Typer mat du kan ta med på fly

Innholdsfortegnelse:

Typer mat du kan ta med på fly
Typer mat du kan ta med på fly

Video: Typer mat du kan ta med på fly

Video: Typer mat du kan ta med på fly
Video: Узнав это СЕКРЕТ, ты никогда не выбросишь пластиковую бутылку! ТАКОГО ЕЩЕ НИКТО НЕ ВИДЕЛ! 2024, April
Anonim
Mann som sitter og spiser sandwich ved setet
Mann som sitter og spiser sandwich ved setet

De fleste reisende vet at de trenger å strømlinjeforme det de har med seg for å komme seg gjennom sikkerhetskontrollene på flyplassene ved Transportation Security Administration (TSA) raskt og enkelt. Hvis du er en hyppig reisende, bør 3-1-1-regelen for væske være gammeldags for deg nå. I henhold til 3-1-1-retningslinjene har reisende lov til å ta på seg de fleste væsker - fra sjampo til hånddesinfeksjonsgeler - så lenge de oppfyller kravene i 3-1-1-regelen. Vanligvis betyr dette at du kan bære opptil 3,4 unse flasker med sjampo, kontaktlinseoppløsning og andre flytende nødvendigheter (3) så lenge de alle er inneholdt i én 1-liters zip-top-pose (1) og bæres av én passasjer (1).

Men hvis du har noe uvanlig som du har plukket opp som gave til noen under forretningsreisen eller ønsker å ta med deg litt mat på flyet, er det visse gjenstander som er tillatt gjennom TSA-sikkerhetskontrollene.

Når det gjelder å bringe mat gjennom et TSA-sikkerhetskontrollpunkt, må du huske på 3-1-1-regelen, og enten pakke, sende eller legge igjen alt som har høy væskekonsentrasjon, og beholde husk at visse væsker og matvarer ikke er tillatt.

Unge kvinner venter på flyplassen
Unge kvinner venter på flyplassen

Mat å pakke mens du reiser med fly

Overraskende nok tillater TSA nesten alle matvarer gjennom sikkerhetskontrollen, så lenge ingen av dem er væsker i mengder som overstiger 3,4 gram. Dette betyr at du til og med kan ta med deg paier og kaker gjennom sjekkpunktet - selv om de vil bli gjenstand for ytterligere kontroll.

Elementer tillatt for reise i håndbagasjen inkluderer babymat, brød, godteri, frokostblandinger, ost, sjokolade, kaffegrut, kokt kjøtt, kjeks, kjeks, tørket frukt, ferske egg, kjøtt, sjømat og grønnsaker, frossen mat, saus, tyggegummi, honning, hummus, nøtter, pizza, s alt, smørbrød og alle slags tørre snacks; selv levende hummer er tillatt i spesielle klare, forseglede, sølsikre beholdere.

Det er noen unntak fra regelen, som morsmelk og morsmelkerstatning, og noen spesielle instruksjoner for væsker. Sørg for å sjekke ut det offisielle TSA-nettstedet hvis du har spørsmål om de spesifikke matvarene du planlegger å reise med under reisen.

Komme gjennom TSA
Komme gjennom TSA

Matvarer som er forbudt på fly

Som med ikke-matvarer, kan du ikke ta med matvarer i flytende eller kremform som er over 3,4 gram. Denne regelen, kjent som TSA-væskeregelen, fastsetter at du bare kan ha med deg tranebærsaus, syltetøy eller gelé, lønnesirup, salatdressing, ketchup og andre krydder, væsker av enhver type, og kremete dipper og pålegg, inkludert ost, salsa, og peanøttsmør i en beholder under den mengden. Dessverre vil væsken din bli kastet ut hvis den erantall overstiger dette beløpet.

Hermetikk, delvis smeltede ispakker og alkoholholdige drikker gir størst problemer med å komme seg gjennom sikkerhetskontrollene, da disse kommer med spesifikke bestemmelser om når de kan og ikke kan transporteres i håndbagasje.

For eksempel er alkoholholdige drikker over 140 proof (70 prosent alkohol i volum) inkludert kornalkohol og 151 proof rom forbudt i innsjekket bagasje og håndbagasje; Du kan imidlertid ta med små flasker alkohol (det samme du ville kjøpt under flyet) så lenge de ikke overstiger 140 proof. Vær oppmerksom på at mange flyselskaper ikke vil tillate deg å konsumere ditt eget brennevin om bord.

På den annen side er isposer helt greit så lenge de er helt solide mens de går gjennom sikkerhetskontrollen. Hvis de har væske inni seg på tidspunktet for screeningen, tas ispakkene ut. På samme måte, hvis hermetikk som inneholder væske virker mistenkelig for TSA-sikkerhetsoffiserer, kan de tas ut av den innsjekkede baggen.

Anbefalt: