Været og klimaet i Denver
Været og klimaet i Denver

Video: Været og klimaet i Denver

Video: Været og klimaet i Denver
Video: Geografi - Vær og klima 2024, Kan
Anonim
Denver, Colorado skyline med fjell
Denver, Colorado skyline med fjell

Denver er populært kjent som en snødekt by med kaldt vær, men det gir ikke et nøyaktig bilde av Mile High Citys sanne vær. Denver er en fire-sesongsby med mange unike værmønstre avhengig av årstiden, men uansett når du besøker, er det sannsynligvis sol ute.

Colorado skryter av at de får «300 dager med solskinn», men det er nærmere 320 dager med sol i året – det er mer enn San Diego! Det er vanligvis sol, men ikke alltid – du vil fortsatt måtte slite med kraftige tordenvær, hagl, regn, snø og til og med snøstormer. Ved å lære mer om de enkelte årstidene kan du vite når du skal bestille og når du skal være hjemme.

Beste og verste tidspunkt å besøke Denver

Hvis du vil oppleve de vakre solskinnsdagene og redusere sjansene for regn eller snø, er sommeren den beste tiden å besøke Denver. Denver kan oppleve nedbør hvilken som helst dag i året, men den er mer sjelden, sjelden og kortvarig om sommeren. Dessuten trenger du aldri å forholde deg til snø og is. Du kan forvente tordenvær når som helst du bestiller om sommeren, men de er ofte lite påvirkelige og varer ikke lenge.

Den verste tiden å besøke Denver på grunn av været er vinteren. Vinter i Mile High City bringer regn, snø,is og synkende temperaturer. Vinterhøyder i Denver knirker så vidt forbi de lave førtiårene, mens lavtider svever rundt tenårene.

Raske klimafakta

  • Veteste måned: Juli (Høy: 88 grader F; Lav: 59 grader F)
  • Kaldeste måned: desember (høy: 43 grader F; lav: 17 grader F)
  • Våteste måned: mai (2,30 tommer)
  • Snømest måned: mars (11 tommer)

Denvers høyde og mangel på fuktighet

Denver er funnet i en halvtørr region. Kombiner beliggenheten og høyden, og du sitter igjen med en tørr by. Uansett hvilken tid på året du besøker, vil luftfuktigheten sannsynligvis være lavere enn der du kommer fra og kan påvirke deg på flere måter. Forbered deg på tørr hud, dehydrering, hodepine og til og med neseblod på grunn av høyden og mangel på fuktighet, spesielt om vinteren. Du kan hjelpe deg selv ved å drikke mye væske, bruke en luftfukter og pakke hudkrem.

Været og klimaet i Denver etter sesong

Vi vet at Denver får 300+ dager med solskinn, men vi vet også at det kan komme nedbør alle dager i året. Vi vet at noen liker det varmt mens andre liker raske temperaturer når de ser en by. For å tilfredsstille alle typer har vi delt opp Denver sesong for sesong, slik at du vet de optimale tidspunktene å besøke for ditt foretrukne klima.

Vår i Denver

Våren bringer byger og snø, men også solskinn. Temperaturene er behagelige det meste av våren, og mange utendørsattraksjoner begynner å åpne midt til slutten av sesongen. Den økende temperaturenog solskinn bringer en vårblomst til byen som tiltrekker seg fugler og sommerfugler, spesielt i april og mai. Det kan bli kjølig om natten, men kuldegrader er generelt uvanlige etter midten av våren, noe som gjør det til en utmerket tid for å oppleve byen.

Husk imidlertid at nedbør kan være uforutsigbar takket være de gigantiske Rocky Mountains rett vest for byen. Tidlig vår gir den høyeste snømengden for Denver, mens sen vår bringer de høyeste mengdene regn – Denver har mottatt snøstormer i slutten av april, og det er ikke uvanlig å se store snødemper i mars og kraftig regn i mai. Vær forsiktig med eventuelle vårplaner, siden været kan avlyse dem med lite varsel.

Hva du skal pakke: Temperaturene varierer fra tidlig til sent på våren, så du må kanskje pakke for flere muligheter avhengig av når du planlegger å besøke. Vær forsiktig med at tidlig vår kan bringe kulde og snø, så ta alltid med en vanntett jakke, varmt fottøy og rikelig med varme syntetiske lag. Kast inn noen få T-skjorter og minst ett par shorts for sen vår.

Gjennomsnittlig temperatur etter måned:

  • mars: Høy: 54 grader F; Lav: 26 grader F
  • april: Høy: 61 grader F; Lav: 34 grader F
  • mai: Høy: 71 grader F; Lav: 44 grader F

Sommer i Denver

Sommeren er generelt den beste tiden å finne deg selv i Mile High City på grunn av det behagelige været. Det kan bli varmt om sommeren i Denver, men høydene tåler de fleste.

Denversomrene gir hyppig, men kort regn, sporadiske tordenvær og hyggelige nattetemperaturer. I hjertet av sommeren kan du forvente at solen står opp i nærmere 16 timer om dagen. Det behagelige været og de lange dagene bringer frem mange arrangementer, attraksjoner og festivaler, noe som gjør sommeren til tid for å bestille hvis du vil ha de mest tilgjengelige aktivitetene.

Denver kan også bli varmt og tørt om sommeren, så vær forsiktig hvis du er utsatt for dehydrering, solbrenthet eller overoppheting. De som trenger å unngå sol og varme eller ikke gjør det bra i tørre omgivelser, vil ha det bedre å bestille til våren eller høsten.

Hva du skal pakke: Sommeren er hjemsted for det varmeste Denver-været, men det kan fortsatt bli kjølig om de tidlige sommernettene. Pakk rikelig med lett varmtværsutstyr som T-skjorter og shorts, men også en lett jakke i det minste. Det kan storme alle sommerdager, så pakk en lett regnjakke for sikkerhets skyld. Denvers høyde gjør deg mer utsatt for UV-skader, så pakk alltid med UV-klassifiserte solbriller.

Gjennomsnittlig temperatur etter måned:

  • juni: Høy: 81 grader F; Lav: 53 grader F
  • Juli: Høy: 88 grader F; Lav: 59 grader F
  • august: Høy: 86 grader F; Lav: 57 grader F

Fall in Denver

Se for deg snødekte fjell innrammet av en blanding av skimrende eviggrønne planter og fargerike høstfarger, og du har Denver om høsten. Kickoff for Broncos og kjølige (men ikke kalde) temperaturer holder de fleste Denveritter aktive gjennom sesongen.

I motsetning til mange deler av landet,Colorado er en fire-sesongs stat som betyr at Denver opplever en tydelig høst. Hvis du besøker Denver om høsten, kan du forvente skiftende blader, skarpe temperaturer og smaken av vinteren som kommer inn om natten. Hvis du elsker sesongbaserte brygg og koselige jakker, vil du elske Denver om høsten.

Husk at høsten kan se dramatiske endringer i temperatur og uforutsigbar nedbør som ligner på våren. Selv om temperaturene generelt holder seg jevne og nedbøren er lav, er det ikke usannsynlig å se kuldegrader og snø. Vær nøye med å planlegge utendørsarrangementer om høsten – det kan bli kaldt om natten!

Hva du skal pakke: Fordi høsten kan variere i Denver, må du pakke alternativer. Vurder lette langermede skjorter, hettegensere, lange bukser, lette gensere, og som alltid i kjølig vær, en vanntett jakke og varmt fottøy. Du kan pakke T-skjorter og shorts hvis du planlegger å komme tidlig på høsten, selv om temperaturen begynner å snu rundt oktober. Du kan la den tunge frakken være hjemme i løpet av denne tiden.

Gjennomsnittlig temperatur etter måned:

  • september: Høy: 77 grader F; Lav: 47 grader F
  • oktober: Høy: 65 grader F; Lav: 36 grader F
  • November: Høy: 52 grader F; Lav: 25 grader F

Vinter

Som det meste av landet er vinteren den kaldeste tiden i Mile High City. Vinterhøyder svever rundt de lave 40-årene med nedturer i tenårene. Det er ikke uvanlig å se temperaturen synke til ensifrede og til og med under null om vinteren for noen dager av gangen. Hvis du ikke gjør detliker det kalde været, men du elsker snøen, bør du vurdere en tur tidlig på våren i stedet for en vinter. 1. mars er den snørikeste måneden i Denver med behageligere temperaturer.

Denver får fortsatt rikelig med solskinn selv om vinteren, og tidlig vinters lave luftfuktighet og tålelige temperaturer kan også gjøre denne sesongen til et godt tidspunkt for en tur.

Hva du skal pakke: Selv om lange kuldeperioder er uvanlige, kan det bli bittert kaldt i vintermånedene i Denver. Sørg for å pakke rikelig med varme klær, inkludert en tung jakke, vanntett jakke, baselag, mye lette varme klær du kan legge sammen, en varm lue, varme og vanntette støvler eller sko, og hørselvern. Vintrene i Denver kan være både kalde og våte – forbered deg på begge deler.

Gjennomsnittlig temperatur etter måned:

  • desember: Høy: 43 grader F; Lav: 17 grader F
  • januar: Høy: 44 grader F; Lav: 17 grader F
  • februar: Høy: 46 grader F; Lav: 20 grader F

Gjennomsnittlige månedlige temperaturer, nedbør, snøfall og dagslys

Måned Average High Gjennomsnittlig lav Gjennomsnittlig regn Gjennomsnittlig snø Daylight Hours
januar 45 17 .47" 7" 211
februar 46 20 .47" 5.7" 212
mars 54 26 1.26" 10.7" 253
april 61 34 1.73" 6.8" 250
mai 71 44 2.28" 1.1" 283
juni 81 53 1.69" 0" 333
juli 88 59 2.05" 0" 323
august 86 57 2.05" 0" 314
september 77 48 1.06" 1.3" 288
oktober 65 36 1.06" 4" 253
november 52 25 .83" 8.7" 195
desember 43 17 .59" 8.5" 200

Anbefalt: