Beste julemarkeder i Skandinavia
Beste julemarkeder i Skandinavia

Video: Beste julemarkeder i Skandinavia

Video: Beste julemarkeder i Skandinavia
Video: Top 10 Scandinavian Christmas Town 2024, Kan
Anonim
Julemarked på Stortorget i Gamla stan (gamlebyen). Stockholm
Julemarked på Stortorget i Gamla stan (gamlebyen). Stockholm

Julemarkeder i Skandinavia er en stor attraksjon for reisende og tilbyr massevis av sesongbasert shopping for lok alt håndverk og typiske skandinaviske gaver, samt varm lokal mat og drikke. De er alltid verdt en hyggelig, romantisk kveldstur. Julemarkeder finner vanligvis sted fra slutten av november til rundt 23. desember. Så hvor er de største og beste julemarkedene i Skandinavia?

Julemarkedet i Göteborg, Sverige

Juleoppvisning på Liseberg Fun Park til julemarked
Juleoppvisning på Liseberg Fun Park til julemarked

Siges å være Sveriges største julemarked er Liseberg Julemarked i Gøteborg. Åpent hver desember midt i Gøteborg, dette er et av de mer tradisjonelle julemarkedene i Skandinavia. Du finner mer enn 60 ferieboder med sesongdekorasjoner, mat og drikke i julestil, og til og med mange turer for barna. Skulle du bli for kald, ta turen over julemarkedet til skøytebanen og varme deg opp ved å gå noen runder!

Julemarkedene i Stockholm, Sverige

Sverige, Stockholm, Skandinavia, Soretorget
Sverige, Stockholm, Skandinavia, Soretorget

Stockholm er stolt av julemarkedene sine. Sa vi Markets? Ja, det er flere -og alle er verdt et besøk! De største julemarkedene i Stockholm er:

  • Det historiske julemarkedet i Skansen friluftsmuseum (på Djurgården) som åpnet i 1903.
  • Julemarkedet på Rosendal slott, med salgsboder i slottshagen.
  • Julemarkedet på Gamla Stan, som er Stockholms Gamleby, nær Slottet.
  • Kungstradgårdens julemarked, i den populære parken i sentrum, og lett tilgjengelig.
  • Grona Lund fornøyelsespark arrangerer også et årlig julemarked.

Julemarkedet i København, Danmark

Julemarked på High Bridge Square
Julemarked på High Bridge Square

I juletider er julemarkedet i Tivoliparken i København en favoritt for både lokalbefolkningen og besøkende. Jul i Tivoli byr ikke bare på et skandinavisk julemarked, men også utallige småbutikker med håndverk, mat og drikke. Underholdning som konserter og pantomime kan nytes av de voksne mens barna nyter muntert dekorerte aktiviteter og turer i Tivoli fornøyelsespark.

Julemarkedet i Aarhus, Danmark

Jul i Århus
Jul i Århus

Århus julemarked er perfekt for all slags vær - det er et av få innendørs julemarkeder. Det er også Jyllands største håndverksmarked og kommer med nesten 100 boder fulle av unik julekunst, dekorasjoner og kunsthåndverk. Og i godt vær, dra til Gamlebyen for å nyte julen i Den Gamle By også!

Julemarkedet i Aalborg,Danmark

Jul i Aalborg, Danmark
Jul i Aalborg, Danmark

For en opplevelse det er å besøke dette markedet. Jul i Aalborg starter 24. november Denne dagen, etter en lang båttur fra Grønland, ankommer Danmarks julenisse Honnorkajen i Aalborg. Dette starter det populære julemarkedet som tilbyr shopping, aktiviteter, god mat, lok alt håndverk og mye mer, daglig frem til julaften (24. desember).

Julemarkedet i Oslo, Norge

Oslo julemarked, des. 2007
Oslo julemarked, des. 2007

Oslo har bestemt seg for å lage det største julemarkedet i Oslos historie, og det har de lykkes med. Dette julemarkedet er enormt. Oslo-besøkende finner det lett i havnen foran Oslo Rådhus. Det er vanskelig å overse da Rådhusplassen vil forsvinne under alle julebodene og dekorasjonene. Oslo Julemarked tilbyr også sesongkonserter og andre forestillinger på friluftsscenen ved markedet.

Julemarkedet i Lappland (Finland)

Reineier i Lappland, Finland
Reineier i Lappland, Finland

Julenissens hjem, Lappland er et fantastisk reisemål for vinterreisende og tilbyr et uforglemmelig julemarked. Det ligger ved polarsirkelen, 5 miles fra byen Rovaniemi, Finland. Lapplands største juledestinasjon, dette julemarkedet, kalles "Julemannslandsbyen" og inkluderer butikker med juledekor og kunsthåndverk, sammen med en interessant juleutstilling. Det er til og med Santa's Post Office, hvor du kan sende ekte post fra. En nyligI tillegg til dette julemarkedet i Lappland er Santa Park, som er en underjordisk fornøyelsespark for ungdommene.

Julemarkedene i Helsinki, Finland

St. Thomas' marked, Helsinki
St. Thomas' marked, Helsinki

Finlands hovedstad Helsinki har en helt spesiell type julemarked - det er delt mellom tre, og de følger hverandre. Først er det kvinners julemarked i begynnelsen av desember, som har fire rom fylt med håndverk og mat levert av finske kvinner (sted: Katajanokka-området, Helsinki). Deretter følger St Thomas julemarked i Esplanadi park i midten av desember, avsluttet med innendørs julemarked i Old Student's Hall som stenger rett før jul. Bare vær forsiktig når du bestiller gløgg julevin i Finland - den har vodka i seg.

The Christmas Village Market i Hafnarfjörður, Island

Selger som selger julekranser, Reykjavik, Island
Selger som selger julekranser, Reykjavik, Island

Ikke bare et julemarked, den islandske julelandsbyen i Hafnarfjörður er et populært reisemål for feriereisende på Island. Julelandsbyen i Hafnarfjörður er åpen hver helg frem til jul. Her kan reisende og lokalbefolkningen kjøpe islandsk håndverk, moderne gaver og feriedekorasjoner mens de blir mett av de lokale leverandørene. I feriesesongen i Hafnarfjörður kan barn som besøker julelandsbyen til og med møte Islands 13 julenisser.

Anbefalt: