Været og klimaet i Milano

Innholdsfortegnelse:

Været og klimaet i Milano
Været og klimaet i Milano

Video: Været og klimaet i Milano

Video: Været og klimaet i Milano
Video: Klima Hotel Milano Fiere, Milan, Italy 2024, Kan
Anonim
Italia, Lombardia, Milano, Piazza del Duomo
Italia, Lombardia, Milano, Piazza del Duomo

Som en av verdens motehoveder og Italias viktigste by for forretninger og finans, er Milano en stilig, energisk og moderne by. Likevel er det fortsatt utstyrt med nok historiske steder og kunstneriske skatter til å holde det attraktivt for turister - nesten 10 millioner av dem besøker Milano hvert år. Byen ligger i Po-elvedalen, omgitt av elver på tre sider og Alpene og det italienske innsjødistriktet i nord. Med sin lave høyde og posisjon mellom fjell og Middelhavet, har Milano et fuktig, subtropisk klima. Somrene er varme og fuktige og vintrene er kalde og tåkete. Høsten og våren har en tendens til å være regnfull, men tilbyr også de mest behagelige temperaturene. Uansett når på året du besøker byen, er det mye å se, siden Milanos mange viktige museer og kirker er allværsattraksjoner.

Raske klimafakta

  • Veteste måned: juli (87 grader Fahrenheit / 31 grader Celsius)
  • Kaldeste måned: januar (30 grader Fahrenheit / 0 grader Celsius)
  • Våteste måned: oktober (4 tommer / 101 mm)

Sommer i Milano

Milan ligger omtrent to timer fra sjøen, så det drar ikke nytte av sommerens havbris som avkjøler byer som Genova ellerPisa. Som et resultat har juni, juli og august en tendens til å være veldig varme og fuktige, noe som gjør middag – når temperaturene er som varmest – til en perfekt tid å besøke et museum. Du kan tilbringe noen sene ettermiddagstimer med å hvile og kjøle deg ned på hotellrommet ditt før du blir med horder av milanesere når de drar ut for en aperitif før middag rundt 18.30 eller 19.00. Plutselige tordenvær er ikke uhørt om sommeren, spesielt i august.

What to Pack: Uansett årstid, husk at de stilige innbyggerne i Milano kler seg litt mer enn innbyggerne i andre italienske byer. Du vil gjerne pakke lette klær, men la avskårne shorts, gensere og flipflops være hjemme. Ta med fine t-skjorter, skreddersydde shorts og sundresses, samt lette bukser for kvelder ute. Kvinner bør bære et lett skjerf eller sjal for å dekke bare skuldre når de går inn i kirker. Bruk solide og komfortable sandaler for alle turgåingene du skal gjøre. Hvis det er en kjølig kveld, ta med en langermet skjorte eller en lett genser.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned

  • juni: 82 grader F / 63 grader F (28 grader C / 17 grader C)
  • juli: 87 grader F / 67 grader F (31 grader C / 19 grader C)
  • august: 86 grader F / 66 grader F (30 grader C / 19 grader C)

Høst i Milano

I løpet av høsten ser Milano en pause fra varmen og fuktigheten. Selv om disse månedene er noen av de mest regnfulle, er de også de mest strålende, noe som gjør det til en av de beste (og mest populære) tidene åbesøk. Dagstemperaturer i september er et behagelig gjennomsnitt på 76 grader Fahrenheit (25 grader Celsius), og faller deretter jevnt over de påfølgende ukene, til en gjennomsnittlig høyde på 51 grader Fahrenheit (11 grader Celsius) i november. Fra september av kan kveldstemperaturene være ganske kjølige, og har vært kjent for å falle under frysepunktet i november.

What to Pack: Det velkjente mantraet om å pakke og kle seg i lag stemmer overens om høsten. Langermede T-skjorter, et par gensere eller gensere, og lange bukser er på sin plass. Du vil sannsynligvis ha en mellomvektsjakke om kvelden, i tillegg til en regnponcho eller en solid paraply.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned

  • september: 78 grader F / 59 grader F (26 grader C / 15 grader C)
  • oktober: 66 grader F / 51 grader F (19 grader C / 11 grader C)
  • November: 54 grader F / 41 grader F (12 grader C / 5 grader C)

Vinter i Milano

Desember, januar og februar er de desidert kaldeste månedene i året i Milano, når snøfall og sludd ikke er uhørt. Gjennomsnittlige høye temperaturer sprekker sjelden 50 grader Fahrenheit (10 grader Celsius) og nattlige lave temperaturer svever rett rundt frysepunktet. Kalde temperaturer og fuktighet har en tendens til å gjøre Milanos allerede problematiske luftforurensning verre, så astmasyke vil kanskje unngå å besøke i disse månedene. Forvent svingninger i temperaturen, samt en blanding av sol og skyet, regn eller snø.

What to pack: Vinteren i Milano krever en varm frakk,tilbehør (du er tross alt i det fasjonable Milano) med lue, hansker og skjerf. Pakk et lag med klær som du lett kan miste hvis dagtemperaturene blir varmere. Husk også at europeiske standarder for oppvarming, spesielt i gamle bygninger, kanskje ikke stemmer overens med dine forventninger - varm pyjamas anbefales, og det samme gjelder regntøy for triste dager.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned

  • desember: 45 grader F / 33 grader F (7 grader C / 0,5 grader C)
  • januar: 44 grader F / 32 grader F (7 grader C / 0 grader C)
  • februar: 50 grader F / 33 grader F (10 grader C / 0,5 grader C)

Vår i Milano

Våren i Milano ser noen av byens mest behagelige temperaturer, men også noen av de mest regnfulle månedene. Marstemperaturene kan fortsatt falle under frysepunktet og snøfall er ikke utelukket, selv om dette sjelden forekommer. Ting begynner å varmes opp litt i april, og mai bringer gjennomsnittstemperaturer på strålende 72 grader Fahrenheit (22 grader Celsius) i gjennomsnitt - men det er også en av de mest regnfulle månedene, nest etter oktober. Moralen i historien? Ta med lag og regnfrakk.

What to pack: Når du pakker for vårværet i Milano, er det best å planlegge for en rekke kalde til milde temperaturer, avhengig av hvilken måned du reiser. Du bør ta med en paraply, en mellomvektsjakke og langermede skjorter og lange bukser. Et skjerf eller lignende omslag kan være et kjærkomment tillegg på kalde netter.

Gjennomsnittlige temperaturer etter måned

  • mars:60 grader F / 40 grader F (16 grader C / 4 grader C)
  • april: 66 grader F / 47 grader F (19 grader C / 8 grader C)
  • mai: 76 grader F / 56 grader F (24 grader C / 13 grader C)
Gjennomsnittlig månedlig temperatur, nedbør og dagslys
Måned Gj.sn. Temp. Regnfall Daylight Hours
januar 38 F 2,3 tommer 9 timer
februar 42 F 1,9 tommer 10 timer
mars 50 F 2,6 tommer 12 timer
april 56 F 3,0 tommer 14 timer
mai 66 F 3,8 tommer 15 timer
juni 72 F 2,6 tommer 16 timer
juli 77 F 2,6 tommer 15 timer
august 76 F 3,5 tommer 14 timer
september 68 F 3,7 tommer 13 timer
oktober 59 F 4,8 tommer 11 timer
november 47 F 3,0 tommer 10 timer
desember 39 F 2,4 tommer 9 timer

Anbefalt: