Besøke Praha om vinteren: vær, begivenheter, hva du skal pakke

Innholdsfortegnelse:

Besøke Praha om vinteren: vær, begivenheter, hva du skal pakke
Besøke Praha om vinteren: vær, begivenheter, hva du skal pakke

Video: Besøke Praha om vinteren: vær, begivenheter, hva du skal pakke

Video: Besøke Praha om vinteren: vær, begivenheter, hva du skal pakke
Video: Hvordan reagerer børn, når man fortæller, at der ikke er råd til at holde jul? 2024, Kan
Anonim
Praha - Hradcany-slottet og Tyn-kirken om vinteren
Praha - Hradcany-slottet og Tyn-kirken om vinteren

Vinteren i Praha er en av de beste tidene på året for reisende. Desember markerer begynnelsen av julesesongen, januar ønskes velkommen inn med torden og lys fra fyrverkeri, og februar bringer med seg Valentinsdagen for å gjøre en romantisk by enda mer attraktiv for par.

Selv om været er kjølig, kan besøkende til City of a Thousand Spiers varme seg på puber, kafeer og museer, og kveldskonserter gir mye å gjøre når solen går ned.

Vær

Vinterværet i Praha er kaldt, ofte under frysepunktet. Snø er mulig, men i gjennomsnitt ser byen en tomme eller mindre nedbør i månedene desember, januar og februar. Besøkende til byen på denne tiden av året bør samle seg. Mange severdigheter er best å se til fots, og en omvisning på Praha slotts område, for eksempel, vil kreve varme sko, hansker, skjerf og lue.

De gjennomsnittlige høye og lave temperaturene for hver måned er:

  • desember: 40 grader Fahrenheit / 32 grader Fahrenheit
  • januar: 37 grader Fahrenheit / 27 grader Fahrenheit
  • februar: 41 grader Fahrenheit / 30 grader Fahrenheit

Hva skal pakkes

Lag er det beste alternativet forkles alternativer. Skjorter under gensere, varme sokker under støvler, og en lang jakke som beskytter godt mot vinden vil langt på vei holde deg varm og koselig mens du handler på julemarkeder eller nyter ferielys etter solnedgang. Hvis du er utsatt for kalde hender, er varme hansker et must. Du vil ikke ha hendene i lommene i tilfelle fortauene blir isete eller glatte av snø eller regn; du trenger dem for å bryte fallet.

Sesongbegivenheter

Julemarkedet i Praha er en favorittbegivenhet for vinterreisende til byen. Den fungerer som en månedslang kulturell opplevelse for besøkende, som handler for håndlagde dekorasjoner og gaver, smaker på tsjekkiske julebakverk og nyter utendørs musikalske forestillinger.

Andre begivenheter og høytider inkluderer St. Nicholas-aften 5. desember, nyttårsaften, Tre Kongers prosesjon 5. januar, Valentinsdagen 14. februar og de tsjekkiske avskjeds-til-vinter-festivalene i form av Masopust og Bohemian Carnevale i slutten av februar eller begynnelsen av mars.

Andre ting å gjøre

Praha tilbyr mye å se og gjøre i desember, januar og februar. Hverdagsaktiviteter som er perfekte for vinterreiser inkluderer museumsbesøk (Praha har mer enn kunstmuseer, selv om kunst fra alle tidsepoker er godt representert) og avslapning på historiske kafeer. Om kvelden kan du nyte musikken som fyller konsertsaler og kirker i det historiske distriktet. Du kan også se julepynt, gå på skøyter eller besøke spesielle ferieutstillinger.

Vinterreisetips

Desember gjør dettiltrekke deg en god del reisende som vet at julemarkedet i Praha er et av Europas beste, så planlegg i god tid hvis du vil reise i løpet av denne måneden. Hvis du besøker byen spesielt for julemarkedet, er det fornuftig å bestille et rom i nærheten av Gamlebytorget, som vil gjøre det enkelt å komme til julemarkedet.

En lignende advarsel kan gis for nyttårsaften. Billetter til fester og arrangementer legges ut tidlig og selges ut på forhånd. Vurder hvordan du vil tilbringe nyttårsaften i Praha og søk etter billetter du kan kjøpe online. Selvfølgelig kan du alltid ta turen til Gamlebytorget eller Karlsbroen for å se fyrverkeriet utenfor. Eller, hvis hotellet har god utsikt, kan du holde deg varm innendørs eller gå ut på en balkong for å ringe inn det nye året.

Januar og februar ser færre turister, men Valentinsdagshelgen vil se en økning i besøkstallene. Hvis du ser en hotellpakke du virkelig liker, ta den før den er borte. Noen av disse vil plassere deg i hjertet av byen, tillate deg å dra nytte av sjarmen til et boutiquehotell billig, eller tilby fasiliteter som garantert gjør besøket ditt til Praha avslappende og romantisk.

Husk også at åpningstidene for enkelte attraksjoner i byen, samt attraksjoner på destinasjoner utenfor Praha, kan bli forkortet for vintermånedene. Det er smart å sjekke åpningstidene for museer og andre severdigheter du er interessert i å se, spesielt hvis du må gå over Praha for å se dem.

Anbefalt: