Marrakesh Medina, Marokko: The Complete Guide

Innholdsfortegnelse:

Marrakesh Medina, Marokko: The Complete Guide
Marrakesh Medina, Marokko: The Complete Guide

Video: Marrakesh Medina, Marokko: The Complete Guide

Video: Marrakesh Medina, Marokko: The Complete Guide
Video: MARRAKECH, MOROCCO (2023) | 10 BEST Things To Do In & Around Marrakech 2024, Mars
Anonim
Gatebilde i en av medinasoukene i Marrakesh
Gatebilde i en av medinasoukene i Marrakesh

Marrakesh ble grunnlagt i det 11.th århundre og kjent for sin skattekiste av moskeer, palasser og museer, og er den mest besøkte av Marokkos fire keiserlige byer. I hjertet er medinaen, den opprinnelige bebyggelsen med murer som resten av byen ble bygget rundt. En labyrint av trange gater og magiske souker, brosteinsgatene gjennomgås av fotgjengere og eselvogner i stedet for biler, og har endret seg veldig lite i hundrevis av år siden de først ble anlagt. Finn ut hvor du skal handle og hvor du kan spise nedenfor, før du sjekker ut noen av de beste riad-hotellene medinaen har å tilby.

Medinaens historie

Nå et UNESCOs verdensarvsted, medinaen ble grunnlagt i 1070 som hovedstaden i Almoravid-imperiet. Den fortsatte å tjene som den keiserlige hovedstaden av og på i hundrevis av år, og mistet av og til tittelen til (og fikk den tilbake fra) sin rivaliserende keiserby, Fez. Denne konkurransen endte først med etableringen av Rabat som hovedstaden i et nylig uavhengig Marokko i 1955. Medinaens lange og berømte fortid er fortsatt tydelig synlig i de mange landemerkene. Disse inkluderer Koutoubia-moskeen, med sin ikoniske minareten fra 12th-tallet, og Saadian-gravene,bygget av Sultan Ahmed al-Mansour i det 16.th århundre. Hele distriktet er omgitt av mørkrosa middelaldervoller, som strekker seg omtrent 19 mil og gir tilgang gjennom en rekke monumentale porter.

Hvor kan du handle

For mange besøkende er hovedattraksjonen til medinaen dens labyrintiske souker, eller tradisjonelle handelsmarkeder. Mørke, overfylte og fylt med eksotiske lukter av krydder og lær, ringer de med rop fra rivaliserende leverandører og sprer seg som en levende ting i alle retninger. Overveldende til å begynne med forvandler de seg snart til et magisk sted som trygt kan navigeres til fots. De fleste turister starter sin utforskning på hovedveien, Souk Semmarine. Her selger turistbutikker antikviteter, smykker og tepper, og kan være gode steder å handle suvenirer hvis tiden er begrenset. Du vil imidlertid finne bedre priser og en mer autentisk atmosfære i soukene med tema som forgrener seg i alle retninger:

  • Souk el Attarine: Hjem til fargerike tårn av krydder, sjeldne parfymer og skinnende metallvarer som spenner fra sølvtekanner til fabelaktige kobber- og farget glasslykter.
  • Souk Smata: Din favoritt for broderte marokkanske tøfler.
  • Souk des Bijoutiers: Dette markedet spesialiserer seg på fine marokkanske smykker.
  • Souk ek Kebir: En souk kjent for sine håndlagde lærprodukter.
  • Souk Chouari: Gå hit for å se håndverkssnekkere som bruker de samme teknikkene deres forfedre har brukt i århundrer.
  • SoukHaddadine: I likhet med Souk Chouari, er denne souken hjemsted for håndverkssmeder.
  • Souk des Teinturiers: "Dyer's Souk" er den mest fotogene, ettersom bolter av nyfarget ull og stoff fester bodene i nyanser av fuchsia, kobolt og safran.

Hvor (og hva) å spise

Hjertet av medinaen er Djemma el Fna, et trekantet torg og samlingssted for hennaartister, slangetemmere, akrobater og spåkoner om dagen. Om natten forvandler hastig oppførte boder plassen til en enorm utendørsrestaurant. Besøkende og lokalbefolkningen sitter side om side ved fellesbord mens maten tilberedes på åpen ild som sender skyer av velduftende røyk til himmelen. Velg den bod som ser travlest ut, og forbered deg på å nyte grillet kjøtt, rike marokkanske tagines og sneglesuppe (en lokal delikatesse). Permanente restauranter ligger også langs Djemma el Fna. Mange tilbyr spektakulær takutsikt over handlingen, med Zeitoun Café som en spesiell favoritt for de som vet.

Hvis du heller vil rømme fra kjas og mas i Djemma el Fna, finnes det mange andre utmerkede restauranter innenfor medinaveggene:

  • La Maison Arabe: For marokkansk god mat, følg i fotsporene til Jackie Kennedy og Ernest Hemingway med middag her.
  • Terrasse des Epices: Denne restauranten serverer marokkanske og internasjonale favoritter i en takinnstilling ovenfor Souk Cherifa. Sørg for å prøve deres arabiske desserter.
  • Nomad: Dette er det trendy valget for gjenoppfunnet marokkansk matmed en helsebevisst vri.
  • Pepe Nero: Lei av tagine? Pepe Nero serverer italiensk mat og uvanlig i muslimske Marrakesh-fine viner.

Vær og når du skal reise

Marrakesh har et halvt tørt klima og følger de samme sesongmønstrene som resten av den nordlige halvkule. Somrene er varme og tørre med svært lite fuktighet, mens vintrene er milde og relativt våte. Juli og august er de varmeste månedene, med gjennomsnittlige høyder på rundt 98 grader Fahrenheit. Gjennomsnittlig lavtemperatur faller til rundt 43 grader Fahrenheit i desember og januar, Marrakeshs kaldeste måneder. Når det gjelder været, er den beste tiden å reise på våren (april og mai) eller høsten (september og november) når temperaturene er behagelige og solskinnet rikelig. Disse årstidene har også vanligvis færre folkemengder og lavere priser enn høysommerferien.

Komme dit

De fleste besøkende ankommer via Marrakesh Menara Airport (RAK), som betjenes av landets nasjonale flyselskap, Royal Air Maroc, samt en rekke andre europeiske og arabiske flyselskaper. Tog og langdistansebusser forbinder også Marrakesh med andre viktige destinasjoner over hele Marokko, med Fez, Rabat og Meknes. Uansett hvordan du ankommer, er den beste måten å komme deg til medinaen på å be hotellet eller riaden om å organisere en transport. På denne måten vet du prisen på forhånd og slipper å prute med pågående drosjesjåfører fra det øyeblikket du ankommer. Vær forberedt på å gå med bagasjen fra medinaporten til overnattingsstedet ditt. Alternativt kan bærere og eselvogner ordnes for et minimumekstra gebyr.

Topptips for besøkende

Å utforske medinaen er generelt trygt for turister. Husk imidlertid følgende tips for en problemfri opplevelse:

  • Lommetyver drar nytte av medinaens overfylte forhold, så sørg for å bære verdisakene dine i et skjult pengebelte. Vær diskret med dyrt kamerautstyr og la de flottere smykkene dine være hjemme.
  • Vær oppmerksom på svindlere, spesielt i Djemma el Fna. Noen av de vanligste svindelene inkluderer forsøk på å veksle falsk valuta og å gi deg "gaver" som du forventes å betale for senere.
  • Det er lett å gå seg vill i medinaen, og selv om dette kan være en del av moroa, er det en god idé å ha med deg et kart og/eller adressen til riaden din. Hvis du er redd for å miste veien, bør du vurdere å leie tjenestene til en lisensiert reiseleder.
  • Pruting forventes i medinaen, og leverandørene kan være ganske spreke. Spør bare prisen på en vare hvis du er genuint interessert i å kjøpe den, og start deretter med å halvere den opprinnelige prisen. Når du prøver å finne en behagelig mellomvei, sørg for å være høflig og rettferdig, men ikke føl at du må kjøpe noe for en pris du ikke er fornøyd med.
  • Pass på å ha med deg små sedler slik at du kan betale avt alt pris uten å måtte be om bytte.
  • Hvis du går inn i en teppebutikk og selgere bruker mye tid på å rulle ut varene sine for gjennomlesning, ikke føl at du må foreta et kjøp. Det er imidlertid vanlig å gi assistentene et tips for innsatsen deres.
  • Å utforske medinaen innebærer mye turgåing, så sørg for å bruke komfortable sko og klær.
  • Beskjeden kjole er viktig for kvinner som ønsker å utforske medinaens religiøse steder. Det er uansett tilrådelig hvis du vil unngå ubehagelige blikk og rop.
  • Hvis du tar bilder av gateartistene i Djemma el Fna, forvent å tipse motivene. Vær forsiktig så du ikke støtter uansvarlige handlinger, inkludert barbariske makaker. Disse sjeldne primatene er nå truet i naturen på grunn av etterspørselen etter dem som kjæledyr og utøvere.

Anbefalt: