10 beste strender på Coromandel-halvøya i New Zealand

Innholdsfortegnelse:

10 beste strender på Coromandel-halvøya i New Zealand
10 beste strender på Coromandel-halvøya i New Zealand

Video: 10 beste strender på Coromandel-halvøya i New Zealand

Video: 10 beste strender på Coromandel-halvøya i New Zealand
Video: Top 10 Most Beautiful Places to visit in New Zealand | Wonderful places You Won't Believe Exist 2024, Kan
Anonim
En strand på Coromandel-halvøya, New Zealand
En strand på Coromandel-halvøya, New Zealand

Coromandel-halvøya øst for Auckland trekker ferierende fra hele Nordøya som kommer av én grunn: de fantastiske strendene. Faktisk konkurrerer Coromandel med Northland for de beste strendene i landet.

Å velge bare en å besøke kan være en dum ærend. For bading og soling kan du raskt eliminere rullesteinstrendene (om enn vakre) tidevannsstrendene på den vestlige kysten, ved havnen i Firth of Thames. Gå i stedet til de nordlige og østlige kystlinjene, vendt mot havet.

Fletcher Bay

Fletcher Bay
Fletcher Bay

Du må reise mer enn 50 kilometer fra Coromandel-township for å nå en av halvøyas nordligste og mest avsidesliggende strender, Fletcher Bay. Den siste etappen, fra Colville, tar deg ned en grusvei, men en med utrolig utsikt tilbake til Auckland, Great Barrier Island og Mercury Islands. De begrensede overnattingsstedene utover freedom camping inkluderer en utviklet campingplass og en enkelt ryggsekkturhytte.

Wainuiototo Bay (New Chums Beach)

New Chums Beach, New Zealand
New Chums Beach, New Zealand

Til tross for at den blir beskrevet som den vakreste stranden i New Zealand, forblir Wainuiototo Bay (også kjent som New Chums Beach) uberørt og en velholdthemmelig. Den 30-minutters spaserturen nordover fra kystutviklingen til Whangapoua fraråder sannsynligvis folkemengdene på stranden; for noen gjør imidlertid tilbaketrukkethet det verdt innsatsen.

Matarangi

Matarangi-stranden i Coromandel
Matarangi-stranden i Coromandel

Feriebyen Matarangi, med sin 4,5 kilometer lange hvite sandstrand, vender mot Whangapoua over havnen. Området er kjent for kvaliteten på boligene ved stranden, god svømming i alle stadier av tidevannet og brede områder for turgåing.

Cooks Beach

Cooks Beach, New Zealand
Cooks Beach, New Zealand

Du kommer til denne sandstranden via en kort fergetur fra Whitianga, hovedbebyggelsen i det nordøstlige Coromandel-området. Den er oppk alt etter New Zealands mest kjente oppdagelsesreisende, som oppholdt seg her kort under sin reise til New Zealand i 1769.

Hahei and Cathedral Cove

Cathedral Cove
Cathedral Cove

Området rundt Hahei, med sin store klynge av feriehus, blir veldig travelt i løpet av januar, New Zealands viktigste sommerferieperiode. Cathedral Cove, en av de mest fotograferte naturattraksjonene i New Zealand, ligger like nord mellom Hahei og Cooks Beach. En naturlig sandsteinbue skiller to nydelige små strender, kun tilgjengelig med båt eller til fots fra Hahei.

Varmtvannsstrand

Varmtvannsstrand
Varmtvannsstrand

I den nordlige enden av denne velkjente stranden bobler varmt vann fra en underjordisk termisk kilde til overflaten ved lavvann. Det er veldig moro å grave ut ditt eget termiske varmebasseng og ta et bad; ta med enspade hvis du vil dyppe deg ned til nakken.

Tairua og Pauanui

Tairua og Pauanui, Coromandel
Tairua og Pauanui, Coromandel

Disse to strendene vender mot hverandre over den smale inngangen til Tairua havn; begge er populære feriedestinasjoner med mindre faste befolkninger. Tairua har en liten by med shopping og noen tjenester.

Opoutere

Opoutere i Coromandel
Opoutere i Coromandel

Du vil ikke finne noen boliger eller kommersiell utvikling på Opoutere, et annet av Coromandels mest magiske steder. En furuskog omslutter den tre mil lange stranden, med en sandkasse i den sørlige enden ved inngangen til Wharekawa-havnen, en yngleplass for flere arter av truede innfødte fugler.

Onemana

Onemana Beach
Onemana Beach

Denne nydelige stranden, med et lite fellesskap av feriehus og et par hundre fastboende, går inn i tre private strender i den sørlige enden. En liten foss og god snorkling trekker folk til nordenden av stranden, hvor utsikten til offshore-øyene til Slipper Group, Alderman Islands og Mayor Island er spesielt tiltalende.

Whangamata

Whangamata-stranden
Whangamata-stranden

Dette fortjent populære feriestedet med massevis av strand- og havnefronter støtter også det største shoppingområdet siden Whitianga, med et supermarked, nærbutikker og et utvalg utmerkede restauranter. En marina har plass til fritidsfiske og seilbåter.

Anbefalt: