Er det trygt å reise til Thailand?
Er det trygt å reise til Thailand?

Video: Er det trygt å reise til Thailand?

Video: Er det trygt å reise til Thailand?
Video: Безопасно ли путешествовать в Таиланд | Для туристов и ... 2024, Kan
Anonim
Fargerike varmluftsballonger som flyr over Wat Huay Pla Kang, kinesisk tempel i Chiang Rai-provinsen, Thailand
Fargerike varmluftsballonger som flyr over Wat Huay Pla Kang, kinesisk tempel i Chiang Rai-provinsen, Thailand

Det jungeldraperte, tempelfylte Sørøst-asiatiske landet Thailand tiltrekker seg nesten 40 millioner besøkende per år, noen ivrige etter å ta fatt på den berømte Banana Pancake-ryggsekkturstien, andre på markedet for en åndelig oppvåkning eller et liv- skifteskål med massaman karri. Til tross for flere tiår med turbulent politikk, forblir reisende trygge i de viktigste turistknutepunktene i Bangkok, Chiang Mai, Pai og de stadig spritfulle øyene. Selvfølgelig er det mange mindre tråkkede alternativer også, som er like trygge å besøke. Reisende trenger bare å holde øye med svindel, småtyveri og den iboende risikoen ved å kjøre på Thailands notorisk kaotiske veier.

Reiseråd

  • U. S. Department of State har utstedt et nivå 1 reiseråd for Thailand, som betyr at turister bør "utøve normale forholdsregler." Noen deler av landet, som de sørligste provinsene Yala, Pattani, Narathiwat og Songkhla, er imidlertid under nivå 3 ("revurder reise") på grunn av "periodisk vold rettet mest mot thailandske myndigheters interesser." Den amerikanske regjeringen har begrenset evne til å yte nødtjenester til amerikanere i disse områdene.
  • The Centers of Disease Control andPrevention (CDC) har også utstedt Nivå 1 Travel He alth Notice for Thailand på grunn av COVID-19. Landets grenser forblir stengt for utenlandske statsborgere med få unntak.

Er Thailand farlig?

Thailand er for det meste ikke farlig. Millioner av turister i alle aldre og reiseerfaringsnivåer oversvømmer landet år etter år for å være vitne til dets storslåtte fossefall og utsmykkede templer, blande seg med bakkestammene på guidede utflukter og nyte pad thai og gatemat. Folk er herlige og infrastrukturen de fleste steder er imøtekommende for turister. Det er imidlertid noen svindel å være klar over. I følge den amerikanske ambassaden og konsulatet inkluderer vanlige svindel tuk-tuk og buss-"sightseeingturer", svindel med scooterutleie (som hevder at utleien har blitt skadet og krever mer penger når den kommer tilbake), og svindelen med "feil endring". Lær deg selv om de vanlige svindelene og bli kjent med valutakursene før du drar.

En større bekymring er faren ved å kjøre bil i Thailand. En rapport fra Verdens helseorganisasjon (WHO) fra 2018 viste at nesten 23 000 mennesker dør i trafikkulykker hvert år i dette landet. Det er mer enn to personer i timen. Og det enkle med å leie motorsykler uten erfaring setter reisende i høy risiko. Lær alltid å kjøre motorsykkel riktig før du prøver å kjøre en og vær ekstremt forsiktig med å kjøre på baksiden av andres. Veterinærbedrifter i god tid før de bestiller bussturer fordi det er mange sikkerhetsproblemer der også.

De fleste reisende bør vaksinere seg forHepatitt A og tyfus før du drar til Thailand. Mange vil også ønske å ta reseptbelagte malariamedisiner før, under og etter reisen. Denguefeber, en annen myggbåren infeksjon, er en epidemi i alle urbane og landlige områder, så dekk til så mye som mulig for å unngå bitt.

Er Thailand trygt for alenereisende?

Thailand er helt trygt for reiser alene. Selv når du er alene, vil du aldri være for langt unna andre reisende. Vandrerhjem er gode muligheter til å sosialisere seg, og det er mer enn tusen av dem som er presset inn i dette landet, mindre enn staten Texas. Når du reiser alene, vil du fortsatt bli møtt med samme risiko som enhver gruppe - du er ikke mer sannsynlig å få malaria eller havne i en motorsykkelulykke når du er alene, men du kan være mer utsatt for svindel og lommetyveri, så vær ekstra forsiktig. Hvis du går utenfor allfarvei i Thailand, gjør det med en gruppe eller en lisensiert guide.

Er Thailand trygt for kvinnelige reisende?

På samme måte er det ikke mer sannsynlig at kvinner får en myggfødt sykdom eller havner i en motorsykkelulykke enn menn i Thailand. Og selv om seksuelle overgrep er vanlig – rapportert at én av fem thaier har opplevd det – er ikke turister det primære målet for mannlig oppmerksomhet. Kvinnelige reisende er mer sannsynlig å bli påkjørt eller trakassert av medreisende enn lokalbefolkningen, så vær ekstra på vakt på kvelder ute.

Sikkerhetstips for LHBTQ+-reisende

Thailand har en blomstrende LHBTQ+-scene, spesielt i Bangkok, hvor mye av nattelivet er sentret rundt thailandske transkvinner. Byområdene er flereaksepterende enn landlige områder når det kommer til homofili, men for det meste er thaier svært imøtekommende og aksepterende. Den største sikkerhetsproblemet er at Thailand har en av de høyeste HIV/AIDS-infeksjonsratene i verden, så reisende bør praktisere sikker sex.

Sikkerhetstips for BIPOC-reisende

Det har vært rapporter om diskriminering på grunnlag av hudfarge i Thailand, men rasisme fører sjelden til vold. Det er en utbredt kulturell besettelse av lys hud her fordi mørkere hudfarge historisk sett har vært assosiert med fattigdom på landsbygda og arbeid i marka. Du vil se hudblekingskremer i alle apotek og kaukasiske ansikter på skjønnhetsannonser over hele landet. Når det er sagt, forblir BIPOC-reisende for det meste trygge.

Sikkerhetstips for reisende

  • U. S. innbyggere bør registrere sine turer med Department of State sitt STEP-program. På den måten vil den lokale ambassaden vite at du er i Thailand, og du vil motta oppdateringer om eventuelle økende politiske bekymringer.
  • Ikke bli fanget i potensielt farlige situasjoner, som offentlige protester og store forsamlinger som kan bli voldelige.
  • Det er et korrupt land, og politifolk vil noen ganger gå inn i svindelene ved å målrette turister for bratte, bet alte "bøter" på stedet. Selv om det er vanlig, er bestikkelser ulovlig i hele Thailand.
  • Alle rusmidler er ulovlige. Til tross for enkel tilgjengelighet enkelte steder, kan det å bli tatt føre til høye bøter og fengsel. En håndfull turister overdoser hvert år i løpet avpopulære fullmånefester (og andre fester) holdt på øya Koh Phangan.
  • Som med hvor som helst i verden, er drinking et problem her, foreviget av bøttedrinkene som ofte serveres på øyene. Cocktailer blandet i plastbøtter deles ofte, noe som gir folk muligheten til å dope flere mennesker samtidig. På utelivsorienterte steder som Haad Rin kan man kjøpe bøtter fra hytter på stranden og gaten. Hold deg til å kjøpe drinker fra etablerte barer for litt mer ansvarlighet.
  • Røyk og dis er et årlig problem i Nord-Thailand. Forsettlig påsatt brann skaper kvelende røyk og forurensning. Problemet vedvarer fra slutten av februar til regntiden er i mai. Hvis du lider av astma, sjekk luftkvaliteten før du reiser til Chiang Mai, Pai og andre områder under "brenningssesongen."
  • Noen minibanker er utstyrt med skjulte kortskimming-enheter som registrerer legitimasjon. Hold deg til å bruke godt opplyste minibanker eller de som er knyttet til bankfilialer.
  • Lyttetyver forekommer, spesielt på turistorienterte steder som Khao San Road. Ikke gå rundt med dyre smarttelefoner eller kameraer på utstilling. Unngå å legge telefonen på bordet når du spiser og bær poser over kroppen i stedet for på den ene skulderen. Noen ganger vil tyver på motorsykler rive med seg telefoner eller vesker og deretter skynde seg unna.
  • Tyveri er et reelt problem på nattbusser. En soveposeinnlegg er en flott, lett investering for å holde verdisaker i nærheten og utilgjengelig for andre mens du sover.

Anbefalt: