Været og klimaet på Bahamas

Innholdsfortegnelse:

Været og klimaet på Bahamas
Været og klimaet på Bahamas

Video: Været og klimaet på Bahamas

Video: Været og klimaet på Bahamas
Video: Geography Now! The Bahamas 2024, Kan
Anonim
Morgen på en Bahamas-strand
Morgen på en Bahamas-strand

Bahamas ligger i det nordvestlige Vest-India, bare 80 mil sør-øst for Florida-kysten. Takket være den nordlige posisjonen i Det karibiske hav, og de utbredte passatvindene (så elsket og kapitalisert av pirater i århundrer tidligere), er det ingen dårlig tid å besøke Bahamas. Været er fortsatt ganske mildt året rundt, selv om det er variasjoner i nedbør og gjennomsnittlige daglige temperaturer på sesongbasis.

Selv om den mest populære tiden å besøke Bahamas er i vintermånedene på den nordlige halvkule, med høy turisttilstrømning i julen og vårferien, er skuldersesongene generelt den beste tiden å reise til Bahamas. Midten av april til begynnelsen av juli, før orkansesongen kommer, er den mest behagelige tiden å reise på: temperatur og priser (ettersom de faller etter ferien).

Raske klimafakta:

  • De varmeste månedene: juli og august (gjennomsnittlig 84 F)
  • Kaldeste måned: januar (gjennomsnittlig 72 F)
  • Våteste måned: august (gjennomsnittlig nedbør: 6,2 tommer)
  • Beste måned for svømming: juli (vann er gjennomsnittlig 84 F)

Populære øyer i Bahamas

Bahamas består av over 700 øyer og 2 000 kaier, selv om mange fortsatt er ubebodde og færrefortsatt er vertskap for en tilstrømning av turister år etter år. Nassau, hovedstaden på øya New Providence, er det mest populære stedet for helgebesøkende takket være nattelivet og det kulturelle tilbudet, samt antallet direktefly fra USA. Paradisøya (tilgjengelig med bro) er også i nærheten. populær blant turister.

De mest populære øyene på Bahamas er mest kjent for sine forlokkende attraksjoner og aktiviteter: tenk på de svømmende grisene i Exuma eller de rosa sandstrendene på Harbour Island i North Eleuthera. Siden avstanden mellom disse Bahamian-øyene varierer, er det noen variasjoner når det gjelder nedbør og tropiske værmønstre, selv om gjennomsnittstemperaturen forblir konsistent i hele skjærgården.

New Providence

Øya New Providence er hjemmet til byen Nassau, hovedstaden på Bahamas. New Providence er også koblet med bro til den nærliggende Paradise Island (som ligger fire miles unna, og hjem til det evig populære feriestedet Atlantis). Nassau deler samme breddegrad som Miami, og regner sjeldnere enn Freeport. Den varmeste måneden er august (84 grader Fahrenheit / 29 grader Celsius), den kaldeste måneden er januar (72 grader Fahrenheit / 22 grader Celsius), og den våteste måneden er august (6,2 tommer regn).

Eleuthera

Eleuthera er et pålitelig populært reisemål for reisende til Bahamas og øker i popularitet takket være den økte synligheten til Harbour Island, et elegant tilfluktssted. November til april rapporterer de mest solrike dagene, mens januar er detden kaldeste måneden, og august den varmeste, selv om temperaturen er kjent for å være relativt moderat året rundt.

Grand Bahama

Grand Bahama, den nordligste av Bahamas-øyene, er et populært reisemål for spesielt cruiseturister, og hjem til den nest største byen, Freeport. Grand Bahama, sammen med øyene Andros og Abaco, er mer sannsynlig å bli påvirket av tropiske stormer. Den nordlige beliggenheten gjør den mer utsatt for kalde fronter om vinteren, og været er ofte parallelt i nærheten av West Palm Beach.

Våren på Bahamas

Våren er den beste tiden å besøke Bahamas, etter at folkemengdene i vårferien har dratt i slutten av mars. Mens temperaturen kan være i 60-tallet grader Fahrenheit i høyvintersesongen, begynner været å stige opp til de lave 80-tallet grader Fahrenheit i begynnelsen av april til mai. Nedbør, eller flytende solskinn på bahamisk språkbruk, er hyppigere i mai og juni.

Hva du skal pakke: En genser og skjerf for kveldskulen i mars, og en lett regnjakke som forberedelse til nedbøren i begynnelsen av mai.

Sommer på Bahamas

Kjent for å ha solskinn de fleste dager i året, sommermånedene på Bahamas er intet unntak, selv om juni er kjent for å ha mer regelmessige regnbyger. Juni og juli er de beste månedene å besøke Bahamas om sommeren før orkansesongen kommer i begynnelsen av august. Starten på orkansesongen kommer i august, selv om landets nordvestlige beliggenhet i Karibia sikrer temperaturensvever rundt de lave 80-tallet grader Fahrenheit.

Hva du skal pakke: Regntøy for det tropiske været, og lette stoffer, ettersom august og juli ofte er de varmeste månedene.

Fall in the Bahamas

Månedene august og september er når varslene om orkaner og tropiske stormer når sitt høydepunkt i øykjeden, selv om du er mer sannsynlig å lide av en orkan langs Atlanterhavskysten av USA enn på Bahamian-øyene. Orkansesongen fortsetter gjennom oktober, selv om sjansen for en tropisk storm faller bratt (ettermiddagsregnbyger er mer sannsynlig). November er en ideell tid å besøke ettersom regnværet avtar, og prisene har ennå ikke økt for høysesongen.

Hva skal pakkes inn: Regntøy som forberedelse til kraftigere byger, lag for å tilpasse seg hetebølgene.

Vinter på Bahamas

Høysesongen for turister på Bahamas begynner i midten av desember og fortsetter til etter Spring Break i midten av april. I løpet av denne tidsperioden kan hoteller kreve priser opptil 50 prosent høyere enn gjennomsnittsprisen resten av året. I tillegg er været i vintermånedene litt kjøligere i hele øykjeden, på midten av 60-tallet til høye 70-talls grader Fahrenheit. I tillegg er det den tørre årstiden, med lavere sjanse for nedbør til senere på sesongen, i mars.

Hva du skal pakke: Skjerf, lette gensere, varmere lag for de kjøligere kveldene. Utslettbeskyttere for svømming i kjøligere temperaturer.

Gjennomsnittlig månedlig temperatur,Nedbør og dagslys
Måned Gj.sn. Temp. Regnfall Daylight Hours
januar 76 F 3,3 tommer 11 timer
februar 76 F 2,9 tommer 11 timer
mars 78 F 3,7 tommer 12 timer
april 81 F 2,6 tommer 13 timer
mai 86 F 4,1 tommer 14 timer
juni 88 F 6,9 tommer 14 timer
juli 90 F 6,5 tommer 14 timer
august 90 F 8,2 tommer 13 timer
september 89 F 8,6 tommer 12 timer
oktober 86 F 5,6 tommer 12 timer
november 81 F 3,7 tommer 11 timer
desember 77 F 2,9 tommer 11 timer

Anbefalt: