November i Europa: Vær- og begivenhetsguide

Innholdsfortegnelse:

November i Europa: Vær- og begivenhetsguide
November i Europa: Vær- og begivenhetsguide

Video: November i Europa: Vær- og begivenhetsguide

Video: November i Europa: Vær- og begivenhetsguide
Video: The Rasmus - October & April ft. Anette Olzon 2024, Kan
Anonim
Castelvetro, Modena. Vingårder om høsten
Castelvetro, Modena. Vingårder om høsten

Hvis du tenker på en Eurotrip i november, er det en av de rimeligste tidene å reise rundt på kontinentet. Det er lavsesong for turisme og alt er billigere fra fly til hotellrom og til og med togbilletter. I tillegg føles byer som er oversvømmet av turister i de travle sommermånedene eller for høytidene øde til sammenligning, noe som betyr enklere tilgang til de mest populære attraksjonene uten lange køer eller kvelende folkemengder.

En betydelig bekymring med å besøke i november er været, når de siste dagene av høsten forvandles til fullverdig vinter. Temperaturene varierer drastisk over hele regionen, men du bør være forberedt på kjølige-til og med kalde dager uavhengig av hvilke land du besøker.

Vær, hendelser og hva du skal pakke til november i Europa
Vær, hendelser og hva du skal pakke til november i Europa

Europa-været i november

Været i november endrer seg avhengig av hvilket land og region du besøker i Europa – en novembertur til Sverige er mye forskjellig fra en novembertur til en gresk øy. Landene i Nord- og Øst-Europa kan oppleve minusgrader og til og med snøfall i november, mens de i Sør-Europa vil være kalde, men ikke iskalde. Hvis vintermarkeder høres ut som en ideell ferie,Deretter fokuserer du på reisen rundt Tyskland, Skandinavia, Frankrike, Nederland eller andre nærliggende land. Hvis du vil unngå den mest ekstreme kulden, kan du dra til land som Portugal, Spania, Italia eller Hellas.

Gjennomsnittlig høy temperatur. Gjennomsnittlig lav temperatur. Gjennomsnittlig nedbør Gjennomsnittlige dager med regn
London, U. K. 53 F (12 C) 44 F (7 C) 2,3 tommer 11 dager
Paris, Frankrike 51 F (11 C) 41 F (5 C) 2,0 tommer 10 dager
Berlin, Tyskland 45 F (7 C) 36 F (2 C) 1,7 tommer 10 dager
Amsterdam, Nederland 48 F (9 C) 40 F (4 C) 3,4 tommer 13 dager
Praha, Tsjekkia 44 F (7 C) 35 F (2 C) 1,3 tommer 7 dager
Barcelona, Spania 62 F (17 C) 48 F (9 C) 2,3 tommer 5 dager
Lisboa, Portugal 64 F (18 C) 53 F (12 C) 4,2 tommer 9 dager
Roma, Italia 61 F (16 C) 46 F (8 C) 4,3 tommer 9 dager
Athen, Hellas 64 F (18 C) 51 F (11 C) 2,2 tommer 5 dager

For enda mer temperert vær, ta turen til de sørlige kystene av Europas sørlige land, som Andalusia, Spania ellerAlgarve i Portugal, hvor gjennomsnittlig høyde er 67 grader Fahrenheit (19 grader Celsius). Det er kanskje ikke strandvær i november, men du vil oppleve at dagene er relativt varme og tilbud utenfor sesong (selv om strandværet er det du ser etter, kan du alltids dra til de spanske Kanariøyene).

November har en tendens til å være en regnfull måned over hele kontinentet, selv om mengden og varigheten av nedbør varierer avhengig av regionen. I notorisk våte land som Storbritannia og Nederland er regn lett, men nesten en daglig foreteelse, mens Spania eller Portugal har en tendens til å ha solfylt vær generelt med sjeldne utbrudd av regnbyger. Du vil sannsynligvis ikke oppleve snøfall i november, men det er definitivt en mulighet i de nordlige landene, spesielt i siste del av måneden. Sørg for å sjekke værmeldingene før turen i tilfelle du trenger å pakke snøutstyr.

Hva skal pakkes

Hvordan du pakker kofferten din kommer egentlig an på hvilke land du skal besøke, og du må pakke mye mer tunge lag hvis du besøker de kjølige nordlige landene. På den annen side, hvis du skal til Kanariøyene, trenger du badedrakter og strandtøy.

Generelt må du pakke lag uansett hvor du går. Ta med jakker og gensere som er behagelige å gå rundt ute, men som er enkle å ta av når du går inn på museer, restauranter eller andre attraksjoner. Du bør ta med minst en kraftig frakk og en vannavstøtende jakke du kan ta på deg i tilfelle det regner. Hvis turen inkluderer kaldereregioner, pakk et skjerf, hansker og en varm lue.

November-arrangementer i Europa

Selv om slutten av sommerens festivaler offisielt har kommet til slutten, avverger europeere det kalde været med en full agenda med kulturelle begivenheter i hele november. Fra jazzfestivaler til historiske feiringer, du kan finne unike begivenheter over hele kontinentet gjennom hele måneden.

  • Allehelgensdag: Den kristne høytiden Allehelgensdag feires 1. november i nesten alle land i Europa. Tradisjonelt er det en tid da familier besøker kirkegårder og renser gravsteinene til avdøde slektninger. Det er ferie i de fleste land, og overnattingssteder bestilles vanligvis raskt ettersom folk drar nytte av langhelgen til å reise rundt.
  • Jazzfestivaler: Fans av denne klassiske sjangeren har ikke én eller to, men fire muligheter til å få med seg noen av de største jazzfestivalene i Europa. Jazzfestivaler finner sted i hele november i Madrid, Barcelona, Roma og Berlin, så du kan velge en å nyte eller hoppe rundt for å besøke flere festivaler.
  • Bonfire Night (Storbritannia): Bonfire Night, også kjent som Guy Fawkes Night, feires 5. november over hele U. K., og minner om det berømte refrenget, "Husk, husk at femte november." Det er ikke en offisiell helligdag, men lokale bål og til og med fyrverkeri er vanlig over hele landet, så spør om hva som skjer i byen du skal besøke.
  • Truffle Festivals (Italia): November er soppsesongen og ingen sopp er merverdsatt enn trøffelen. Over hele Italia finner trøffelfestivaler sted gjennom hele måneden, kanskje den mest kjente er Alba White Truffle Fair i regionen Piemonte, omtrent 30 mil utenfor Torino. Bli mett av disse kjære soppene mens du kan.
  • Ankomsten av Sinterklaas (Nederland): I midten av november stopper den nederlandske julenissen, Sinterklaas, i Amsterdam med mye fanfare. Han ønskes velkommen med en massiv parade gjennom sentrum, som offisielt setter i gang høytiden. Hans årlige ankomst er planlagt til 15. november 2020, så ikke gå glipp av denne herlige nederlandske tradisjonen

Reisetips for november

  • Nesten alle større europeiske byer har et pålitelig offentlig transportsystem, så frisk deg opp med hvordan du navigerer rundt destinasjonen før ankomst, slik at dårlig vær ikke påvirker turen.
  • I november begynner julemarkeder å dukke opp i større byer og småbyer over hele kontinentet. De mest typiske markedene finnes i Tyskland og Frankrike, men du kan finne dem i nesten alle land.
  • Sørg for å bekrefte at boenhetene dine har oppvarming, spesielt hvis du bestiller en Airbnb. Noen leiligheter, spesielt i eldre bygninger, har kanskje ikke det inkludert.
  • Bortsett fra feriehelgen 1. november, tilbyr flyselskapene ofte vanvittig billige tilbud på flyreiser rundt i Europa for å tiltrekke reisende i lavsesongen. Hvis du tenker på en langrenns Eurotrip, er november en av de rimeligste tidene å gjøre det på.

Anbefalt: