Killarney Ireland Reasons to Visit

Innholdsfortegnelse:

Killarney Ireland Reasons to Visit
Killarney Ireland Reasons to Visit

Video: Killarney Ireland Reasons to Visit

Video: Killarney Ireland Reasons to Visit
Video: Killarney Ireland Travel Guide: 11 BEST Things To Do In Killarney 2024, Kan
Anonim
Killarney Castle
Killarney Castle

Killarney, Irland er en av de mest pittoreske byene i landets vakre sørvest. Av den grunn er den på listen over "ting å gjøre" for mange besøkende. Det er en drømmende irsk by som betyr at den appellerer til mange av de større turgruppene, så det er også veldig travelt. Men betyr det at du bør hoppe over Killarney? Nei - selv om byen kan være litt turistaktig og til og med overfylt, er den absolutt verdt et besøk, selv om det er best å planlegge turen til Killarney utenom høysesongen.

Killarneys fantastiske beliggenhet

Killarney ligger mellom høye åser og store innsjøer, i den sørlige delen av County Kerry. Landskapet er intet mindre enn spektakulært og kommer med en fantastisk og naturskjønn kjøretur til byen. Vær imidlertid advart om at dette er et område i Irland hvor du bør følge alle tips for kjøring og være på vakt til enhver tid. Nasjonale veier som fører til Killarney er N22, N71 eller N72, men byen kan også nås med tog fra Cork og Dublin.

Killarney er det perfekte utgangspunktet for å utforske noen av Irlands vakreste naturattraksjoner, som Ring of Kerry, Kerry Way-stien og Killarney National Park. I tillegg til å ha flotte uterom, er Killarney ensøt by full av koselige puber og butikker som selger lok alt håndverk.

Killarneys befolkning og historie

Lite over 14 000 mennesker bor i Killarney, med ytterligere tusen eller så i landlige utkanter av selve byen. På grunn av et enormt antall hotellsenger er de oppfattede sesongmessige svingningene i befolkningen enorme.

Området var allerede bosatt i evigheter da et fransiskanerkloster (bygget i 1448) og nærliggende slott hevet det til et lok alt sentrum. Noe gruvedrift ga industriell sysselsetting, men turistnæringen startet her allerede i 1700. Reiseskribenter og åpningen av jernbanen økte Killarneys tilstrømning av besøkende enda mer på 1800-tallet, og til og med dronning Victoria besøkte her – og hennes kongelige innflytelse bidro til å gjøre byen til et viktig irsk feriemål. Hennes Ladies-in-Waiting etablerte også et av de mest spektakulære utsiktspunktene, k alt "Ladies' View" selv i dag.

Killarney Today

Killarney er fortsatt en av de beste turistdestinasjonene for både irske og utenlandske besøkende. Turisme er veldig viktig for byen, og mange av de lokale virksomhetene er satt opp for å ta vare på besøkende. Selv om det er noen fabrikker utenfor byen, dominerer gjestfrihetssektoren og mindre butikker sentrum.

Hva du kan forvente

Meningene om Killarney er forskjellige - den er rettet mot turisme og ikke så mye annet. Dette kan gjøre det til det perfekte feriestedet for noen, eller få det til å føles som et turistfelle-mareritt for andre. Skjønnhet, som alltid, ligger i øyet til betrakteren. De mange hotelleneer nødvendige for å takle tilstrømningen av besøkende og få selve byen til å virke ubetydelig til tider. Likevel har Killarney sine rolige, uberørte hjørner, spesielt i nasjonalparken.

Når skal du besøke Killarney, Irland

Når du går, er Killarney garantert opptatt. Det kan være best å unngå byen i juli og august og eventuelle irske helligdager. Vær oppmerksom på at Killarney kan gjøre krav på å ha noen av de høyeste prisene for overnatting i høysesongen.

Steder å besøke

Killarney, Irland er så populær på grunn av beliggenheten, men også fordi selve byen er så stereotypisk irsk. Planlegg å gå gjennom sentrum for å se butikkfrontene eller stopp for et måltid med fish and chips. Det er imidlertid ikke mange store steder å se inne i selve Killarney. Nærliggende Muckross House og Muckross Farm er populære hele året, de typiske hestetrukne "jaunting-bilene" tar deg dit. Eller ta turen til Ross Castle (bygget rundt 1420) og derfra ta en båttur på innsjøene i Killarney, enten en tur til innsjøene eller en rundtur til Inisfallen.

På den andre siden av Tomies Mountain (2 411 fot) og Purple Mountain (2 730 fot) er en (forsiktig!) kjøretur, tur eller fottur gjennom Gap of Dunloe en dramatisk opplevelse. Når du kommer fra Killarney i en bil kan du være interessert i å fortsette mot Moll's Gap, et dramatisk fjellpass som er litt bortskjemt av den moderne suvenirbutikken på toppen. Men utsikten er fantastisk og N71 tar deg tilbake via Ladies' View og gjennom flere interessante kurver og tunneler til Killarney. Gjemt i skogen er den seksti fot høye Torc-fossen, en annen må-se.

Stopp i Killarney som et sted å få ny energi før du setter ut for å kjøre Ring of Kerry, en av Irlands mest kjente roadtrip-ruter.

Anbefalt: