Er det trygt å reise til Trinidad og Tobago?
Er det trygt å reise til Trinidad og Tobago?

Video: Er det trygt å reise til Trinidad og Tobago?

Video: Er det trygt å reise til Trinidad og Tobago?
Video: SAN FERNANDO Trinidad and Tobago Caribbean Walk Through covering major Streets by JBManCave.com 2024, Kan
Anonim
Queen's Savannah Park i Port of Spain, Trinidad
Queen's Savannah Park i Port of Spain, Trinidad

Tvillingøyene Trinidad og Tobago er lengst sør av alle de karibiske øyene, i underkant av syv mil fra Venezuela. Til tross for at den er den rikeste nasjonen i Karibia - og en av de rikeste i hele Amerika - finner gjengvold og ran sted. Men ved å unngå hot spots for kriminalitet og holde øye med vanlige svindel, bør du ikke ha noen problemer mens du besøker og nyte oppholdet ditt på disse paradisiske øyene.

Reiseråd

Det amerikanske utenriksdepartementet advarer besøkende om å «utvise ekstrem forsiktighet» når de besøker Trinidad og Tobago på grunn av muligheten for kriminalitet, terrorisme og kidnapping

Er Trinidad og Tobago farlig?

For å snakke om sikkerheten til Trinidad og Tobago, er det best å dele opp de to øyene. Tobago er den mye mindre av de to og tynt bebodd. Reisende som besøker Tobago går for de uberørte strendene og den naturlige skjønnheten på øya. Kriminalitet i Tobago er svært sjelden, selv om innbrudd til hotellrom eller villaer er rapportert.

Trinidad, derimot, er mye større og hjem til over én million innbyggere. Selv om din endelige destinasjon er Tobago, må alle passere Trinidad. Gjengaktivitetog voldelig kriminalitet er hyppig, men konsentrert i de ytre nabolagene i hovedstaden Port of Spain, selv om de vanligvis ikke rammer turister. Imidlertid er ran rundt hovedstaden vanlig, og det er her besøkende ofte er målrettet. Queen's Park Savannah er et av de mest beryktede stedene for kriminalitet i Port of Spain, spesielt om natten eller på hverdager når det er mindre overfylt. Andre nabolag som bør unngås inkluderer Laventille, Beetham, Sea Lots og Cocorite.

Årets største begivenhet, uten tvil, er Trinidad Carnival, som bringer titusenvis av turister til øya for en ekstravaganza. Karnevalgjengere bør ta de samme forholdsreglene som enhver annen stor festival - ikke drikk for mye og vokt verdisakene dine - men dette regnes generelt som en av de tryggeste tidene å være på øya. Vær på vakt mot lommetyver, men det økte politiets tilstedeværelse og det store antallet mennesker fører til en nedgang i voldskriminalitet.

Er Trinidad og Tobago trygt for alenereisende?

Soloreisende i Trinidad bør være ekstra på vakt når de går rundt, spesielt i Port of Spain. Du vil sannsynligvis allerede skille deg ut som en utlending, så ikke tiltrekke deg ytterligere uønsket oppmerksomhet ved å bruke glitrende smykker eller bære dyre teknologiske produkter. Hvis du kan bli med en gruppe andre reisende eller kjenner noen lokalbefolkningen for å vise deg rundt, er det alltid tryggere å være i en gruppe i stedet for alene. Ikke reis til ukjente områder om natten, og unngå å gå rundt i Port of Spain.

Er Trinidad og Tobago trygt for kvinnelige reisende?

Seksuelltrakassering på gaten er den vanligste hendelsen kvinnelige reisende må utsettes for, og telefonoppringing eller kommentarer fra fremmede er en hverdagslig foreteelse. Hvis du får uønsket oppmerksomhet, bør du høflig, men bestemt, si nei og fortsette. Å smile tilbake av høflighet kan tolkes som å gi tillatelse til trakassereren til å fortsette å snakke med deg, så ikke føl deg dårlig av å si nei eller fjerne deg selv fra situasjonen.

DROP er den mest populære samkjøringsappen på øya og regnes som en trygg måte å reise rundt på, men kvinner bør også laste ned appen PinkCab før de ankommer. Det er en samkjøringsapp laget eksklusivt for kvinnelige passasjerer og med alle kvinnelige sjåfører.

Sikkerhetstips for LHBTQ+-reisende

Før april 2018 var alle typer «homoseksuelle handlinger» ulovlige i Trinidad og Tobago og straffbare med fengselsstraffer på inntil 25 år. Høyesterett opphevet den loven og markerte et viktig skritt fremover angående LHBTQ+-rettigheter i landet, og tillot par av samme kjønn å leve åpent for første gang. Senere samme år feiret Trinidad og Tobago sin første Pride Parade noensinne i Port of Spain.

Konservative holdninger er imidlertid fortsatt utbredt i den karibiske nasjonen. Det finnes ingen juridisk beskyttelse mot diskriminering for LHBTQ+-individer, og foreninger av samme kjønn er ikke anerkjent.

Sikkerhetstips for BIPOC-reisende

Trinidad og Tobago er et rikelig mangfoldig land, med omtrent en tredjedel av landet som sporer sine røtter tilbake til Sør- og Øst-Asia og en tredjedel sporerrøtter tilbake til Afrika. Så selv om fargede reisende kan skille seg ut som utlendinger, vil det ikke være på grunn av hudfargen. Trinidadianere fra begge de store etniske gruppene klager over rasisme over hele landet, som ofte forverres av de store politiske partiene, men reisende er stort sett fjernet fra disse problemene.

Sikkerhetstips for reisende

  • Generelt bør reiser utenfor turistområder utføres med forsiktighet, spesielt om natten, på grunn av utbredelsen av umerkede og ubelyste veier.
  • Vær på vakt når du bruker offentlige telefoner eller minibanker, spesielt de som ligger i nærheten av veikanter eller i bortgjemte områder.
  • Som i mange amerikanske storbyområder bør man unngå å bære dyre smykker, bære dyre gjenstander eller bære store mengder kontanter.
  • Mens de er på stranden, bør besøkende sikre verdisaker. Selv om hoteller og feriesteder generelt er trygge, er tap av ubetjente gjenstander mulig.
  • Hotellinnbrudd kan forekomme på mindre anerkjente hoteller, og alle verdisaker bør låses i safe når det er mulig.
  • Hold dører og vinduer låst spesielt om natten. Innbrudd i boliger oppnås vanligvis ved å utnytte en sårbarhet som ulåste dører og vinduer, dårlige dør- og vindusgriller og dårlig eller ikke-eksisterende utendørsbelysning.

Anbefalt: