Er det trygt å reise til Rio de Janeiro?
Er det trygt å reise til Rio de Janeiro?

Video: Er det trygt å reise til Rio de Janeiro?

Video: Er det trygt å reise til Rio de Janeiro?
Video: Рио-де-Жанейро Остап Бендер и Туристическая правда Бразилия 2022 Brazil 2024, Kan
Anonim
Folk på vei mot himmelen under solnedgang med fjellene i Rio de Janeiro i bakgrunnen
Folk på vei mot himmelen under solnedgang med fjellene i Rio de Janeiro i bakgrunnen

Rio de Janeiro er en av Brasils vakreste byer, hjem til ikoniske severdigheter som Kristus forløseren og Sukkertoppen, men den lider også av ekstremt høy kriminalitet. Utlendinger blir oftest utsatt for småtyver, men blir noen ganger også ranet eller offer for væpnet ran. Det er mange måter for turister å beskytte seg selv mens de besøker Rio, men byens virkelige rykte for vold blir ofte laget utenfor de viktigste turistkorridorene i favelaene.

Rios slumområder kan være ikoniske og kan være et vidunder å se på avstand, men de er også markører for ekstrem fattigdom. Noen er trygge å besøke hvis du går med en anerkjent guide, men andre bør unngås for enhver pris. Mens Rio har betydelige problemer med ekstrem vold og det er en tilsynelatende endeløs kamp mellom gjenger og politi, er det usannsynlig at den gjennomsnittlige turist vil bli fanget i trådkorset til ekstrem vold, som forekommer i svært spesifikke områder av byen. Den største trusselen mot turister er lommetyver og veskesnappere, som er mer sannsynlig å være ikke-voldelige.

Reiseråd

  • På grunn av COVID-19 er det amerikanske utenriksdepartementet nedslåendealle internasjonale reiser på ubestemt tid.
  • Utenriksdepartementet advarer reisende om å unngå "uformelle boligutbygginger", også kjent som favelaer til enhver tid på grunn av høye forekomster av kriminalitet, og advarer "Verken reiseselskapene eller politiet kan garantere din sikkerhet når du kommer inn i disse samfunnene. «

Er Rio de Janeiro farlig?

På grunn av den høye kriminaliteten i noen av byens favelaer, er det best å unngå disse nabolagene. Noen favelaer ligger rett ved siden av tryggere områder, vær oppmerksom på omgivelsene dine, og pass på at du ikke snubler i en mens du vandrer rundt i byen. Rocinha, som har utsikt over Leblon Beach, pleide å være en av de tryggere favelaene, men har blitt en av de farligste de siste årene. Disse nabolagene bør unngås til enhver tid på døgnet.

Andre nabolag som Santa Teresa, Aterra do Flamengo og Praia de Botafogo er trygge å besøke på dagtid, men bør unngås om natten. Hvis du vil gå rundt om natten, er Copacabana og Lapa vanligvis de tryggeste områdene, men det betyr ikke at du kan kaste forsiktighet og bevissthet ut av vinduet.

Spør på hotellet eller gjestehuset ditt om området rundt der du bor – det kan hende du kan navigere i lokalområdet for det meste til fots. Hvis ikke, har Rio de Janeiro et utmerket T-banesystem som er rent, effektivt og har klimaanlegg. Prøv imidlertid å ikke stole på det om natten. For å komme seg rundt har byen også en offentlig sykkeldelingstjeneste, og det er sykkelstier langs strendene som du trygt kan nyte. Noen sjåfører følger kanskje ikke trafikkreglene, sådu må sykle defensivt.

Er Rio de Janeiro trygt for alenereisende?

En av de enkleste måtene å holde seg trygg i Rio er å reise i en gruppe, men alenereisende har kanskje ikke dette alternativet. Det er mer sannsynlig at du blir målrettet hvis du er alene, så det beste du kan gjøre som alenereisende er å unngå utrygge situasjoner som å gå rundt om natten eller ta offentlig transport. Hvis du kan, bruk et taxiselskap eller en samkjøringsapp for å komme deg rundt og oppbevare verdisaker bortgjemt når du ikke aktivt bruker dem. Unngå å bruke prangende smykker, og før du forlater overnattingsstedet for dagen, dobbeltsjekk at alt er låst og satt bort og la noen hjemme få vite om planene dine.

Er Rio de Janeiro trygt for kvinnelige reisende?

Brasiliansk kultur kan være veldig sexistisk og gatetrakassering er en daglig opplevelse for kvinner i Brasil. Det har nylig vært politiske bevegelser fra aktivister i Brasil for å endre dette, men det er fortsatt noe kvinnelige reisende sannsynligvis vil oppleve i Rio og de fleste andre steder i Brasil. Mesteparten av tiden er det strengt verb alt og lett å ignorere. Når de går ut om natten, bør kvinnelige reisende være forsiktige med å holde seg til en gruppe når det er mulig, men spesielt om natten, og alltid la noen du stoler på vite hva planene dine er.

Sikkerhetstips for LHBTQ+-reisende

Når de besøker Rio de Janeiro, er det trygge steder der LHBTQ+-reisende kan føle seg frie til å være seg selv, men det er også tider da diskresjon kan være det tryggeste alternativet. LHBTQ+-reisende kan se frem til å utforskeRios pulserende natteliv for homofile og noen strender, som Ipanema, er til og med kjent for å være spesielt homovennlige. Foran mange bedrifter i Ipanema vil du se regnbueflaggene vaie og flygeblader for homofile nattklubber er åpenlyst besvimet. Mens LHBTQ+-reisende kan føle seg trygge i dette utpreget homofile området, bør man ta forholdsregler mens man utforsker andre deler av byen. Mens LHBTQ+-reisende kan finne trygge lommer i Rio, sliter Brasil med homofobi som helhet og har en av verdens høyeste LHBTQ+-drapsrate og er et av de dødeligste landene for transkjønnede brasilianere. Selv om Rio de Janeiro har den største befolkningen av LHBTQ+-personer i Brasil og regnes for å være en av de mer homovennlige byene, florerer homofobi i kulturen. Hvis du støter på tegn på problemer, prøv å ikke engasjere deg og fjerne deg selv fra situasjonen så snart som mulig.

Sikkerhetstips for BIPOC-reisende

Brasil har et komplisert forhold til rasisme, som er utbredt og synlig. En lang historie med slaveri, et av de siste landene i verden som avskaffet det. I likhet med USA er politibrutalitet og rasediskriminering et stort sosi alt problem i Brasil og noe BIPOC-reisende bør være klar over før de besøker Rio. Som turister er det mindre sannsynlig at BIPOC-reisende blir diskriminert fordi alle utlendinger oppfattes som velstående. Trakassering er en realistisk mulighet, men så lenge reisende ikke går langt fra de viktigste turistområdene og følger generelle sikkerhetsråd, er det usannsynlig at de blir ofre for enrasistisk motivert kriminalitet.

Sikkerhetstips for reisende

Å være en smart reisende inkluderer å vite noen tips for å holde seg trygg. Som enhver annen stor by med problemer med kriminalitet og gjenger, har Rio de Janeiro nabolag som reisende bør unngå, og reisende bør øve på praktiske sikkerhetstips til enhver tid.

  • Brasilianske tjenestemenn oppfordrer alle som blir konfrontert eller overf alt til å ikke slå tilbake.
  • Spansk du snakker vil ikke komme deg så langt i Brasil som du tror, så sørg for å studere noen grunnleggende fraser på portugisisk slik at du kan be om hjelp eller komme deg ut av en vanskelig situasjon.
  • Mens du går, ikke hold verdisaker synlige, la aldri en bag være uten tilsyn selv et øyeblikk, og vær forsiktig når du tar frem lommeboken.
  • De fleste småtyverier skjer på stranden, så ikke la verdisakene dine være uten tilsyn og hold deg unna stranden etter mørkets frembrudd.
  • Du kan ta skritt for å unngå å få Zika og andre myggbårne sykdommer som dengue og chikungunya ved å bruke langermede skjorter, lange bukser og sko, og spray avstøtende på toppen av klærne.

Anbefalt: