The 8 Best Boat Anchors of 2022
The 8 Best Boat Anchors of 2022

Video: The 8 Best Boat Anchors of 2022

Video: The 8 Best Boat Anchors of 2022
Video: Best Boat Anchor In 2023 - Top 10 Boat Anchors Review 2024, Kan
Anonim

Vi undersøker, tester, vurderer og anbefaler uavhengig av de beste produktene – finn ut mer om prosessen vår. Hvis du kjøper noe gjennom lenkene våre, kan vi tjene en provisjon.

TRIPSAVVY-beste-båtankre
TRIPSAVVY-beste-båtankre

The Rundown

Best for større båter: Lewmar Galvanized Delta Anchor at Amazon

"Delta-ankre er utstyrt med en enkelt, skarpt spiss kile, og er det mest populære valget for større båter med en lengde på over 21 fot."

Best for mindre båter: Danforth S-600 Standard Anchor at Amazon

"De er lettere enn de fleste andre design og kan oppbevares flatt-nyttig når du har begrenset lagringsplass om bord."

Best for forskjellige underlag: Lewmar Claw Anchor at Amazon

"Ha en trekantet design som gjør at de lett kan sette seg i en rekke forskjellige underlag, inkludert gjørme, sand, gress, stein og koraller."

Best for endrede værforhold: Rocna Galvanized Anchor at Amazon

"I røft vær holder den fast på alle typer havbunner og er anbef alt for bruk under ekstreme vindforhold."

Best for Strength: Rocna Vulcan Galvanized Anchor at Amazon

"Dens styrke er drevet av I+V-designen i stedet for dødvekt, og dens evner til å sette seg umiddelbart, selvstarte og holde seg fast på havbunnen."

Beste lettvekt: Fortress FX-7 4 lb Anchor at Amazon

"Den skiller seg fra de fleste andre ankere ved at den er laget av en høyfast aluminiumslegering i stedet for tungt stål."

Best for kajakker og kanoer: BESTE kajakkanker hos Amazon

"Denne stilen gir god holdekraft på steinete, ugressaktige eller sandholdige underlag og er det mest kompakte alternativet på markedet."

Best for Pontoon Boats: Fortress FX-37 21-lb Anchor at Amazon

"Den er enormt populær i Amerika, hvor pontongbåtfolk elsker den for hvordan den holder i gjørme, takket være Danforth-stilen."

Enten du planlegger en offshore-reise i en superyacht eller en halvdags fisketur til din nærmeste innsjø, er et anker et viktig sikkerhetselement for hvert fartøy. Det er mange forskjellige typer å velge mellom, alt fra tradisjonelle former som Danforth eller Delta; til ny generasjons ankere designet for å gi økt holdekraft per pund. Designet er ofte viktigere enn størrelsen, og den beste stilen for deg avhenger av dine spesielle behov.

Les videre for å lære mer om de beste båtankrene du kan kjøpe.

Best for større båter: Lewmar Galvanized Delta Anchor

Lewmar galvanisert deltaanker
Lewmar galvanisert deltaanker

Delta-ankre er det mest populære valget for større båter som måler over 21 fot. De gir god holdekraft prpund og presterer godt på de fleste bunntyper (unntatt stein). Lewmar Delta-ankeret er laget av høyverdig manganstål og galvanisert med et beskyttende lag av sink for å forhindre rust. Den er tilgjengelig i tre størrelser: 14 pund, 22 pund og 35 pund. Du må bestemme hvilken vekt som passer best til fartøyets størrelse og vindstyrke.

Anmeldere elsker at ankeret setter seg pålitelig ved første forsøk, og holder seg godt selv i stormfullt vær. Det strømlinjeformede skaftet og den ballasterte spissen gjør utskytingen enkel; mens det lave tyngdepunktet og selvopprettende design gjør at den setter seg første gang, hver gang. Ankeret er godkjent av Lloyd's Register som et High Power Holding Anchor og brukes av flere National Lifeboat-foreninger som deres primære anker. Lewmar-ankre er garantert for livet mot brudd – noe som gjør den høye prislappen vel verdt investeringen.

Best for mindre båter: Danforth S-600 Standard Anchor

Danforth eller fluke ankere er det opplagte valget for mindre båter eller som sekundæranker for større båter. De er lettere enn de fleste andre design og kan oppbevares flatt – nyttig når du har begrenset lagringsplass om bord. De tilbyr et godt forhold mellom holdekraft og vekt og holder seg fast i gjørme eller sandunderlag. Danforth-ankre anbefales imidlertid ikke for grus-, stein- eller korallsubstrater, fordi flakene ikke kan grave dypt nok til et solid hold.

Danforth S-600 standardanker er laget av høyfast stål og tåler vær og vind, takket være det varmgalvaniserte belegget. Den veier ni kilo og eranbefales for båter som er opptil 27 fot lange. Den klassiske Danforth-designen inkluderer et langt skaft for dyp penetrasjon i gjørme eller sand, og to skarpt spisse flaks. Fornøyde kunder rapporterer at flaksene gir et pålitelig hold selv når vannforholdene er tøffe.

Best for Different Substrates: Lewmar Claw Anchor

Claw-ankre har en trekantet design som gjør at de lett kan sette seg i en rekke forskjellige underlag, inkludert gjørme, sand, gress, stein og koraller. Som sådan er de et flott alt-i-ett-valg for de som reiser ofte med båten og sannsynligvis vil møte forskjellige bunnforhold. Ulempen er en lavere holdekraft per pund, noe som betyr at du kanskje må kjøpe et større anker for å oppnå de samme resultatene som andre, mindre stiler.

Lewmar Claw Anchor er tilgjengelig i en rekke størrelser, fra 4,4 pund til 44 pund. Laget av høykvalitets galvanisert stål, er ankeret designet for å oppbevares enkelt på baugrullen på de fleste båter, og (ifølge anmeldere) gir det et solid hold enten du båter på elver, innsjøer eller sjøen. Som bevis på påliteligheten låner den inspirasjon fra ankere som brukes til å sikre oljerigger i Nordsjøen.

Best for endrede værforhold: Rocna Galvanized Anchor

Et av de høyest rangerte ankrene på markedet etter flere uavhengige tester, Rocna Galvanized Anchor kommer fra New Zealand, og bringer med seg styrke og forankringsegenskaper innebygd rett inn i den smarte designen. I røft vær holder den fast på alle typer havbunn og harblitt anbef alt for bruk under ekstreme vindforhold. En veltebøyle sørger også for at båten setter seg i riktig vinkel og fordeler vekten hensiktsmessig, mens ulike innstillingssklier er innlemmet i designet for bruk i ulike havbunner. Den har også en fin skarp spiss for å komme rett ned i havbunnen, mens den fremre delen av ankeret er forsterket for bedre slitasje. Og med størrelser fra 9 til 606 pund, finnes det en størrelse som passer for enhver båt.

Best for Strength: Rocna Vulcan Galvanized Anchor

Med ankermodeller som varierer fra 20 til 121 pund, er den legendariske New Zealand-designede Rocna et av de sterkeste ankrene som finnes. Styrken er drevet av dens I+V-design snarere enn egenvekten, og dens evner til å sette seg umiddelbart, selvstarte og holde seg fast til havbunnen - selv i det verste været - er seriøst imponerende.

Denne modellen er det neste trinnet i Rocnas originale og svært vellykkede eponyme anker og er bygget for å tilby all holdekraften til den originale Rocna, men med en veltebøyle som lett passer på flere buer. Kombinasjonsskaft-og-fluke-profilen betyr at den vil passe godt på en rekke båter, og det galvaniserte høystrekkfaste stålet gir den ekstra styrke, selv ved sin lette vekt. Hvis du ikke er overbevist, er selskapet villig til å satse på at du elsker det: Rocna tilbyr ikke bare en garanti for produksjonsfeil, men en som dekker både brudd og bøying.

Beste lettvekt: Fortress FX-7 4 lb anker

The Fortress FX-7 Anchor gjenspeiler det tradisjonelle Danforth-designet, med et langt skaft ogto skarpe stikk. Den skiller seg fra de fleste andre ankere ved at den er laget av en høyfast aluminiumslegering i stedet for tungt stål. Den er utrolig lett, og tilbyr samme holdekraft som et stålanker som veier opptil dobbelt så mye. Den kan stues flatt og krever minim alt med lagringsplass.

Disse to egenskapene gjør det til det ideelle valget for konkurranseseilere som trenger å holde vekten ombord på et minimum. Det er også et praktisk alternativ for et lett sekundært anker. Denne spesifikke modellen veier fire pund og passer for båter som måler 16 til 27 fot lange. Hvis du trenger en større størrelse, er det andre festningsankere tilgjengelig for kjøp på Amazon.

Best for kajakker og kanoer: BESTE kajakkanker

Kjøp på Amazon Kjøp på Bestmarineandoutdoors.com

The BEST Kayak Anchor er et anker i grapnel-stil med fire hengslede fliker. Disse kan låses åpne når de utplasseres eller holdes lukket med en sirkulær krage montert på skaftet. Denne stilen gir god holdekraft på steinete, ugressaktige eller sandholdige underlag, og er det mest kompakte alternativet på markedet. Dette ankeret veier 3,5 pund og måler 12 x 3 tommer når det er foldet, og tar opp svært liten plass - en viktig fordel for mindre håndverk, inkludert kajakker, kanoer, gummibåter og stående padlebrett. Kjøpet inkluderer en oppbevaringspose i nylon og et 40 fots ankertau komplett med krok i rustfritt stål og flytende bøyekule.

Best for pontongbåter: Fortress FX-37 21-lb anker

Kjøp på Amazon Kjøp på Walmart Kjøp på Overtons.com

Vidt (og med rette)Festningen regnes som et av de beste ankrene der ute, og er mye hyllet av båtmagasiner og entusiaster. Det er enormt populært i Amerika, hvor pontongbåtfolk elsker det for hvordan det holder i gjørme, takket være Danforth-stilen. Tot alt sett gjør den seg best med myk til middels bunn - det de fleste pongtonger vil komme over - takket være det store overflate-areal-til-vekt-forholdet og skarpe spisser som penetrerer havbunnen godt. Den er også sterk, som et resultat av aluminiumslegeringskonstruksjonen som tilbyr like mye som stål, men til halve prisen. Vi liker at du kan justere fluke-vinkelen fra 32 grader til 45 grader for større holdekraft i myk gjørme - og, for ikke å overse, livstidsgarantien for utskifting av deler som garanterer gratis reservedeler for livet (eiere må bare betale frakt og håndtering). Dette ankeret kan også demonteres for lagring hvis du ikke kjører båt om høsten og vinteren.

Anbefalt: