Været i Tulum: klima, årstider og gjennomsnittlige temperaturer

Innholdsfortegnelse:

Været i Tulum: klima, årstider og gjennomsnittlige temperaturer
Været i Tulum: klima, årstider og gjennomsnittlige temperaturer

Video: Været i Tulum: klima, årstider og gjennomsnittlige temperaturer

Video: Været i Tulum: klima, årstider og gjennomsnittlige temperaturer
Video: SYNTER OG UFO-HOTSPOTS (Store Innsjøer Nære møter) 2024, Kan
Anonim
riviera maya e rovine di tulum 3
riviera maya e rovine di tulum 3

Tulums vær er tropisk, varmt, solrikt og for det meste behagelig, med temperaturer på mellom 70 og 90 grader Fahrenheit året rundt. Høyeste reisetid er november til mars, og det er da været i Tulum er på sitt beste. Sommeren og tidlig høst har en tendens til å være varmere, med mer regn og fuktighet enn de andre årstidene, så noen mennesker foretrekker å unngå å besøke mellom juni og oktober (selv om du kan finne noen gode tilbud som gjør det verdt å gå den tiden av året). Les videre for mer informasjon om klimaet og temperaturene i Tulum, slik at du kan planlegge tidspunktet for turen, hva du skal gjøre mens du er der, og hva du skal pakke.

Raske klimafakta:

  • Hottest Month: August (83 F)
  • Kaldeste måned: januar (74 F)
  • Våteste måned: oktober (6,99 tommer)
  • Vindest måned: mars (8 mph i gjennomsnitt)
  • Beste måned for svømming: september (29,5 F gjennomsnittlig havtemperatur)

Regntid og orkaner

Tulum opplever sitt mest regnfulle vær i juni, september og oktober. Vanligvis regner det bare en kort stund, og så kommer solen frem igjen. Det er sjelden at det er overskyet og regner hele dagen, så det er lite sannsynlig at det regnerværet vil ødelegge ferien din. I tilfelle en kraftig tropisk storm eller orkan, kan det imidlertid være lurt å revurdere tidspunktet for reisen.

Orkansesongen i Mexico varer fra juni til november, men de fleste orkanene oppstår mellom august og oktober. Det er tvilsomt at en orkan vil slå til i løpet av ferien din, men det er noe å huske på hvis du skal reise den tiden av året. Orkaner rammer ikke av overraskelse - meteorologer kan forutsi utviklingen av en tropisk storm og spore dens vekst og bane, så hold et øye med værmeldingen i ukene frem til turen, slik at du kan endre tidsplanen om nødvendig.

Våren i Tulum

Været i Tulum om våren kan være ganske behagelig. Midten av mars til slutten av mai har generelt varmt vær. Det er relativt tørt, og det er mye sol. De første tordenværene begynner vanligvis i mai. Mange meksikanske familier reiser i påskeferien (meksikanske studenter får to uker fri fra skolen), og noen reisende kommer spesielt for vårferien. Tulum ser ikke de samme store folkemengdene i vårferien som Cancun og Playa del Carmen, men det kan være en viss økning i antall besøkende som leter etter en festscene.

Hva du skal pakke: Pakk inn strandklær og varmeklær som shorts, gensere og T-skjorter, i tillegg til noen finere tråder for kvelder ute. Tulum er ganske uformelt, men klientell på mer eksklusive utesteder har en tendens til å sikte på et boho-chic utseende.

Sommer i Tulum

Sommeren i Tulum kan være svulmende og fuktig, med gjennomsnitt rundt 85 grader F medsporadiske utbrudd av avkjølende regn. Det kan være en fin tid for å slappe av på stranden eller bade, siden vanntemperaturene er veldig varme. Sjøbrisen holder det behagelig på kysten, men hvis du planlegger å utforske innlandet, kan det hende du synes det er ubehagelig varmt og tåkete. Du kan imidlertid alltid ta turen til en cenote for å kjøle deg ned. Tulum opplever noe regn i løpet av disse månedene, men det vil vanligvis bare vare i en time eller to, og resten av dagen vil være klar (med mindre det er en tropisk storm eller orkan). Siden dette er lavsesong, kan du kanskje finne gode tilbud på flybilletter og overnatting.

Hva du skal pakke: Sammen med strandtøyet ditt, sørg for å pakke noen komfortable, lette klær. Naturfibre er best for varmen. Ta en reiseparaply eller en regnponcho i tilfelle du havner i en storm. Pakk også med noe insektmiddel, for sammen med regnet kan det komme mer mygg.

Fall in Tulum

Temperaturene begynner å synke fra sommermånedene, men september og oktober er fortsatt fuktige og regnfulle. I november er været ganske behagelig, så dette kan være en flott tid å besøke før høysesongens folkemengder kommer ned over Tulum. Orkansesongen går mot slutten, og temperaturen faller til de laveste 80-tallet, et velkomment pusterom fra de varme og fuktige sommerdagene.

Hva du skal pakke: Pass på å pakke solbrillene og en lue for å beskytte deg mot solen. En regnponcho eller reiseparaply er fortsatt en god idé, siden det er sporadiske byger i høstmånedene. Solkrem og insektmiddel er alltid godt å ha for hånden.

Vinter i Tulum

Hvis du besøker Tulum i vintermånedene, kan du forvente varme, solfylte dager og generelt flott strandvær. Det kan kjøle seg ned ganske mye om natten, og en og annen kaldfront kan se noen kjølige og vindfulle dager med temperaturer som synker til de lave 50-årene om natten og bare går opp til de lave 20-årene på dagtid. Dette er en flott tid for å utforske jungelen, ruinene eller nyte stranden uten den overdrevne varmen fra de andre årstidene. Dette er den mest populære tiden å besøke, spesielt i ukene rundt jul og nyttår, så hvis du ikke er en fan av folkemengder, kan du bestille turen for en annen sesong.

Hva du skal pakke: Sammen med varmtværsklær og badedrakter, sørg for å pakke en lett genser for kjølige kvelder. Solkrem er nødvendig hele året, så pass på at du har litt i kofferten (skaff den biologisk nedbrytbare typen for å beskytte korallrevene og annet sjøliv).

Gjennomsnittlig månedlig temperatur, nedbør og dagslys
Måned Gj.sn. Temp. Regnfall Daylight Hours
januar 74 F 2,7 tommer 11,1 timer
februar 75 F 1,42 tommer 11,5 timer
mars 77 F 1,13 tommer 12 timer
april 80 F 1,57 tommer 12,6 timer
mai 82 F 3,18 tommer 13,1 timer
juni 82 F 5,17 tommer 13,3 timer
juli 82 F 4,44 tommer 13,2 timer
august 83 F 4,62 tommer 12,8 timer
september 82 F 6,13 tommer 12,2 timer
oktober 80 F 6,99 tommer 11,7 timer
november 77 F 4,27 tommer 11,2 timer
desember 75 F 3,16 tommer 10,9 timer

Anbefalt: