagelig eller til og med uutholdelig. Reisende bør drikke mye vann når de reiser om sommeren.

Varmt vær kan forventes i løpet av juni. Noen ganger er det et lite fall i "trafikken" i juni sammenlignet med mai, selv om det fortsatt er flere som tar turen denne måneden enn i april. Det er veldig varmt i juli og det er mange andre reisende på stien. Reisende bør også merke seg at 25. juli er St. James Day, en populær dag for katolikker å fullføre Caminoen. I Jacobean Years kan reisende forvente et stort antall mennesker som går i juli. I mellomtiden har august lignende forhold som julis vær.

Begivenheter å sjekke ut:

  • Pamplonas berømte kjøring av oksene finner sted i begynnelsen av juli. Denne ikoniske festivalen kan være farlig hvis du velger å løpe med oksene, men det er også andre arrangementer, som parader og fyrverkeri.
  • Semana Grande finner sted i midten av august i Nord-Spania. Denne gigantiske festivalen er dedikert til Jomfruen av Begoña, men føles som en gigantisk gatefest. Hvis du vil oppleve baskisk kultur, er dette hvordan du gjør det.

Høst

September krever kjøligere vær, men ikke mye. Det er fortsatt mange reisende på denne tiden. Været er mye mer behagelig i oktober og folkemengdene dør bort på denne tiden. I november er det ganske kaldt enkelte deler av turen, og svært få mennesker går.

Begivenheterfor å sjekke ut:

Hvis du skal gjennom Ponferrada om høsten, ikke gå glipp av Fiestas de la Encina. Denne feiringen, til ære for Jomfruen av La Encina, helgenens beskytter av El Bierzo, begynner vanligvis 1. september og varer i omtrent 10 dager

Vinter

Det meste av vinteren er ikke en god tid å gå. Desember er veldig kald med mulighet for ekstremvær. Januar er kald og våt, og du vil se få reisende. I februar har været vanligvis bedret seg litt, og du kan se en håndfull andre reisende.

Begivenheter å sjekke ut:

Mens vinteren ikke er den ideelle tiden på Camino De Santiago, kan 25. desember være festlig i mange små byer og landsbyer. Hvis du reiser på juledag, sørg for å sjekke åpningsdatoene for hotellet – mange små vertshus kan stenge

Vanlige spørsmål

  • Hva er den beste tiden å gå Camino de Santiago?

    Vår og høst er de beste tidene for å gå Camino de Santiago, nærmere bestemt månedene april, mai, juni, september og oktober. Været er det mest behagelige, og det er ikke sannsynlig at du kommer over ekstrem varme eller kulde.

  • Hva er høysesongen på Camino de Santiago?

    De fleste reisende går Camino de Santiago mellom mai og juli. Ukene frem til St. James' Day, som er 25. juli, ser også høyere antall pilegrimer for å feire høytiden. Alberguene - eller herbergene - langs ruten kan fylles opp.

  • Når bør jeg unngå Camino de Santiago?

    Vinteren kan være ekstremt kald, spesielt på fjelletav Galicia. Hvis du går den populære Camino Frances-ruten, kan noen stier i Pyreneene være ufremkommelige på grunn av snø. Juli og august er potensielt farlig varme for å gå ute i solen hele dagen.

Anbefalt: