Living on the Edge: Svømming ved Devil's Pool, Victoria Falls

Innholdsfortegnelse:

Living on the Edge: Svømming ved Devil's Pool, Victoria Falls
Living on the Edge: Svømming ved Devil's Pool, Victoria Falls

Video: Living on the Edge: Svømming ved Devil's Pool, Victoria Falls

Video: Living on the Edge: Svømming ved Devil's Pool, Victoria Falls
Video: Girls unbelievable experience at Victoria Falls! Devil's Pool, Livingstone Island, Zambia 2024, Kan
Anonim
Life on the Edge Devil's Pool Victoria Falls Zambia
Life on the Edge Devil's Pool Victoria Falls Zambia

Victoria Falls, som ligger på grensen til Zambia og Zimbabwe, fortjener en plass på alles Sør-Afrika-bøtteliste. Tross alt strekker den seg mer enn en kilometer, og skaper verdens største ark med fallende vann. Det er et skue av øredøvende støy og regnbuefarget tåke, og med spray som når rundt 1000 fot opp i luften er det lett å se hvorfor Kololo-folket en gang døpte det Mosi-oa-Tunya eller "The Smoke That Thunders". Det er flere utrolige utsiktspunkter å se fossens prakt fra - men for den ultimate høyoktanopplevelsen bør du vurdere en dukkert i Devil's Pool.

On the Edge of the World

Devil's Pool er et naturlig steinbasseng som ligger ved siden av Livingstone Island på kanten av Victoria Falls. I den tørre årstiden er bassenget grunt nok til å tillate besøkende å svømme trygt til kanten, hvor de er beskyttet fra 330 fot/100 meters fall av en vegg av nedsenket stein. Under oppsyn av en lokal guide er det til og med mulig å stirre over kanten av avgrunnen inn i den kokende kjelen med skum og spray under. Dette er det nærmeste du kan komme fossen, og en uforglemmelig måte å oppleve kraften til en av verdens syv naturligeWonders.

Solnedgang på Zambezi Sunset cruise på Zambezi-elven, mellom Zambia og Zimbabwe
Solnedgang på Zambezi Sunset cruise på Zambezi-elven, mellom Zambia og Zimbabwe

Å komme til Devil's Pool

Devil's Pool kan bare nås fra den zambiske siden av Zambezi-elven. Den enkleste måten å komme dit på er å bli med på en av Livingstone Island-turene arrangert av den lokale operatøren Tongabezi Lodge. Etter en kort båttur til øya, vil reiselederen din hjelpe deg med å navigere over en rekke steiner og grunne deler av raskt bevegende vann til kanten av bassenget. Når du først er der, krever det et trosprang fra en overhengende stein å gå inn i bassenget. Du må stole på at du ikke vil bli feid over kanten; men når du først er inne, er vannet varmt og utsikten er uforlignelig.

Svømming ved Devil's Pool er bare mulig i den tørre årstiden, når elvenivået faller og vannstrømmen ikke er like sterk. Bassenget er derfor generelt bare åpent fra midten av august til midten av januar, i løpet av denne tiden kjører Tongabezi Lodge fem turer per dag. Det er mulig å bestille på forhånd via deres hjemmeside, eller gjennom anbef alte operatører i Zambia og Zimbabwe inkludert Safari Par Excellence og Wild Horizons. Logens tomotorsbåt har plass til opptil 16 besøkende. Utflukter inkluderer en omvisning på Livingstone Island og et innblikk i historien fra gammelt offersted til dagens verdensarvsted.

Det er tre turer å velge mellom: Breezer-turen, som varer i 1,5 time og inkluderer frokost; Lunsjturen, som varer i 2,5 timer og inkluderer et tre-retters måltid; og High Tea-turen, somvarer i to timer og inkluderer et utvalg rundstykker, kaker og scones. Turene er priset til henholdsvis $110, $175 og $150 per person.

Er det farlig?

Å hoppe i vannet bare noen meter unna kanten av verdens største foss kan virke sprøtt, og å oppleve Devil's Pool er utvilsomt ikke for sarte sjeler. Selv i lavsesong er strømmene sterke, og det er best å være trygg på svømmeevnene dine. Men med litt forsiktighet og en profesjonell guide for å ta vare på deg, er Devil's Pool helt trygt. Det har aldri vært noen skader, og det er en sikkerhetsline å holde seg i på vei til selve bassenget. Adrenalinjunkier trenger imidlertid ikke bekymre seg for at opplevelsen er tam – den er fortsatt utrolig spennende.

Victoria Falls-broen over Zambezi-elven
Victoria Falls-broen over Zambezi-elven

Andre måter å oppleve fossen

Et annet basseng kjent som Angels' Armchair forblir åpent lenger, og tilbyr et alternativ for besøkende som reiser til fossen når Devil's Pool er stengt. Det er også mange andre, like eventyrlige måter å tilbringe tid på Victoria Falls. Victoria Falls Bridge er hjemsted for et av verdens mest naturskjønne strikkhopp i en høyde på 111 meter. Andre dødsforaktende aktiviteter inkluderer kløftsvinging, ziplining, rappellering og rafting. For de som foretrekker en mer rolig tilnærming til livet, kan du ta spektakulære bilder av fossen fra turistutsiktene.

Denne artikkelen ble oppdatert Jessica Macdonald

Anbefalt: