Hvordan fjerne kråkebollerygger fra føttene

Innholdsfortegnelse:

Hvordan fjerne kråkebollerygger fra føttene
Hvordan fjerne kråkebollerygger fra føttene

Video: Hvordan fjerne kråkebollerygger fra føttene

Video: Hvordan fjerne kråkebollerygger fra føttene
Video: Hvordan fikse riper og hakk i parketten? 2024, Kan
Anonim
Kvinne lener seg på fiskenett og holder foten, delvis undervannsutsikt
Kvinne lener seg på fiskenett og holder foten, delvis undervannsutsikt

Varmt vann og forrevne revsp alter gir koselige hjem for kråkeboller. Deres skarpe tornlignende ryggrad er ment å beskytte kråkebollene mot rovdyr, men de kan også skade egenrådige surfere, dykkere og svømmere som ikke oppdager dem i tide.

Ryggene forårsaker generelt lite skade utover smerte og muligheten for infeksjon. Men hvis du opplever en allergisk reaksjon, for eksempel pustevansker, oppsøk lege umiddelbart.

Fjerning av kråkeboller

Her er tips om hvordan du fjerner kråkebollerygger fra føttene dine hvis du noen gang befinner deg i en så uheldig tilstand.

  • Bløtlegg i varmt vann-Limp smerten og myk opp nålene ved å bløtlegge det plagede området i varmt vann.
  • Slapp deg ned med en pinsett-Prøv å plukke ut så mange av bitene du kan med en kniv, nål eller helst pinsett. Det største problemet er at kråkebollerygger ofte bryter av under huden, så vær veldig forsiktig når du plukker ut piggene.
  • Bløt i eddik-Urban legende sier at menneskelig urin, eller tiss, vil behandle både manetstikk og kråkebollerygger, men å tisse på det rammede området fungerer faktisk ikke. Prøv å brukedestillert hvit eddik i stedet. Bløtlegg området i ren eddik (en løsning av varmt vann og eddik vil også fungere), som vil myke ryggradene. Kråkebolleryggene vil enten løse seg opp under huden eller løfte seg til overflaten. Fortsett å bløtlegge det berørte området til ryggradene er borte.
  • Skyll med såpe og vann-Når alle ryggradene er borte, unngå infeksjon ved å skylle det plagede området med såpe og rent vann.
  • La en lege fjerne eventuelle gjenværende ryggrad-Hvis det er noen ryggrader du ikke kan fjerne eller er for smertefulle til å fjerne, bør du bestille time med en lege, som kan fjern ryggradene med mer raffinerte verktøy.

Why Sea Urchins Attack

Kråkeboller angriper faktisk ikke mennesker. De er ikke aggressive skapninger, og de har en tendens til å være saktegående. Stikk er vanligvis et resultat av en utilsiktet børste mellom et menneske og en kråkebolle.

Kråkebollens pigger er dens måte å forsvare seg på når den føler seg truet. Det finnes mange typer kråkeboller med pigger som er forskjellige i skarphet og lengde. Noen arters ryggrad er fylt med gift, mens andre ikke er det. Men selv uten gift er ryggraden et effektivt og smertefullt forsvarsverktøy.

Noen kråkebollearter har et annet smertefullt verktøy for å beskytte seg selv, k alt pedicellarines, bittesmå, klørlignende strukturer som kan ta tak i huden din og injisere en smertefull gift.

Ikke ta lett på en børste med en kråkebolle. I tillegg til infeksjon, kan du få mer alvorlige konsekvenser hvis gift bygger seg opp i systemet ditt. Uvanlige, men mulige effekter er besvimelse, muskelspasmer og pustevansker. Ubehandlet i nok mengde kan giften være dødelig.

Anbefalt: