Oktober i Amsterdam: Vær- og begivenhetsguide

Innholdsfortegnelse:

Oktober i Amsterdam: Vær- og begivenhetsguide
Oktober i Amsterdam: Vær- og begivenhetsguide

Video: Oktober i Amsterdam: Vær- og begivenhetsguide

Video: Oktober i Amsterdam: Vær- og begivenhetsguide
Video: Аризона, Юта и Невада - Невероятно красивые места Америки. Автопутешествие по США 2024, Kan
Anonim
Gull høstløv på kanalen i Amsterdam
Gull høstløv på kanalen i Amsterdam

I oktober er det ikke lenger høysesong for turister, og været er fortsatt behagelig nok for et hyggelig besøk til Amsterdam. Hotellpriser utenom sesongen, milde temperaturer og færre linjer ved turistattraksjoner gjør høsten til en ideell tid for reisende som håper å nyte alt det nederlandske hovedstaden har å tilby, samtidig som de sparer litt penger.

Amsterdam er en by full av rik og variert kultur. I tillegg til den historiske Dam-plassen, har Amsterdam massevis av storslått arkitektur og de sjarmerende kanalene som snor seg gjennom byen. Besøkende kan til og med besøke Heineken Brewery for å se hvor det berømte ølet lages på dager hvor temperaturene synker.

Innen oktober har de fleste av Amsterdams fortauskafeer pakket sammen utemøblene sine og utendørsfestivalsesongen er over. Selv om konvensjonell visdom sier at den beste tiden på året å se Amsterdam er om våren når tulipanene blomstrer, vil høstbesøkende ikke bli skuffet - strålende høstløv fyller trærne og dekker brosteinsgatene.

Amsterdam i oktober
Amsterdam i oktober

Amsterdam-været i oktober

Du vil sannsynligvis se regn på et tidspunkt under ditt besøk i oktober - Amsterdam er kjølig og tidvis kjølig, lik væreti det nordøstlige USA. Dagtiden er vanligvis behagelig varm, spesielt i første del av oktober, selv om temperaturene synker om kveldene og nettene kan være raske. Hvis du er på besøk i andre halvdel av måneden, vær forberedt på dager som begynner å føles mer som vinter.

  • Gjennomsnittlig høy: 58 grader Fahrenheit (14 grader Celsius)
  • Gjennomsnittlig lav: 44 grader Fahrenheit (7 grader Celsius)
  • Gjennomsnittlig dager med regn: 11 dager

Dagene er fortsatt relativt lange i begynnelsen av måneden, men sentraleuropeisk sommertid slutter den siste søndagen i oktober når klokkene settes én time tilbake og solnedgangen skjer mye tidligere. Hvis du besøker i slutten av måneden, må du huske på tidsendringen når du lager kveldsplaner.

Hva skal pakkes

I Amsterdam vil en stilig regnfrakk i full lengde tredoble. Du vil holdes tørr, varm, og du vil se passende ut om kvelden. Under regnfrakken vil lag tjene deg godt for å være komfortabel i en rekke temperaturer. Hvis du er for varm, fjern en genser og åpne regnfrakken. Hvis du er kjølig, knepp en tykkere genser og legg et ullskjerf rundt halsen. Ta med paraply på dager det er spådd regn.

Komfortable gåsko eller støvler vil sikre at føttene dine ikke gjør vondt etter all den sightseeingen og museumsbesøket. Hvis du har sko i vannavstøtende materiale, vil de tjene deg godt i tilfelle plutselig regnvær.

oktoberarrangementer i Amsterdam

Amsterdam er kjent for sine progressive og alternative show ogfestivaler. Du kan danse til elektronisk musikk, beundre multimediefestivalen til de døde og nyte et glass bock på en stor ølfest.

Mange arrangementer er nedskalert eller kansellert i oktober 2020, så sørg for å sjekke offisielle arrangementsnettsider for de nyeste oppdateringene.

  • Festival of the Dead: Dette UK-baserte turnéprogrammet har vært en hit i Amsterdam. Dette multimedieshowet er en start på den tradisjonelle Day of the Dead-skikken. Den er full av fantasifulle skjeletter, sprø karakterer og enorme dukker, alt satt til et spennende lydspor. Denne kombinasjonen av karneval/sirkus/nattklubb finner sted i slutten av oktober.
  • Tour De Wallen Neighborhood: Oktober kan faktisk være den perfekte tiden på året for å besøke byens beryktede De Wallen, også kjent som Red Light District. Om sommeren myldrer De Wallen vanligvis av turister som ønsker å se de risikable tilbudene som inkluderer sexarbeidere som annonserer seg selv i gatevinduer (prostitusjon er lovlig i Amsterdam) og sexbutikker som selger all slags voksenunderholdning. I tillegg til de mer voksentema-aspektene ved De Wallen, er det også stedet for flere av byens fineste restauranter og den eldste kirken, Oude Kirk.
  • Amsterdam Dance Event: Dette er kanskje den mest etterlengtede begivenheten på klubbscenen. Dels konferanse, dels elektronisk musikkfestival, ADE, som denne festivalen er kjent, trekker både bransjefolk og fans inn i sin bane, med både insiderarrangementer og opptredener av internasjon alt anerkjente artister. Arrangementet er avlyst kl2020, men returnerer 13.–17. oktober 2021.
  • Techno Music Festival: Awakenings-technomusikkfestivalen, som arrangeres årlig i juni, har en helge-miniutgave i oktober. Høstbesøkende til Amsterdam får sjansen til å høre og danse til noen av de mest etterspurte musikkartene innen techno. Oktoberarrangementet er avlyst i 2020.
  • Amsterdam Denim Days: Hvert år blir Amsterdam blått for å feire alt som er denim. Denimelskere går sammen i en rekke arrangementer, inkludert en festival, i byen for å dele sin dedikasjon til denim, lære hva som er nytt, og nettverk med leverandører og designere. 2020-arrangementet finner sted 30.–31. oktober og vil bli holdt virtuelt. Deltakere kan stille inn gratis og høre fra kommende merker og ta del i dongeri-gaver.

reisetips for oktober

  • Amsterdam er hjemsted for noen bemerkelsesverdige museer, inkludert Anne Franks hus. Amsterdam-huset, der Anne Frank og hennes familie gjemte seg for nazistene under andre verdenskrig før de ble sendt til konsentrasjonsleirer, er også der Anne skrev den berømte dagboken som ble publisert etter hennes død. Billetter kan kjøpes online to måneder i forveien, og selv om oktober ikke er like travel som andre måneder, er Anne Frank-museet en populær attraksjon og køene kan være lange, så planlegg på forhånd.
  • Selv om du kan finne noen tilbud på hotellpriser i oktober, kan du ikke regne med solfylte himmelstrøk og regnfrie dager, så planlegg å bruke lag og ta en paraply. Det er en overgangsmåned, og du må forberede deg på nesten hva som helst.
  • Mange kafeer har oppvarmede terrasser såsjansene dine for å ta en kopp kaffe ute er fortsatt gode i oktober (med mindre det er en regnværsdag).
  • Halloween feires i Amsterdam med noen show med terrortema og noen kostymefester her og der, men barn trikser ikke.

Anbefalt: