Er det trygt å reise til Frankrike?
Er det trygt å reise til Frankrike?

Video: Er det trygt å reise til Frankrike?

Video: Er det trygt å reise til Frankrike?
Video: Top 25 Places To Visit in France - Travel Guide 2024, Kan
Anonim
Pont des Arts med Eiffeltårnet i det fjerne, Paris
Pont des Arts med Eiffeltårnet i det fjerne, Paris

Generelt sett er Frankrike et trygt reisemål. Landet tar imot millioner av turister fra hele verden hvert år, og har relativt lave kriminalitetsrater og er vanligvis ikke gjenstand for store reiseadvarsler eller -råd. Selv om det er sant at en rekke kriser de siste årene – fra terrorangrep til store streiker og noen ganger voldelige demonstrasjoner – har fått mange til å lure på om det fortsatt er trygt å reise til Frankrike, er statistikk om voldskriminalitet og annen risiko betryggende. Fortsett å lese for å få tips om hvordan du holder deg trygg under neste tur.

Reiseråd

  • USA har oppfordret til økt forsiktighet når de reiser til Frankrike på grunn av pågående risiko for terrorangrep og sivil uro (som demonstrasjoner og streiker).
  • Canada råder reisende til å utvise stor grad av forsiktighet når de reiser til Frankrike «på grunn av en forhøyet trussel om terrorisme». Men i likhet med den amerikanske rådgiveren, fraråder den ikke å velge Frankrike som reisemål.

Er Frankrike farlig?

I følge en rapport fra 2019 fra det USA-baserte organet OSAC (Overseas Security Advisory Council), er Frankrike generelt et trygt reisemål for turister, studenter og andre besøkende. Det er en moderat risiko for å være detoffer for en forbrytelse i Paris, og minimal risiko i andre store franske byer som Bordeaux, Lyon, Marseille, Rennes, Strasbourg og Toulouse.

OSAC-rapporten bemerker at lommetyveri og annet småtyveri er de største bekymringene for turister, spesielt i Paris. Dette er spesielt bekymringsfullt i områder der turister samles i folkemengder, så vel som på RER B-toget, som forbinder Paris sentrum med Charles de Gaulle-flyplassen. Linje 1 i Paris T-banestasjon er også en vanlig side målrettet av lommetyver.

Ran og andre fysiske overgrep er sjeldne i Paris, men forekommer noen ganger. Se sikkerhetstipsene våre på slutten av denne artikkelen for råd om hvordan du best kan beskytte eiendelene dine og sikre din personlige sikkerhet.

Andre vanlige risikoer for turister i Frankrike inkluderer høye taxipriser, som kan forhindres ved systematisk å akseptere turer kun fra drosjer med synlige målere. Det er også svindel der gjerningsmenn plasserer en pyntegjenstand, ring eller annen gjenstand i måls håndflater uten tillatelse, og deretter krever betaling. Si bestemt "nei," returner varen, og gå umiddelbart.

For flere råd og advarsler for reisende i Paris, inkludert informasjon om nabolag og områder som potensielt kan unngås etter mørkets frembrudd, se vår guide til Paris-sikkerhetstips.

Er Frankrike trygt for alenereisende?

Med et ord, ja. Men noen besøkende, spesielt kvinner, må kanskje ta ekstra forholdsregler.

  • I Paris og andre byer bør alenereisende (spesielt kvinner) passe på om natten når de navigerer i rolige områderalene. Unngå altfor mørke, tomme gater, og prøv å holde deg til hovedveiene, i nærheten av åpne virksomheter og andre mennesker.
  • Vi fraråder generelt å legge ut på solo-turer eller turer i naturen, med mindre det er et område fullt av mennesker (for eksempel en populær strandsti). Selv om du er en selvsikker turgåer, kan ulykker skje. Kvinner bør være forsiktige med å gå på stier og uterom alene, spesielt når få andre deler dem.
  • Seksuell trakassering og overgrep er fortsatt et betydelig problem i Frankrike; ta forholdsreglene ovenfor for å beskytte deg selv. Hvis du er et offer for slike forbrytelser, prøv å finne hjelp i et godt opplyst offentlig rom, og sørg for å inngi en politianmeldelse. Be om hjelp ved behov.
  • Kvinner bør også være klar over at datovoldtektsmedisiner finnes i Frankrike. Vær forsiktig i barer og ikke godta drinker fra fremmede.

Sikkerhetstips for LHBTQ+-reisende

Mens Frankrike generelt er et innbydende og progressivt reisemål for LHBTQ+-besøkende, har en økning i homofobiske og transfobiske angrep dessverre vært en realitet i landet de siste årene, inkludert i Paris.

LGBTQ+-individer og par som reiser om natten eller i isolerte områder, bør være oppmerksomme på omgivelsene og unngå å gå gjennom steder som er merkbart tomme.

Hvis du opplever verbal eller fysisk mishandling av noe slag, prøv å finne et sted (som en nærliggende kafé, bar, restaurant eller apotek) og be om hjelp. Send inn en politianmeldelse, og vurder å kontakte LHBTQ+-rettighetsorganisasjonen SOS Homophobie ved å ringe +33 (0)1 4806 42 41.

Sikkerhetstips for BIPOC, jødiske og muslimske reisende

For BIPOC-reisende er Frankrike generelt et innbydende og trygt reisemål. Sitater som Paris og Marseille er utrolig forskjellige steder, og åpenbar vold mot fargede mennesker er relativt sjelden.

Likevel er rasisme, antisemittisme og islamofobi fortsatt betydelige problemer i Frankrike. Hatforbrytelser og angrep mot jødiske og muslimske individer eller grupper har økt de siste årene. Mer vanlig er "mikroaggresjoner", definert av Merriam-Webster-ordboken som "en kommentar eller handling som subtilt og ofte ubevisst eller utilsiktet uttrykker en fordomsfull holdning til et medlem av en marginalisert gruppe (som en raseminoritet)."

Men turister har sjelden vært mål i slike angrep. Hvis du opplever noen tilfeller av rasemessig eller religiøst motivert vold eller trakassering, send inn en politianmeldelse og vurder å kontakte den franske vakthunden for rasisme og antisemittisme SOS Racisme: +33 (0)1 40 35 36 55.

Sikkerhetstips for reisende

Her er noen mer generelle tips alle reisende bør vurdere å følge når de besøker:

  • Registrer deg hos din ambassade eller konsulat før du reiser til Frankrike. Dette vil tillate deg å sikre deg assistanse hvis du skulle ha en nødsituasjon av noe slag.
  • Se til bagasjen din til enhver tid og sørg for at de er forsvarlig lukket. La aldri bagasjen være uten tilsyn, selv i korte perioder. I tillegg til tyveririsiko, kan de bli ødelagt av sikkerhetstjenestemenn hvis de anses som potensieltmistenkelig.
  • Bær vesken eller ryggsekken tett inntil kroppen. Unngå å la den henge løst fra skulderen, spesielt på overfylte steder (offentlig transport, markeder, museer osv.). En vanlig taktikk for lommetyver og tyver er å gripe poser innen rekkevidde og løpe. Se våre spesifikke retningslinjer for å unngå lommetyver i Paris for mer informasjon.
  • Vær på vakt i og rundt store tog- og metrostasjoner og på flyplasser; de har en tendens til å tiltrekke seg lommetyver og småtyver som retter seg mot intetanende turister.
  • Ikke legg passet og pengene i lommen eller på et lett tilgjengelig sted i vesken. Vurder å bruke et pengebelte hvis du ønsker å ha med deg en betydelig mengde kontanter. Hvis hotellet ditt har en safe, legg igjen passet og andre verdisaker i den.
  • Ved minibanker, se opp for alle som ser at du taster inn PIN-koden din, og aksepter aldri «hjelp» eller andre intervensjoner fra fremmede. Ta debet-/kredittkortet og kontantene og legg dem umiddelbart. Ikke hold penger i hånden i gatene.
  • På grunn av gjeldende sikkerhetsbestemmelser i Frankrike (kjent som "Vigipirate"-forskriftene) vil veskene dine vanligvis bli søkt i alle større varehus, museer og attraksjoner.
  • Se etter lokale apotek (i Frankrike har butikkfrontene deres knallgrønne kors på eller foran seg) og legg merke til hvor det nærmeste sykehuset er. Kopier også en liste over nødtjenester og telefonnumre i Frankrike og ta den med deg til enhver tid.

Anbefalt: