Reiseguide til Amsterdam om våren

Innholdsfortegnelse:

Reiseguide til Amsterdam om våren
Reiseguide til Amsterdam om våren

Video: Reiseguide til Amsterdam om våren

Video: Reiseguide til Amsterdam om våren
Video: ИНСТРУКЦИЯ путешествия в АМСТЕРДАМ - 34 бесплатные достопримечательности Амстердама за 1 день. 2024 2024, Kan
Anonim
Kanal i Amsterdam
Kanal i Amsterdam

Amsterdam om våren føles litt som begynnelsen på et crescendo som varer gjennom sommeren. Lokalbefolkningen begynner å velge kaféterrasser, deres private kanalfartøy og byparker fremfor å være inne – selv når det fortsatt er litt kjølig – som om de var villig til å komme til den nye sesongen. Vi er alle glade for å ofre en times søvn den siste søndagen i mars, ettersom tidsendringen betyr at solnedgangen allerede er så sent som kl. og dagene blir bare lengre.

De lengre vårdagene maler et fargerikt lerret i Amsterdam og Nederland. Trær ser ut som om de har blitt skissert med en limegrønn highlighter når de endelig begynner å blade ut. Krokus-, hyasint- og narsissblomster debuterer som en åpningsakt for deres større løke-motstykker, de berømte nederlandske tulipanene. Og alle prøver å forutsi når topptiden vil være å se dem i full prakt ved Keukenhof Gardens eller i de nærliggende løkfarmmarkene. Amsterdam-fly- og overnattingsprisene er fortsatt relativt lave i mars; de begynner å klatre som temperaturene gjør, vanligvis rundt 1. april. Besøkende folkemengder følger et lignende mønster, med grupper av tulipan-turister som ankommer i april, og viker for en jevn strøm av europeiske helgebrytere og nordamerikanske studenter i mai. Våren er også når nederlenderne feirer noen av sine størsteog de viktigste høytidene: Kongedagen, minnedagen og frigjøringsdagen.

Amsterdam-arrangementer om våren

Noe av grunnen til at våren er en favoritttid på året for å besøke Amsterdam, er den sesongbaserte arrangementskalenderen, som begynner å fylles med spennende aktiviteter om våren – men ikke så mange at det er overveldende for besøkende. Selvsagt er juvelen i kronen på vårens arrangementskalender Kongedagen (27. april), den kongelige bursdagen (og etterfølgeren til den mye omt alte Dronningens dag), men den voldsomme gatefeiringen er ikke for alle. Ikke vær redd; det er mange andre arrangementer å glede seg over. Ølelskere kan ikke gå glipp av PINT Meibockfestivalen, en ølfestival som feirer sesongens beste bockøl, som finner sted i en historisk kirke i en av byens livligste gater.

Kulturbegivenheter avrunder byens vårtilbud. I mars har Dutch Book Week som mål å promotere nederlandskspråklig litteratur, men tilbyr også alle som kjøper en nederlandsk bok gratis reise på festivalukens siste dag. World Press Photo Exhibit i april fremhever verdens beste fotojournalistikk ved Oude Kerk (den gamle kirken), midt i hjertet av Red Light District. Selv vindmøller som er stengt hele året åpner for den nasjonale mølledagen, et arrangement for vindmølleentusiaster og bare nysgjerrige. Og en av årets deiligste begivenheter finner sted mindre enn en time fra Amsterdam i byen Haag, som arrangerer Tong Tong-messen i slutten av mai - en feiring av indonesisk og bredere sørøstasiatisk kultur i enestående skala i Europa, full avkunst, musikk, teater, dans og et virkelig imponerende utvalg av mat.

Måned-for-måned-guider til Amsterdam om våren

I disse guidene finner du detaljerte begivenheter, værinformasjon og andre råd for Amsterdam i vårmånedene.

  • mars i Amsterdam
  • april i Amsterdam
  • mai i Amsterdam

Bilder av Amsterdam om våren

Se selv hvorfor Amsterdam er et ideelt reisemål for våren.

Anbefalt: