Været og klimaet i Portland, Oregon

Innholdsfortegnelse:

Været og klimaet i Portland, Oregon
Været og klimaet i Portland, Oregon

Video: Været og klimaet i Portland, Oregon

Video: Været og klimaet i Portland, Oregon
Video: Portland Vacation Travel Guide | Expedia 2024, Kan
Anonim
Par går på broen med sykler
Par går på broen med sykler

Pacific Northwest er kjent for varme, tørre somre og kjølige, våte vintre – og Portland er intet unntak. Sammenlignet med Seattle og Vancouver er Portland både varmere og tørrere hele året. I gjennomsnitt har "Rose City" 144 soldager og en årlig gjennomsnittstemperatur på 71 grader Fahrenheit (22 grader Celsius), noe som gjør det til et ideelt sted å fostre en rosehage. Portland er nær både fjell og hav, noe som betyr at det har det som kalles et "middelhavsklima", selv om Portland ikke er like varmt som Sør-Italia.

Blant amerikanske byer er Portland på tredjeplass med 164 regnværsdager årlig. Av denne grunn får Portland-området i gjennomsnitt 280 vekstdager og ligger i en av de mer frodige delene av landet.

En rask sammenligning av gjennomsnitt avslører at Portland får mye mer regn enn den gjennomsnittlige amerikanske byen (42 tommer mot et gjennomsnitt på 37 tommer). Og selv om mange dager er overskyet og duskregn, er det sjelden å ramme stormvær eller en hel dag med kraftig regn. Til tross for dette ryktet for regn, er ikke Portland en av de 10 beste byene i USA med høyest årlig nedbør. Rosebyen får ikke nødvendigvis mye regn; det bare regner ofte.

Sammenlignet med østkysten eller Midtvesten, der det kanregn 2 eller 3 tommer på en time eller to, kan det ta dager og ofte uker å samle den mengden i Portland. Det kommer til å regne i timevis, og plutselig kommer solen frem en kort stund, og så er det tilbake til regn.

Raske klimafakta

  • Heteste måned: august (81 F/27 C)
  • Kaldeste måned: desember (46 F/8 C)
  • Våteste måned: desember (6,1 tommer)
  • vindeste måned: desember (8,4 mph)

Vår i Portland

Enden av våren inkluderer den mest solrike tiden på året i Portland, som strekker seg fra mai til oktober. Om våren bryter Portland ut i blomst når rhododendron, asalea, kirsebærtrær, og selvfølgelig roser blomstrer i parker, hager og hager over hele byen. Regnnivået er moderat.

Hva du skal pakke: Regntøy er en opplagt del på sjekklisten - paraply, regnstøvler eller værbestandige tursko, og en regnfrakk eller en værbestandig lett jakke burde gjøre susen. Temperaturene begynner å bli varmere, men du vil fortsatt trenge klær for å holde deg varm som en genser eller lett jakke. Uansett når på året du ankommer Portland, er det alltid best å ta med klær du kan legge på.

Gjennomsnittlig temperatur etter måned

mars: 57 F (14 C)

april: 61 F (16 C)

mai: 68 F (20 C)

Sommer i Portland

De fleste besøkende ankommer Portland i sommermånedene, som er en fantastisk tid på året. Det er lite nedbør (bare ca. 4,5 tommer i løpet av hele sommeren), og dagene er varme og tørre. Enda bedre, mens været er varmt, er det sjelden varmt: høye temperaturer i juni, juli og august topper vanligvis like over 80 grader Fahrenheit (27 grader Celsius). August er den varmeste måneden, men hvis du er fra det myldrende midt-Atlanteren, sør eller sørvest, vil du finne været forfriskende kjølig. Du vil også finne mange utendørsfestivaler, naturområder for fotturer og båtliv, og utendørs restauranter og barer.

Hva du skal pakke: Om sommeren kan du sannsynligvis gi avkall på regntøyet siden bygene er lette, sporadiske og vanligvis et kjærkomment syn. Du bør være komfortabel i det vanlige sommerutstyret: T-skjorter, shorts, solkjoler og sandaler. Ikke glem solbriller og solkrem.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned

juni: 74 F (23 C)

juli: 80 F (27 C)

august: 81 F (27 C)

Fall in Portland

Når du flytter inn i september, vil du oppdage at været blir litt mer uforutsigbart. Hetebølger og kuldesnapper er ikke uvanlig. Samtidig vil skyene begynne å trekke inn. Forvent duskregn og gråværsdager, men ingen store værhendelser. Orkaner, tordenvær og tornadoer er svært sjeldne.

Hva du skal pakke: Noe du bør ta med hele året er tursko. Alle årets måneder kan anses som egnet for en fin fottur gjennom parkene og stiene i og rundt Portland. Høsten er nok en god sesong for å pakke klær på lag for de kjøligere kveldene på senhøsten.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned

september: 76F (24 C)

oktober: 64 F (18 C)

november: 53 F (12 C)

Vinter i Portland

Sommeren er kanskje mer overfylt, men for mange mennesker er de tåkegrønne skogene og vinterfjellene mer attraktive enn lyse sommerdager. Og selv i dypet av vinteren vil du nesten helt sikkert være i stand til å vandre og utforske det nydelige landskapet i Pacific Northwest.

I desember er været ganske kaldt, men egentlig ikke hvis du sammenligner det med en stat som Minnesota. Portland-temperaturer svever over 40 grader Fahrenheit (4 grader Celsius), og det er sjelden å fryse. Selv midt på vinteren er det mer sannsynlig at regn enn snø. Faktisk er gjennomsnittlig snøfall i Portland bare 4,3 tommer, og den lille biten snø faller vanligvis i løpet av bare en dag eller to. Den første frosten er vanligvis tidlig i november, og den siste frosten er vanligvis tidlig i april.

Hva skal pakke: Temperaturene kan komme nær 30 grader Fahrenheit (under 4 grader Celsius) om natten, så du vil definitivt ønske å pakke en vinterfrakk og vanlig vinterutstyr som hansker, skjerf og lue. Ta med værbestandige støvler, siden desember er Portlands våteste måned.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned

desember: 46 F (8 C)

januar: 47 F (8 C)

februar: 51 F (11 C)

Byen Portland er ikke det mest regnfulle stedet i metroområdet. Deler av metroområdet mottar 64 pluss tommer per år, som er 15 tommer mer enn Portlands offisielle nedbørsmålinger som er tatt kl.flyplassen, en av de tørreste stedene i byen. Downtown Portland mottar litt over 42 tommer nedbør årlig. De mest regnfulle delene av hovedstadsområdet i Portland er Damaskus og Happy Valley.

Gjennomsnittlig månedlig temperatur, nedbør og dagslys
Måned Gj.sn. Temp. Regnfall Daylight Hours
januar 47 F 5,4 tommer 9 timer
februar 51 F 3,9 tommer 10 timer
mars 57 F 3,6 tommer 12 timer
april 61 F 2,4 tommer 14 timer
mai 68 F 2,1 tommer 15 timer
juni 74 F 1,5 tommer 16 timer
juli 80 F 0,6 tommer 16 timer
august 81 F 1,1 tommer 14 timer
september 76 F 1,8 tommer 13 timer
oktober 64 F 2,7 tommer 11 timer
november 53 F 5,3 tommer 10 timer
desember 46 F 6,1 tommer 9 timer

Anbefalt: