Anbef alte og nødvendige vaksinasjoner for Kina

Innholdsfortegnelse:

Anbef alte og nødvendige vaksinasjoner for Kina
Anbef alte og nødvendige vaksinasjoner for Kina

Video: Anbef alte og nødvendige vaksinasjoner for Kina

Video: Anbef alte og nødvendige vaksinasjoner for Kina
Video: JONAS HOLTE 17. DESEMBER 220 2024, Kan
Anonim
Lege i samtale med pasient i undersøkelsesrom
Lege i samtale med pasient i undersøkelsesrom

Det er klart, hvis du bare reiser til Kina, er det en annen historie enn hvis du flytter til Kina. Så les denne artikkelen med det i tankene. Når du reiser til Kina, vil legen din hjelpe deg med å forstå risikoen, og du kan bestemme hva slags vaksinasjoner du kan bestemme deg for å ha, basert på dette rådet.

Hvis planen din innebærer å flytte til Kina eller et lengre opphold, si over tre måneder, er situasjonen litt annerledes, og du vil gjerne ta hensyn til dette. Noen områder har høyere risiko for visse sykdommer enn andre områder. Så du bør finne ut mer om hvor du skal gå før du begynner å diskutere hva du trenger med legen din.

påkrevde vaksinasjoner

For besøkende og turister til Kina er det ingen obligatoriske vaksiner. Dette betyr at ved lov er det ingen vaksinasjoner du må få før du besøker. Leger og Center for Disease Control anbefaler imidlertid å sørge for at alle reisende er oppdatert på rutinemessige vaksinasjoner.

Rutinevaksinasjoner

Følgende vaksiner anbefales å være oppdatert før du reiser til Kina:

  • Tetanus-difteri (DPT)
  • Meslinger/kusma/Rubella (MMR)
  • Varicella (vannkopper)
  • Hepatitt A anbefales for alle reisende over 12 måneder til Kina.
  • Tyfus anbefales spesielt hvis du er i landlige områder hvor du kan spise eller drikke utenfor store restauranter og hoteller hvor du kan komme i kontakt med forurenset vann eller mat.

Mulige vaksinasjoner som du kan trenge

Legen din kan be deg vurdere følgende vaksiner hvis oppholdet i Kina er lengre enn et kort to-ukers besøk.

  • Gul feber er påkrevd av kinesisk lov bare hvis du kommer fra et infisert område som Afrika.
  • Japansk encefalitt anbefales for langtidsreisende, spesielt barn, som er mottakelige for myggstikk og vil være utendørs i myggsesongen (som kan vare fra mai til november i sørlige Kina).
  • Hepatitt B anbefales også for langtidsbesøkende/beboere siden det er veldig vanlig i hele Kina.
  • Rabies anbefales for alle reisende som kan komme i kontakt med eller håndtere dyr, spesielt hunder. Rabies er vanlig i Kina mens vaksinasjonen ikke er det.

Vaksinasjonsinformasjonen er en samling av informasjon som kan finnes på Center for Disease Control og MD Travel He alth spesielt for Kina.

Hold deg sunn mens du reiser

Selv om vaksiner kan bidra til å forhindre at du får alvorlige sykdommer, vil de ikke blokkere mot alle bakterierdu vil møte i et nytt land. Og siden du vil bli utsatt for ting du ikke er vant til, må du være forsiktig.

Du bør absolutt være forsiktig når det kommer til drikkevann. Pass på at du bare drikker flaskevann eller kokt vann. Selv når du pusser tenner, ikke glem å bruke det gratis flaskevannet som alle hoteller i Kina leverer. Og hvis det ikke er nok, er det helt akseptabelt å be om mer fra rengjøring eller resepsjon.

Det er også viktig å ikke presse deg selv og familien for hardt når det kommer til agendaen for sightseeing, spesielt når du har små barn med eller når du er på reise i sommermånedene. Jetlag kan være tøft, men hvis du ikke er uthvilt, vil du ikke nyte turen veldig mye. Hvis du er tidlig oppe, kom deg ut og gjør ting, men dra tilbake til hotellet for en lur for å la alle ta igjen søvnen.

Det er veldig nyttig å ha med et lite førstehjelps-reisesett slik at du har noen grunnleggende ting med deg og ikke trenger å gå rundt på apotek eller apotek i et fremmed land.

Og til slutt, et siste råd er å vaske hendene ofte! Dette er ditt første forsvar, og ofte ditt beste. Du kommer til å ta på og holde ting dekket med bakterier du ikke er vant til. Ta med hånddesinfeksjon og våtservietter, og hold hendene rene for å holde deg frisk.

Anbefalt: