Været og klimaet i Sverige

Innholdsfortegnelse:

Været og klimaet i Sverige
Været og klimaet i Sverige

Video: Været og klimaet i Sverige

Video: Været og klimaet i Sverige
Video: Jon Hustad om Klima! 2024, Kan
Anonim
Slott i Sverige
Slott i Sverige

Sveriges vær har mange ansikter. Landet har et stort sett temperert klima til tross for sin nordlige breddegrad, hovedsakelig på grunn av Golfstrømmen. Stockholm er varmere og mildere, mens i fjellene i Nord-Sverige dominerer et subarktisk klima.

Nord for polarsirkelen går solen aldri ned en del av hver sommer i juni og juli, som kalles midnattssolen, et av Skandinavias naturfenomener. Det motsatte skjer om vinteren når natten er uendelig i en tilsvarende periode. Dette er Polar Nights (nok et av Skandinavias naturfenomener).

Det er en viktig værforskjell mellom Nord- og Sør-Sverige: Nord har en lang vinter på mer enn syv måneder. Sørlandet har derimot vintervær i bare to måneder og en sommer på mer enn fire.

Årlig nedbør er i gjennomsnitt 24 tommer, og maksimal nedbør forekommer på sensommeren. Sverige kan skilte med betydelig snøfall, og i nord ligger snøen på bakken i seks måneder hvert år.

Populære byer i Sverige

StockholmStockholms klima er stort sett behagelig med mildere vintre enn du forventer. Byen får ganske mye solskinn og har sommertemperaturer som gjennomsnittlig er 68 til 77 grader Fahrenheit (20 grader Fahrenheit).til 25 grader Celsius). Vintrene er mye kaldere, i gjennomsnitt mellom 27 og 30 grader Fahrenheit (minus 2 til minus 1 grad Celsius). Mesteparten av regnet faller i løpet av høst- og vintermånedene.

GøteborgGøteborg har et fuktig, kontinent alt klima, med en gjennomsnittstemperatur på 45 grader Fahrenheit (7 grader Celsius) gjennom hele året. Klimaet har blitt mildere de siste årene, med vintrene rundt frysepunktet og somrene i gjennomsnitt over 60 grader Fahrenheit (16 grader Celsius).

MalmöMalmö har et havklima. Temperaturene er vanligvis over 70 grader Fahrenheit (21 grader Celsius) i sommermånedene, og synker til omtrent 30 grader Fahrenheit (minus 1 grad Celsius) om vinteren. Malmö får litt snø fra desember til mars, men kraftig opphopning er sjelden.

UppsalaUppsala har kalde vintre og varm sommer. Temperaturene er varmest i juli når de er i gjennomsnitt rundt 73 grader Fahrenheit (23 grader Celsius), og kaldest i januar når den gjennomsnittlige høye temperaturen er 32 grader Fahrenheit (null Celsius).

Vår i Sverige

Dagslyset og temperaturene begynner å øke i mars, men snø er fortsatt mulig. Skisesongen begynner å avsluttes i april, selv om det i nordområdene er mulig snø og kulde langt ut i mai. Midnattssolen starter vanligvis i slutten av mai og varer ut august.

Hva skal pakke: Du kan oppleve plutselige endringer i været i løpet av vårmånedene, og det er også utrolig variasjonavhengig av hvor du besøker. Generelt trenger du fortsatt varme klær som jeans, gensere, og i enkelte deler av landet en kraftig jakke og vintertilbehør som et skjerf, hansker og lue.

Sommer i Sverige

Somrene i nord er korte og kjølige, men har likevel de lange dagene Sveriges somre er kjent for. Lenger sør kan temperaturene nå opp til 80 grader Fahrenheit (27 grader Celsius), selv om det ikke er spesielt vanlig. Uansett hvor du går, vil du oppleve lange, for det meste solfylte dager som er perfekte for å være ute.

Hva du skal pakke: Nettene er ganske kalde, spesielt i den nordlige delen av landet og langs kysten, så du vil fortsatt ønske å pakke varme lag. Ellers, på dagtid i Stockholm og andre større byer, vil du sannsynligvis være komfortabel i jeans og en langermet skjorte eller genser.

Høst i Sverige

Høsten i Sverige domineres av kjølig, overskyet vær og økt nedbør. Temperaturene kan variere mye over hele landet; den nordlige delen av landet vil allerede ha jevnlig frost og noen ganger snø, mens sørlandet fortsatt kan være ganske behagelig.

Hva du skal pakke: Begynn å bryte ut lagene og den tunge jakken din om høsten. Du bør også ta med solid regntøy, inkludert en vanntett jakke, isolerte støvler og varme sokker.

Vinter i Sverige

Dagene er kortere om vinteren, med polarnetter-perioder med nesten fullstendig mørke som begynner i nord innen desember. For Sør-Sverige, som erstort sett omgitt av vann, kan vintrene være milde og tørre. Den vestlige delen av landet er vanligvis den våteste om vinteren.

Hva du skal pakke: Vintergarderoben din i Sverige vil delvis variere avhengig av hvor du besøker. Generelt er det best å pakke kraftige klær som en isolert parkas, lange underbukser, termiske underlag, ullsokker, hansker, en lue, et skjerf og annet vinterlig tilbehør.

midnattssol og polarnetter i Sverige

Svensk Lappland opplever nesten kontinuerlig dagslys fra begynnelsen av juni til august. På den motsatte enden av spekteret opplever Sveriges nordlige områder også polare netter, perioder med fullstendig mørke i vintermånedene innenfor polarsirklene.

nordlys i Sverige

Nordlyset, eller Aurora Borealis, blir vanligvis synlig i svensk Lappland i begynnelsen av september. De varer ut mars, og det beste stedet å se dette utrolige fenomenet er på Aurora Sky Station i Abisko nasjonalpark.

Gjennomsnittlig månedlig temperatur, nedbør og dagslys
Måned Gj.sn. Temp. Regnfall Daylight Hours
januar 31 F 1,5 tommer 7 timer
februar 31 F 1,0 tommer 9 timer
mars 37 F 1,1 tommer 12 timer
april 47 F 1,1 tommer 15 timer
mai 60 F 1,3 tommer 17 timer
juni 69 F 2,2 tommer 19 timer
juli 71 F 2,6 tommer 18 timer
august 69 F 2,3 tommer 16 timer
september 59 F 2,0 tommer 13 timer
oktober 50 F 1,9 tommer 10 timer
november 40 F 1,9 tommer 8 timer
desember 34 F 1,8 tommer 6 timer

Anbefalt: