April i Moskva: Vær- og begivenhetsguide

Innholdsfortegnelse:

April i Moskva: Vær- og begivenhetsguide
April i Moskva: Vær- og begivenhetsguide

Video: April i Moskva: Vær- og begivenhetsguide

Video: April i Moskva: Vær- og begivenhetsguide
Video: What kind of river cruise ships are there in Russia? 2024, April
Anonim
et solnedgangsbilde av St. Basil's Cathedral på Den røde plass, Moskva, Russland
et solnedgangsbilde av St. Basil's Cathedral på Den røde plass, Moskva, Russland

Hvis du tenker på Moskva som en trist kommunistisk hovedstad, tenk om igjen. Den russiske hovedstaden kan skilte med mange restauranter i verdensklasse, et sprudlende natteliv der vodkaen flyter kontinuerlig, og fancy biler uansett hvor du ser. Byen har også massevis av kultur og historie, med mange minner om tsarens lange regjeringstid, revolusjonen i 1917 og den verdenskjente Bolshoi-balletten. Hvis du er litterær, kan du sjekke ut attraksjoner med fokus på russiske giganter som Boris Pasternak, Fjodor Dostojevskij og Leo Tolstoj.

Kalenderen kan si at det er vår i april, men i Moskva føles det mye som vinter for folk som ikke er fra Russland. Det er definitivt varmere enn å besøke i januar, februar eller til og med mars, men ikke forvent varme solfylte dager som våren i andre deler av verden.

Moskva-været i april

Selv om den gjennomsnittlige daglige høye temperaturen starter på 42 grader F mot begynnelsen av april, stiger den drastisk til 59 grader F ved slutten av måneden; på samme måte øker de gjennomsnittlige nattetemperaturene fra 28 grader F til 41 grader F ettersom april skrider frem. Som et resultat vil du ikke være ubehagelig kald, men det vil heller ikke føles helt som vår når du besøker Moskva i april.

  • Gjennomsnittlig høy: 50 F (10 C)
  • Gjennomsnittlig lav: 34 F (1 C)

Mye av byen opplever overskyet vær i omtrent halvparten av måneden, noe som øker kuldefaktoren. Nedbør kan komme som snø, regn blandet med snø, eller bare regn, men sjansen for snø faller til praktisk t alt ingen ved slutten av måneden. Den gode nyheten er at det ikke er en veldig våt måned, til tross for de mange overskyede dagene.

Hva skal pakkes

Med mindre du kommer i en uvanlig varm periode, vil selv ettermiddagstemperaturer være relativt kjølige, noe som betyr at du trenger en tung frakk de fleste dager i april. En peacoat, fôret trenchcoat eller middels vekt vinterjakke burde gjøre susen, men en trenchcoat eller jakke med hette har den ekstra bonusen at den er god i regnet. Men hvis kåpen du tar ikke har hette, bør du også pakke en paraply eller lue for regnværsdager.

Du bør også ta jeans, gensere i bomull eller kashmir og langermede topper som lag med yttertøyet ditt. Et langt skjerf gir varme uten å ta opp mye plass i vesken din og er et nyttig lagdelt stykke. Komfortable ankelstøvletter er flotte for sightseeing, mens andre lukkede og støttende sko også er et godt valg for å reise på denne tiden av året, men du bør ta med mange sokker i tilfelle de blir våte under reisen.

April-arrangementer i Moskva

Selv om april ikke er den travleste måneden i året når det gjelder årlige begivenheter, er det fortsatt mange spennende festivaler, fester og religiøse feiringer som holdes gjennom hele måneden i Moskva. FraCosmonautics Day den 12. april til månedslange observasjoner av påskeferien (på år da ortodoks påske feires i april), er det mange spennende måter du kan fordype deg i Moskvas historie, kultur og folk under reisen din. måned.

  • Cosmonautics Day: 12. april markerer den første bemannede russiske flyturen ut i verdensrommet, laget av den sovjetiske kosmonauten Yuri Gagarin i 1961, og denne høytiden feirer Russlands tradisjon for romutforskning gjennom en rekke utstillinger og spesielle arrangementer i Moskva og andre steder over hele landet. Det beste stedet å lære mer om Yuris flytur og romutforskning i byen er Memorial Museum of Cosmonautics.
  • Moskva påskefestival: Ortodoks påske faller i april eller begynnelsen av mai for Russland og andre observerende nasjoner, senere enn påske i vestlig kristendom. Det er ingen egg eller påskehare involvert, men denne festivalen er en kulturell begivenhet som gir deg innblikk i russiske tradisjoner som ofte ikke blir sett av reisende. Påskedatoen 2020 faller på 19. april.
  • MAPIC Russland: En av de største begivenhetene innen detaljhandel i Russland, MAPIC Moscow inviterer industrifolk til Crocus Expo International Exhibition Centre hvert år for denne massive konferansen. Hvis du er på forretningsreise, bør denne begivenheten fra 21.–23. april 2020 være på radaren din.

Reisetips for april

  • Hvis været viser seg å være for kaldt for sightseeing, er det en flott sjanse til å tilbringe litt tid i flere av Moskvas mange museer og ta del ikulturelle muligheter som Bolshoi-balletten.
  • Hvis du vil nyte vårværet, kan du besøke Sparrow Hills for utsikt over Moskva eller Patriarch's Ponds, der Mikhail Bulgakov setter åpningsscenen til romanen "Mester og Margarita."
  • April regnes som lavsesongen for turisme, noe som betyr at du sannsynligvis vil finne lavere priser på flybilletter og overnatting i Moskva. Men hvis påsken holdes i løpet av måneden, vil prisene øke i ukene frem til og etter høytiden.
  • Mens vinterværet kan vedvare i begynnelsen av måneden, vil mange populære vintersportattraksjoner allerede stenge for sesongen i midten av april. Dette betyr imidlertid også at mange vår- og sommerattraksjoner vil åpne dørene for sesongen.

Anbefalt: