Været og klimaet i Singapore

Innholdsfortegnelse:

Været og klimaet i Singapore
Været og klimaet i Singapore

Video: Været og klimaet i Singapore

Video: Været og klimaet i Singapore
Video: Singapore Vacation Travel Guide | Expedia 2024, Kan
Anonim
Singapore, hage ved bukten, Supertree Grove
Singapore, hage ved bukten, Supertree Grove

Bygger hele året; en overraskende mengde lynnedslag; og høy luftfuktighet: førstegangsbesøkende til Singapore bør forberede seg på alle disse tingene. Siden Singapore er liten, og bare 1,5 grader fra ekvator, nyter Singapore et tropisk klima som er nesten uopphørlig varmt og fuktig, hele året rundt.

Singapore opplever ingen distinkte årstider, slik besøkende fra tempererte områder forstår dem. Lokalbefolkningen observerer en nominell tørr sesong fra mars til august (med temperaturer som når en topp i april), og en våt sesong fra september til februar (med temperaturer som faller til hele året-lav i januar). Forskjellen er imidlertid knapt merkbar: selv den "tørre" årstiden ser nesten daglig nedbør.

Singapores høye temperatur, fuktighet og mangel på vind kan komme som et sjokk for besøkende som er vant til kjøligere klima. Ikke overraskende er klimaanlegg vanlig på hele øya; Singapores grunnlegger Lee Kuan Yew erklærte selv klimaanlegget som en av menneskehetens største oppfinnelser. Gjør som lokalbefolkningen, og unngå å gå for lenge utendørs hvis du kan - klimaanlegget er der av en grunn!

Raske klimafakta

  • Veteste måned: mai (83 grader F / 28 grader C)
  • Kaldeste måned: januar (76 grader F / 24 grader C)
  • Våteste måned: desember (12,5 tommer / 317,5 mm)
  • Tørreste måned: februar (4,4 tommer / 102 mm)
  • Vindest måned: februar (7,4 mph)

Flash Floods

Torrent regn er en daglig realitet i Singapores våteste måneder. Gjennomsnittlig nedbør i november, desember og januar kan være henholdsvis 10,1, 12,5 og 9,23 tommer.

Tungt regn i monsunsesongen, når det faller sammen med høyvann, kan overvelde Singapores vanligvis effektive dreneringssystem, og forårsake flom på lavtliggende steder som Orchard Road. Disse flommene er imidlertid vanligvis midlertidige, ettersom dreneringen shunter de fleste flommene til sjøen på under en time.

Lyn i Singapore

Varmen og fuktigheten i Singapore bidrar til å gjøre det til et lyn-hotspot i verdensklasse. Oftest observert i månedene april, mai, oktober og november (når monsunvindene skifter retning), kan lynnedslag utgjøre en fare for enkeltpersoner i åpne områder.

For å unngå å bli truffet av lynet i Singapore, unngå åpne områder om ettermiddagen, de mest populære timene for lynnedslag. Søk ly når du hører torden, og hold deg under tak i minst 30 minutter etter at du hører det. Overvåk Singapores Lightning Information Service for nyheter.

Haze in Singapore

I den tørre årstiden i nabolandet Sumatra, Indonesia fra mai til september, bruker slash-and-burn bønder ild for å rydde land for planter og torv. Dette genererer en røykaktig dissom rir på monsunvinden for å nå Singapore og Malaysia.

Mens internasjon alt press på Indonesia har bidratt til å senke disnivåene fra deres giftige høydepunkt i 2013, genererer vedvarende (og ulovlige) branner fortsatt nok dis i de tørre månedene til å skape bekymring.

Interessenter i Singapore overvåker konstant luften for tegn på dis, og rapporterer resultatene på nettsteder som haze.gov.sg og hazetracker.org. Se PSI-tallene (Pollutant Standards Index) på disse nettstedene, og begrens eksponeringen utendørs hvis PSI overstiger 100.

Hva skal pakkes

Besøkende til Singapore når som helst på året bør pakke for monsunsesongen, ta med hurtigtørkende, lette klær, en vanntett jakke eller vindjakke og paraply. Ikke ta med regnfrakk; fuktigheten gjør dem elendige å ha på seg. Det er bedre å stole på at paraplyen din beskytter mot regn. Ta med en lett jakke for lengre perioder tilbrakt i luftkondisjonerte interiører.

Regnfull Singapore
Regnfull Singapore

Tørrsesong i Singapore

Månedene mars til august opplever litt mindre nedbør enn resten av året, med de tørreste månedene fra mars til begynnelsen av mai. Temperaturene er generelt de samme gjennom hele den tørre årstiden og svever på 80-tallet Fahrenheit om dagen.

Men regn faller fortsatt i den tørre årstiden, om enn i korte byger som forsvinner etter mindre enn en time. Den siste halvdelen av den tørre sesongen, fra mai til august, kan bli påvirket av dis som blåser inn fra brennende skoger i Indonesia, noe som påvirker utsikt og luft negativtkvalitet.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned

  • mars: 90 grader F / 76 grader F (32 grader C / 24 grader C)
  • april: 90 grader F / 77 grader F (32 grader C / 25 grader C)
  • mai: 90 grader F / 79 grader F (32 grader C / 26 grader C)
  • juni: 90 grader F / 79 grader F (32 grader C / 26 grader C)
  • Juli: 88 grader F / 77 grader F (31 grader C / 25 grader C)
  • august: 88 grader F / 77 grader F (31 grader C / 25 grader C)

Våtsesong i Singapore

Fra september til februar opplever Singapore betydelig kraftigere regn; Dette er en flott tid for å utforske byens innendørs attraksjoner, som kjøpesentre eller museer. Kom ut for å nyte en og annen solskinnstime, men sørg for å ha en paraply tilgjengelig når regnskyene begynner å komme inn.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned

  • september: 88 grader F / 76 grader F (31 grader C / 25 grader C)
  • oktober: 89 grader F / 76 grader F (32 grader C / 25 grader C)
  • november: 88 grader F / 76 grader F (31 grader C / 25 grader C)
  • desember: 86 grader F / 75 grader F (30 grader C / 24 grader C)
  • januar: 87 grader F / 75 grader F (30 grader C / 24 grader C)
  • februar: 89 grader F / 76 grader F (32 grader C / 25 grader C)

Anbefalt: