Desember i Kina: Vær- og begivenhetsguide

Innholdsfortegnelse:

Desember i Kina: Vær- og begivenhetsguide
Desember i Kina: Vær- og begivenhetsguide

Video: Desember i Kina: Vær- og begivenhetsguide

Video: Desember i Kina: Vær- og begivenhetsguide
Video: How to Study the Bible | Dwight L. Moody | Christian Audiobook 2024, Kan
Anonim
Kina, Beijing, Beihai-parken, broen av overlevende fred og hvit pagode
Kina, Beijing, Beihai-parken, broen av overlevende fred og hvit pagode

Værmessig er ikke vinteren den ideelle tiden å reise i Folkerepublikken Kina. Men desember måned kan ha en fordel: Det er en lav reiseperiode for innenlandske turister, så store turistdestinasjoner vil ikke være veldig overfylte og priser for hoteller og flyreiser kan være mye rimeligere. Du kan også se noen av landets mest kjente attraksjoner, som Den kinesiske mur og de gule fjellene, dekket av snø - et helt annet perspektiv enn sommermånedene.

I tillegg, hvis du planlegger å besøke Tibet, er desember måneden du kan gjøre det. Selv om det er veldig kaldt i Tibet om vinteren, er dette pilegrimssesongen, så du vil kunne se mange bønder som har forlatt gårdene sine for sesongen, på vei til hellige severdigheter for bønner og ofringer.

Kinavær i desember

I desember kan Kina ha en nesebedøvende, kinnfrysende kulde i nord, mens det er beinkjølende fuktig og kjølig over den sentrale delen av landet. Den sørlige delen av Kina vil være mildere: Du vil finne kjølige til varme temperaturer, men det vil fortsatt være fuktig, men ikke så fuktig som det kan være senere på vinteren.

  • Beijing: 38 F (4 C)/21 F (-6 C)
  • Shanghai: 52 F (11 C)/38 F (3 C)
  • HongKong: 68 F (20 C)/59 F (15 C)
  • Taipei: 69 F (21 C)/59 F (15 C)
  • Guangzhou: 71 F (22 C)/54 F (12 C)
  • Nanjing: 51 F (10 C)/34 F (1 C)
  • Chongqing: 54 F (12 C)/46 F (8 C)

Hvis du skal være i Beijing eller andre deler av Nord-Kina, er nedbør i desember på et årlig minimum, så du kan sannsynligvis regne med en tørr dag ved Den kinesiske mur. Det er lite snøfall, men det er vanligvis så kaldt at det som oppstår forblir på bakken til temperaturen øker.

Øst-Kina, inkludert Shanghai og store deler av de gule fjellene, holder seg vanligvis over frysepunktet, men det kan være vind og fuktig. Sentral-Kina er kaldt og ganske tørt - mange bygninger i denne regionen har ikke innendørs varmesystemer.

I motsetning til store deler av resten av landet har Sør-Kina behagelig vintervær som nesten alltid er over frysepunktet. Hong Kong er vanligvis varmt og solrikt med blå himmel og lett bris - et stort avvik fra sommerens varme og fuktighet.

Hva skal pakkes

Lag er avgjørende for å reise i Kina, men spesielt i vintervær. Ikke undervurder hvor kaldt det vil være hvis du planlegger å reise til Beijing. Du kan til og med vurdere en skimaske fordi det er akkurat så kaldt - og hvis du planlegger en tur ut til den kinesiske mur eller en dag på tur gjennom den forbudte by, vil du være takknemlig for langt undertøy, gode hansker og en lue.

I Nord blir det kaldt om dagen og under frysepunktet om natten. Pakk et lett par langt undertøy, en fleece og en vindtett eller dunjakke. I det sentrale Kina vil det være ganske kjølig om dagen og kjøligere om natten, men sjeldent iskaldt. Et tungt underlag (jeans, støvler og gensere) sammen med regn- eller vindtett jakke vil være nok. I mellomtiden vil det fortsatt være relativt varmt i Sør-Kina, og jo lenger sør du kommer, desto mindre tøft blir været om vinteren. Innen du kommer til Guangzhou, vil du bare kle deg ned til en lett jakke. Senhøstdressing er greit, men pakk med noe lett for en og annen kjølig kveld og regnværsdag.

Uansett hvor du besøker, værbestandig yttertøy og mange lag som du kan legge til eller fjerne avhengig av utetemperaturen.

Events

Desember er en roligere måned for arrangementer og festivaler i Kina, men det er fortsatt et par ting å gjøre for eventyrlystne reisende.

  • Hong Kong kommer i julestemning med tonnevis av dekorasjoner og lyser opp juledag. 1. juledag er også en stor shoppingdag i byen, med mange butikker som har store utsalg.
  • Vintersolverv: Noen kinesere feirer vintersolverv, som vanligvis er 21., 22. eller 23. desember. På denne dagen vil familier samles for å spise dumplings eller tangyuan, en kinesisk dessert med rismelkuler i en søt sirup.
  • Harbin Ice & Snow Festival: Selv om den noen ganger begynner tidlig i januar (datoene varierer fra år til år), er dette en av Kinas mest populære begivenheter. Tusenvis av besøkende trosser iskalden for å se utrolige isskulpturer som er opplyst innenfra.
  • kinesisk nyttår:Feiringen starter vanligvis ikke før i februar, men byer som Hong Kong vil ringe inn det nye året med en utrolig nedtelling og fyrverkeri på Victoria Harbour 31. desember, nyttårsaften.

Reisetips

  • Desember er en av de beste månedene å besøke Den kinesiske mur, spesielt hvis du håper å ha denne utrolige historiske skatten helt for deg selv.
  • Kina blir en mer populær skidestinasjon. Hvis du vil stå på ski mens du er i Kina, er skisteder i Nordøst-Kina og de nær Beijing gode alternativer.
  • Hvis du ønsker å besøke Tibet, oppnås tillatelser mye enklere i løpet av desember og den omkringliggende lavsesongen enn på andre tider av året. Reisende kan også bo så lenge de vil på Potala Palace, mens tiden deres er begrenset i høysesongen.

Anbefalt: