Været og klimaet i Portugal

Innholdsfortegnelse:

Været og klimaet i Portugal
Været og klimaet i Portugal

Video: Været og klimaet i Portugal

Video: Været og klimaet i Portugal
Video: Амаранте: скрытое сокровище на севере Португалии 2024, Kan
Anonim
forbereder seg til portugals vær
forbereder seg til portugals vær

I denne artikkelen

Portugal regnes som et av de varmeste landene i Europa, og er kjent for sitt milde vær. Selv om Portugal grenser i vest og sør av Atlanterhavet, og av Spania, opplever landet fortsatt et middelhavsklima i de fleste av sine regioner. Imidlertid kan temperaturen fortsatt variere litt i regionene, som inkluderer over 1 000 miles med kystlinje samt flere indre steder med ekstrem sommervarme. Om vinteren kan noen områder oppleve lett snø til tider, men det er ikke en vanlig forekomst. Når du planlegger en tur til Portugal, er det best å gjøre litt lekser for å sikre at du er realistisk om de forventede temperaturene i byene og regionene du planlegger å utforske.

Populære byer i Portugal

Lisboa

Som Portugals største by nyter Lisboa mildvær mesteparten av året, med nesten 300 solskinnsdager årlig og temperaturer som sjelden synker under 10 grader C om vinteren. Det er vanlig å se litt regn fra november til februar, men byen er på den tørrere siden resten av året.

Sommeren kan bli veldig varm, med flere dager som når over 32 grader C (90 grader F) i juli og august. På grunn av dens nærhet til havet (og dens avkjølingbris), temperaturen er ikke overdrevent ubehagelig, men hvis du synes det er for trykkende om sommeren, er det lettelse i nærheten! Lisboa ligger nær Portugals vakreste strender - med flere mindre enn 30 minutter unna.

Porto

Nordover er Porto den nest største byen i landet og har moderat vær året rundt, siden temperaturen varierer fra 10 til 21 grader C. Det ligger på den luftige bredden av den pittoreske Douro-elven og er omgitt av en av de mest fremtredende vinregionene i Portugal, Douro-dalen (hvor portvin produseres). Om vinteren får Porto en god del nedbør, og desember gir vanligvis mest nedbør.

Husk at hvis du reiser øst for Porto inn i Douro-dalen, kan du kanskje høre lokalbefolkningen bemerke at området har "ni måneder med vinter og tre måneder med helvete", og de overdriver ikke som temperaturer ofte nå 38 grader C (100 grader F) i dager i strekk om sommeren.

Evora

Denne eldgamle byen ligger i innlandet i Portugal i den enorme Alentejo-regionen, og har mange historiske steder, kirker med fantastisk utsikt, samt romerske ruiner. Det ligger mellom Porto og Lisboa, så mange turister bestemmer seg for å tilbringe litt tid her mens de reiser mellom disse to områdene. Denne regionen byr på mye å se og gjøre, siden den er hjemsted for eksepsjonelle vingårder og fantastiske landskap. Det er også regionen som produserer kork, så du vil legge merke til butikker som selger unike korkprodukter.

Mens den er mild og behagelig gjennom det meste avår, Evora blir ekstremt varmt om sommeren, med ørkenlignende forhold og temperaturer som ofte stiger over 100 grader F (38 grader C). Hvis du besøker, vær forberedt på å få en tidlig start på sightseeingen og holde deg i skyggen noen timer midt på dagen.

Nazaré

Hvis du er så heldig å være i Portugal på senhøsten eller vintermånedene, sjekk ut kystbyen Nazaré, kjent vidt og bredt for sine utrolige vintersvulster og massive bølger som når over 90 fot (27 fot) meter) høy. Om sommeren er det et populært strandferiested, men om vinteren tiltrekker dette området seg store bølgesurfere fra hele verden.

Utsikt over Lisboa, Portugal
Utsikt over Lisboa, Portugal

Vinter i Portugal

Portugal er kjent for sine milde temperaturer, og vinteren her er mye mer moderat enn andre europeiske land. De kaldere månedene er de mest uforutsigbare. Du bør være klar over at til tross for at Portugal ofte har mange solfylte dager som kan nå 15,5 grader C, er det også en god del grå skyer og regn om vinteren. På kjøligere dager kan temperaturene synke til midten av 30-tallet Fahrenheit (2 grader C), avhengig av hvor du er i landet.

Hva du skal pakke: Pass på å pakke lange bukser, langermede skjorter, gensere og lukkede sko i vintermånedene. Det er alltid en god idé å ta med en jakke, regnfrakk og/eller paraply og regnstøvler på denne tiden av året. Snø er ikke vanlig, men avhengig av hvilken region du besøker, kan det komme snøbyger i de kaldere månedene.

Vår innPortugal

Våren er en fin tid å besøke Portugal, uansett hvilken region du utforsker. Du vil garantert nyte de varmere temperaturene og overflod av solskinn. Selv om det kanskje ikke er fullt strandvær, vil det absolutt ikke være ubehagelig å gå rundt og sightsee omtrent hvor som helst i landet.

Hva du skal pakke: Pakk lette klær og mange lag. Jeans eller uformelle bukser er ideelle og kan kombineres med en T-skjorte i løpet av dagen. Planlegg å bruke flate sko eller joggesko når du er på sightseeing (uansett hvilken årstid du besøker). Om kvelden kan du legge til en genser eller en lett jakke for ekstra varme om nødvendig.

Sommer i Portugal

Sommeren vil se kvikksølvet øke betraktelig i Portugal. Tross alt er det en grunn til at portugiserne strømmer til de vakre strendene for å unnslippe varmen. Dette er tiden for å unngå sentr alt beliggende regioner som Alentejo. Mens det produserer utmerkede viner, er området kjent for sine brut alt varme somre.

Hvis du besøker Portugal om sommeren, planlegg å tilbringe minst en dag eller to på stranden og prøv å unngå de indre områdene. Enten du er basert nordpå i Porto, eller sør i Algarve, er det mange fantastiske strender hvor du kan slappe av i solskinnet. Portugal er også kjent for sine fremste surfesteder, men til tross for de varme temperaturene er havtemperaturen ofte under 21 grader C.

Hva du skal pakke: Du kan ikke gå g alt med lette, pustende klær, som shorts og solkjoler, sandaler og badedrakter når du besøker Portugal om sommeren. Husk å ta med en hatt, ta med vann og bruk mye solkrem hvis du planlegger å tilbringe mye tid utendørs. Været er vanligvis tørt, så med mindre det kommer en uventet storm, trenger du heller ikke paraply.

Høst i Portugal

Den desidert mest tempererte sesongen i Portugal er høsten – og det er en fantastisk tid å utforske Portugal. Ganske ofte er temperaturene varme nok for en dag eller to på stranden (uten folkemengdene), og behagelige nok uten å være ubehagelig å gå rundt på dagtid.

Hva skal pakke: Om høsten er det overgangsvær over hele landet. Det kan være varmt om dagen og kjøligere om natten, så sørg for å pakke deretter. Du vil føle deg mest komfortabel med jeans eller lette bukser under sightseeingaktiviteter på dagtid og en kortermet skjorte. Det er også lurt å ta med støvler, et ekstra skjerf og en genser eller jakke til kvelden.

Gjennomsnittlig månedlig temperatur, nedbør og dagslys
Måned Gj.sn. Temp. Regnfall Daylight Hours
januar 59 F 3,9 tommer 10 timer
februar 61 F 3,3 tommer 11 timer
mars 66 F 2,1 tommer 12 timer
april 68 F 2,7 tommer 13 timer
mai 72 F 2,1 tommer 14 timer
juni 78 F 0,6 tommer 15 timer
juli 83 F 0,2 tommer 15 timer
august 83 F 0,2 tommer 14 timer
september 80 F 1,3 tommer 12 timer
oktober 72 F 4,0 tommer 11 timer
november 65 F 5,0 tommer 10 timer
desember 59 F 5,0 tommer 9 timer

Anbefalt: