Er det trygt å reise til Irland?
Er det trygt å reise til Irland?

Video: Er det trygt å reise til Irland?

Video: Er det trygt å reise til Irland?
Video: Olympic - главное судно морских титанов 2024, Kan
Anonim
En utsikt over en av hovedgatene i Dingle by, på Dingle-halvøya, County Kerry, Irland
En utsikt over en av hovedgatene i Dingle by, på Dingle-halvøya, County Kerry, Irland

Mer enn 10 millioner internasjonale turister besøker Irland hvert år med få kriminalitetsklager eller problemer. Landet ble rangert som nummer 26 av 140 nasjoner i sikkerhets- og sikkerhetssektoren i World Economic Forums 2019 Travel & Tourism Competitiveness Report, basert på forretningskostnadene ved kriminalitet og vold.

Mellom 1960- og 90-tallet smittet problemene (også k alt Nord-Irland-konflikten) noen ganger over i Irland, og økte utbredelsen av bomber, opptøyer, stridsvogner og våpen, men Emerald Isle er mye mindre fiendtlig i disse dager. Med unntak av noen få nabolag i de store byene, er landet for det meste ikke-truende og turistvennlig.

Reiseråd

På grunn av COVID-19-pandemien har grensebegrensninger og reiseråd endret seg ofte og etter behov for å hjelpe reisende med å holde seg trygge og informert under besøket. For oppdateringer om reisen din til Irland, sørg for å sjekke nettstedet til det amerikanske utenriksdepartementet for oppdaterte reiseråd, samt eventuelle krav diktert av lokale myndigheter for når du ankommer. Utover bekymringer for koronaviruset, merker ikke det amerikanske utenriksdepartementet noen risiko for reisendei Irland.

Er Irland farlig?

Irland er generelt ikke et farlig land. Faktisk er det den 12. mest "fredelige" nasjonen i verden, ifølge Vision of Humanitys 2020 Global Peace Index, som er basert på tre pilarer: samfunnssikkerhet og sikkerhet, innenlandsk og internasjonal konflikt, og graden av militarisering. USA rangerer som referanse 121. på listen.

Den største faren for en uforsiktig turist – i Irland og over hele verden – er opportunistiske tyver som bruker travle folkemengder som dekke. Lommetyveri og veskesnapping er ikke helt uvanlig, spesielt i befolkede og turistrike områder som Dublin og Limerick. I tillegg er "smash and grab"-angrep på turistkjøretøyer (merkede leiebiler, bobiler og biler med utenlandske nummerskilt) en klar risiko.

Selv om større trusler som ran og skyting noen ganger forekommer, er ikke denne typen voldelige forbrytelser spesielt rettet mot turister. Reisende er mer tilbøyelige til å bli ofre for svindel som overpris for turer og suvenirer.

Er Irland trygt for alenereisende?

Irland er helt trygt for alenereisende så lenge de tar normale forholdsregler. Det er god plass på denne landlige øya for å unnslippe de travle byene der mesteparten av kriminaliteten er konsentrert, men selv i urbane områder er det trygt og vanlig å reise alene. Når du er ute, se opp for store folkemengder (dvs. lommetyvhekkeplasser) og unngå å gå alene om natten. Ta i stedet DART-togsystemet eller den godt befolkede Dublin-bussen.

IsIrland trygt for kvinnelige reisende?

Selv om voldtekt og seksuelle overgrep forekommer, som det gjør i alle land, ser ikke risikoen ut til å være spesielt høy for kvinnelige reisende. For å redusere sjansene for et møte, bør turister prøve å holde seg til en gruppe (spesielt om natten) og unngå å haike, drikke mye og ta narkotika. Hvis du blir konfrontert eller fulgt, ring 112 for politiet.

Sikkerhetstips for LHBTQ+-reisende

Irland er et flott reisemål for LHBTQ+-reisende. Når det gjelder sivile rettigheter, ble homofili avkriminalisert med vedtakelsen av Criminal Law Act i 1993 og likekjønnet ekteskap har vært lovlig siden 2015. Irsk lov sier at det er ulovlig å diskriminere en person basert på seksuell legning, men gjør det ikke oppgi noe spesifikt om transpersoner. Generelt er holdninger til LGBTQ+-samfunnet noen av de mest liberale i verden, så homofile reisende trenger ikke å frykte for deres sikkerhet i Irland. De som blir ofre for trakassering eller vold, bør ringe LHBT Ireland hjelpetelefon på 1890 929 539.

Sikkerhetstips for BIPOC-reisende

En artikkel fra 2020 av den britiske avisen The Times rapporterte at ikke-hvite irske innbyggere følte at rasisme var utbredt, om enn skjult. Hatforbrytelser basert på rase, etnisitet og religion er sjeldne i disse dager, og når de skjer, er de stort sett begrenset til store urbane områder. Antisemittisme og stereotypier rundt jøder og muslimer eksisterer, men diskriminerende atferd blir knapt noen gang voldelig. Hvis du opplever trakassering, kan dubør rapportere hendelsen på iReport, et nasjon alt og konfidensielt rapporteringssystem.

Sikkerhetstips for reisende

Å holde seg trygg i Irland er enkelt hvis du tar de nødvendige forholdsreglene.

  • Bær verdisakene dine nært og så utilgjengelig for andre som mulig. Hvis du bærer en veske med stropp, bære stroppen over kroppen, ikke løst av skulderen. Hvis du legger vesken på bordet i en restaurant, fest stroppen til en stol eller benet.
  • Unngå å være prangende med smykker og dyre klær. Ikke bruk lommeboken eller kontanter offentlig.
  • Vær forsiktig når du besøker minibanker, da skimmere ofte brukes på de som befinner seg i turistpopulære områder.
  • Følg advarslene om ustabile klipper langs kysten, for eksempel ved Cliffs of Moher. Turister har f alt i hjel ved å forville seg bort fra den offisielle stien ved denne naturlige turistattraksjonen.
  • I nødstilfelle, kontakt Gardai (den nasjonale polititjenesten i Republikken Irland) eller PSNI (Police Service of Northern Ireland). Begge kan nås fra hvilken som helst telefon ved å ringe 112 eller 999.

Anbefalt: