17 Tips for rengjøring av bobilen
17 Tips for rengjøring av bobilen

Video: 17 Tips for rengjøring av bobilen

Video: 17 Tips for rengjøring av bobilen
Video: Tips for vinterlagring av bobilen din 2024, Kan
Anonim
en bobil som kjører på en motorvei mot fjell
en bobil som kjører på en motorvei mot fjell

Å være ofte på veien, kjøre og parkere i jorda, og reise gjennom ulike værforhold, alt sammen sliter med RV-en din. Jo renere du holder bobilen din, jo lettere blir det å unngå normal slitasje fra å reise gjennom året. (Du bør sikte på å vaske utsiden av bobilen din minst en gang i kvartalet, om ikke mer avhengig av hvor ofte du reiser og hvor du drar.)

En bobil ser ut til å være mye arbeid å rengjøre, men å gjøre små ting ofte vil få det til å virke som en mindre skremmende oppgave og hjelpe deg å være stolt over turen.

Les bruksanvisningen

Bobil i skumringen
Bobil i skumringen

Brukerhåndboken til bobilen din er en skattekiste av informasjon som kan gi deg tips og triks for rengjøring av bobilens eksteriør og interiør. Dette inkluderer hvilken type rengjøringsmidler du bør og ikke bør bruke og eventuelle spesialiserte vedlikeholdsinstruksjoner. For mer informasjon, prøv bobilprodusentens nettsted for ekstra tips om rengjøring og få bobilen til å skinne. Unnlatelse av å lese bruksanvisningen kan føre til skade på bobilens overflater og overflater.

Slett merkevareproduktene

De fleste bobilmaterialer er ikke annerledes enn andre typer kjøretøy eller levende materiale. Det er lett å ønske å kjøpemerkenavnet rengjøringsmiddel eller løsning som er laget eksklusivt for bobiler, men sannheten er at mange vanlige og generiske husholdningsrengjøringsmidler fungerer utmerket for å holde bobilen din glitrende, inkludert oppvaskmiddel, vindusrens, til og med destillert hvit eddik. De fancy produktene i RV-butikken er tiltalende, men de er vanligvis dyrere.

Invester i en håndholdt støvsuger av høy kvalitet

Det lille interiøret i en bobil betyr flere kriker og kroker som raskt kan fylles opp med matrester, støv og alt annet eventyrene dine følger med. En vanlig støvsuger er for klumpete for de fleste bobiler, så invester i en høy - Håndholdt støvsuger av høy kvalitet. Snakk med andre RVers og les anmeldelser for å finne den beste matchen for din RV. Se alltid etter en støvsuger med slangefeste for å nå de minste delene av turen.

Rengjør begge sider av vinduene

Du vil ikke at vinduet til omgivelsene dine skal være skyet med skitt og skitt, så rengjør både innsiden og utsiden av vinduene dine for å se klart. Hvis du har en mindre bobil, kan dette enkelt gjøres med en hvilken som helst vindusvasker og en ren mikrofiberklut. Hvis du har flere store vinduer, bør du vurdere en uttrekkbar nal, eller du kan ta den enkle ruten og få deg et medlemskap på en overdimensjonert lokal bilvask.

Ikke glem vindu- og dørpakningene

Vindus- og dørpakningene til bobilen din er vanligvis laget av gummi, som kan tiltrekke seg støv og skitt. Rengjør vindu og dørpakninger regelmessig med mildt oppvaskmiddel eller et spesialisert rengjøringsmiddel. I dette tilfellet vil du kanskje bruke litt mer på enrenere som ikke bare renser, men som også fukter tetningene for å holde dem vare lenger. Dette er spesielt viktig hvis du kjører den i det tørre amerikanske vest eller sørvest, som kan tørke ut sel.

Dump de tankene

Dine grå og svarte vanntanker kan være kilden til mange ekle lukter, og selv om tanker ikke direkte påvirker utseendet til bobilen din, vil en dårlig vedlikeholdt tank plage deg mens du henger i og utenfor turen. Tøm og skyll tankene dine etter behov for å holde hele turen uthvilt. Oppbevar et par sterke gummihansker, en slange, en bøtte og andre nødvendige gjenstander utelukkende for tømming og rengjøring av tankene dine.

Forhindre mugg og mugg

Mugg og mugg er store fiender av RVers, og de trives i fuktighet, så reduser fuktigheten i bobilen din. Dette inkluderer å kjøre klimaanlegget i fuktige omgivelser, åpne vinduer og dører når det er mulig, og kjøpe fuktabsorberende pakker til skap og oppbevaringsområder. Hvis du har en gjenstand som lukter av mugg, unngå vaskemiddel, da det kan mate dyrene. Vask muggluktende klær i en vaskemaskin med et par kopper destillert hvit eddik for å drepe insektene og la klærne dine lukte friskt.

Skift ut den propantanken

Ingenting kan få bobilen din til å se ut som en gammel blikkboks raskere enn rustne, gamle propantanker. Hvis du har en tendens til å fylle på tankene dine, bør du vurdere å bytte dem ut hvis de ser nedslitte ut eller gi dem et nytt lag maling hvis de fortsatt er i god stand. Akkurat som å male døren raskt kan endre et hjems helhetutseende, det samme kan vise frem rene, lyse tanker.

Gi dekkene dine litt glans

Dekk er åpenbart en stor del av bobilens eksteriør, og ingenting får eventyrvognen til å se bedre ut enn slanke, blanke, svarte dekk. De fleste kommersielle dekkrensere er perfekt egnet for bobildekk, så bare les noen forbrukeranmeldelser først. For å få de peneste dekkene, bare skyll dekkene, skrubb dem med en naturlig børste og dekkrens, og avslutt med en dekkglansspray. Hvis du kjører en stor rigg, kan du spole frem dekkrengjøringsprosessen ved å ta turen gjennom en stor bilvask.

Ikke glem taket

Taket på bobilen din er en av de viktigste delene å vedlikeholde for å unngå innvendige lekkasjer og andre problemer. Mange moderne RV-tak er konstruert av membrantak, men du ser fortsatt mange metalltak på veien. Hvis din er av metall, kan du vaske som du ville gjort bobilens eksteriør, men hvis bobilen din er laget av moderne membrantak, anbefales det å bruke spesialisert rengjøringsmiddel som finnes i bobil- og campingbutikker. En to ganger årlig rengjøring av et membrantak er vanligvis nok for å holde det i god form. Bruk tiden til å inspisere taket for eventuelle rifter, sprekker, rifter eller andre skader.

Lagre opp magiske viskelær

Magiske viskelær kan fange opp spor og flekker som selv kraftige rengjøringsmidler ikke kan berøre. Magiske viskelær er i hovedsak blokker av utrolig fint sandpapir, så vær sikker på at de ikke skader bobilens overflater eller materialer før bruk. RV-fora er et flott sted å finne tips og råd som du kanskje ikke finnerpå produsentens nettsted, som å bruke magiske viskelær til rengjøring. Profftips: Du kan kjøpe en stor boks med generiske "magiske viskelær" på Amazon for mye billigere enn å kjøpe et merkevare i dagligvarebutikken.

Tøm kjøleskapet

Det kan være lett å glemme gårsdagens rester eller "dagens fangst" bak i bobilkjøleskapet ditt, men stinkende ting kan stinke den lille plassen til en bobil. Vær forsiktig med hva som ligger i bobilens kjøleskap og rens ut innholdet ofte. Hvis du rydder bobilen din for sesongen, la flere påminnelser om å rydde ut kjøleskapet, ellers vil du ha noe veldig stinkende å komme tilbake til når du tar ut bobilen for sesongen. Det skjer oftere enn du tror.

Rydd ut lagringsområdet

Oppbevaringsområdene til bobilen din kan skjule stygge søl og lukter. Det kan også være vert for mugg, mugg og andre ekle skapninger. Rydd ut bobilens lagringsområder, inkludert ekstern lagring, ofte for å unngå oppbygging av støv eller akkumulering av skitt og rusk. Sjekk alltid kriker og kroker av bobilens oppbevaringsområder for å forsikre deg om at ingenting er igjen som kan bli til å stinke.

Vask understellet

Understellet til bobilen din kan være en kilde til fett, gjørme og alt annet bobilen har plukket opp i flere kilometer. Ved å rengjøre understellet ditt reduserer du sjansene for at de ekle restene under turen havner på utsiden av din eller bobilen din. Rengjøring av understellet kan også redusere gass og skadelig lukt. Å vaske understellet manuelt er en tøff oppgave, men heldigvis er mange overdimensjonertevaskehaller tilbyr understellsrengjøring for en liten avgift.

Utfør rutinemessig vedlikehold

En dårlig vedlikeholdt bobil er mye mer sannsynlig å gi deg renslighetsproblemer. Røykfylt eksos, løs olje og andre stygge ting fra en forsømt bobil kan male siden av turen en ekkel farge. Ved å vedlikeholde bobilens indre funksjon kan du redusere skadelig røyklukt og kvele luften rundt deg og bobilens ytre.

Frisk opp madrassen og sengetøyet

Det er lett å komme seg ut på veien og gå to, tre eller til og med fire uker uten å bytte linjer og madrass. Det skitne sengetøyet kan få deg til å føle deg skitten og kan fylles med svette og døde hudceller. Reis alltid med to sett sengetøy for et raskt lakenskifte. Hvis madrassen din lukter muggen, ta av alle laken, spray madrassen med en blanding av vann og lavendel eterisk olje, og la madrassen lufte ut i flere timer, helst over natten.

Think About Power Washing

Noen RVers sverger til kraftvasking av RV; andre ville aldri prøve det. Det kommer ned til personlige preferanser og typen RV du eier. Kraftvasking kan forårsake skade på taket og malingsjobben på enkelte modeller, avhengig av hvordan de er bygget og hva de er laget av. Se produsentens retningslinjer for rengjøring av bobilens eksteriør, og vurder å ringe forhandleren for å spørre hva de anbefaler.

Anbefalt: