November i USA: Vær- og begivenhetsguide

Innholdsfortegnelse:

November i USA: Vær- og begivenhetsguide
November i USA: Vær- og begivenhetsguide

Video: November i USA: Vær- og begivenhetsguide

Video: November i USA: Vær- og begivenhetsguide
Video: Солдаты в США в России - Конец экспедиции "Белый Медведь" | ВЕЛИКАЯ ВОЙНА Май 1919 2024, Kan
Anonim
En flyte i den årlige Macy's Thanksgiving Day-paraden
En flyte i den årlige Macy's Thanksgiving Day-paraden

USA er et enormt land, så været i november varierer avhengig av hvilken stat og region du besøker. Hvis du ønsker å klemme inn en tur før vinteren begynner, sikte på starten av måneden når temperaturene er mildere, stormene er mindre sannsynlige, og feriemassene ikke er i nærheten ennå. For det meste gir de skarpe, klare høstdagene plass til kjøligere temperaturer og mørkere himmel over store deler av USA i november. Gulf Coast, Florida, Desert Southwest og California er unntakene i Lower 48 og holder seg komfortabel året rundt.

Sommertid slutter den første søndagen i november, bortsett fra i områder som ikke overholder sommertid. Dagene "faller tilbake" og blir kortere og mørkere ettersom måneden skrider frem. Solrike høstdager som er regelen i oktober blir erstattet av mer regn i store deler av USA, og de i nordlige og fjellrike destinasjoner som Minneapolis og Sierra Nevada i California kan til og med se snø. Det uforutsigbare været kan gjøre det til en vanskelig tid å reise værmessig.

U. S. Været i november

I de nordlige delene av Amerika bringer november inn kjøligere temperaturer, vind, og mot slutten av måneden, noen ganger snø. Reis imidlertid tidligere i måneden til New England, Michigan og Pacific Northwest for å se vakre høstløvverk før bladene faller. I noen få deler av USA byr november på mildvær som gjør det til en beste tid å reise dit – enda mer behagelig enn om sommeren. Det er en flott værmåned i Florida så lenge orkaner og tropiske stormer ikke truer. California er også hyggelig, med varmere temperaturer i den sørlige delen av staten. Det er en av de beste månedene å besøke Phoenix og Tucson for å spille golf på nesten garantert milde og solfylte dager.

  • New York City: 54 F høy/42 F lav
  • Los Angeles: 73 F/52 F
  • Chicago: 48 F/32 F
  • Washington: 58 F/41 F
  • Las Vegas: 66 F/47 F
  • San Francisco: 63 F/50 F
  • Hawaii: 84 F/70 F
  • Phoenix: 76 F/53 F
  • Orlando: 78 F/59 F
  • New Orleans: 72 F/54 F

orkansesongen

Orkansesongen avsluttes 30. november. Ettersom landet går over i vintervær, er stormer ikke uhørt, men det er mindre sannsynlig at de kommer i land. Men det er potensiale for at orkaner kan dannes i Atlanterhavet og komme i land på kysten fra Florida til Maine, så vel som langs Gulf Coast i Texas, Mississippi, Alabama, Louisiana og Florida Panhandle. Hvis du er en hardfør strandgjenger og klar til å treffe sanden selv når temperaturen synker, vær oppmerksom på lokale værvarsler og vær forberedt på færre solfylte dager.

Hva skal pakkes

Avhengig av vær og region, kan kofferten dinse veldig annerledes ut. Hvis du for eksempel planlegger en tur til Florida, hvor dagene kan gå opp til 70-tallet, kan du ta med mer sommerlige klær som kjoler og lette cardigans. Men i kaldere områder som New England eller Pacific Northwest, vil du pakke jakker, jeans, skjerf og varmere klær. Det beste alternativet (uansett hvor du går i USA) er å ta med lag som lange bukser, lette jakker og alternativer i tilfelle været endrer seg.

November-arrangementer i USA

De to største høytidene i løpet av denne måneden er Veterans Day og Thanksgiving; men andre mindre begivenheter finner sted rundt om i Amerika også.

  • Valgdagen avholdes den første tirsdagen i måneden og er dagen hvor publikum stemmer på lokale og nasjonale myndighetsverv. Betydelige valg (som presidentskapet) holdes hvert fjerde år. Det er ikke en helligdag, noe som betyr at nesten alle virksomheter vil være åpne. Mange skoler er imidlertid stengt på valgdagen slik at de kan fungere som lokale valglokaler.
  • Veterans Day arrangeres 11. november hvert år til ære for de som har tjenestegjort i det amerikanske militæret. De fleste skoler, banker og offentlige kontorer er stengt, så planlegg deretter.
  • Thanksgiving er den viktigste nasjonale høytiden i november og holdes den fjerde torsdagen i november. Den oppsto i 1623 da pilegrimene (europeiske nybyggere) takket for en rikholdig høsting. I dag feires det med én stor middag med familie og venner. Hvert år New YorkCity er vertskap for Macy's Thanksgiving Day Parade, der gigantiske flottører, marsjerende band og fans fyller gatene.
  • Dagen etter Thanksgiving er Black Friday, en forbrukerhøytid som markerer starten på shoppingsesongen før jul. Nesten alle butikker åpner tidlig og tilbyr enorme rabatter og salg - men forvent vanvittige folkemengder og lange utsjekkingskøer. De fleste amerikanere har denne dagen fri fra jobb og skole.
  • Selv om Day of the Dead teknisk sett er en meksikansk tradisjon, feires den ofte over hele det amerikanske sørvestlandet og California. Høytiden – som kombinerer Allehelgensdag 1. november og Allesjelers dag 2. november – er en dag for å minnes og hylle avdøde kjære.

Reisetips for november

  • Sommertid slutter den første søndagen i november, bortsett fra i områder som ikke overholder sommertid. Sørg for å endre klokkene.
  • Thanksgiving er den siste torsdagen i november, og flyselskaper og andre reisesteder har en tendens til å heve prisene sine og slippe avtaler for å dra nytte av høytiden. Hvis du har tenkt å reise til Thanksgiving, fly dit du er på vei for ferien så tidlig som mulig for å unngå folkemengdene i siste øyeblikk. Eller reis på selve ferien, når flyplassen blir en spøkelsesby.
  • Vil du se høstløvverk? Tidlig i november er siste sjanse. Dra til mer sørlige destinasjoner som Charleston, South Carolina, hvor fargene henger lenger enn i nord, takket være det varmere klimaet. Et annet flott sted er Napa Valley i California. Turistersom gikk for innhøstingssesongen er vanligvis borte, men de fantastiske gule og oransje vinbladene forblir og når sitt høydepunkt i løpet av november.
  • Hvis du ønsker å komme inn i feriestemningen senere i måneden, pynter New York City seg rett rundt Thanksgiving, og tenningen av Rockefeller Center-juletreet må ikke gå glipp av. Temperaturene i byen vil være raske, ned til til og med 50 grader Fahrenheit, men de har en tendens til å holde seg godt over frysepunktet og tåles hvis du er forberedt med de riktige klærne. Høytiden er imidlertid en av de travleste og dyreste tidene å reise på.

Anbefalt: