Februar i Skandinavia: Vær- og hendelsesguide

Innholdsfortegnelse:

Februar i Skandinavia: Vær- og hendelsesguide
Februar i Skandinavia: Vær- og hendelsesguide

Video: Februar i Skandinavia: Vær- og hendelsesguide

Video: Februar i Skandinavia: Vær- og hendelsesguide
Video: Работа водителя в Скандинавии в новой фирме! Условия труда и всё о компании! 2024, Kan
Anonim
Photographer on the rocks, Senja, Norway
Photographer on the rocks, Senja, Norway

Selv om det definitivt blir kaldt, er februar en flott måned å besøke Danmark, Norge eller Sverige. På denne tiden av året er vintersporten i disse skandinaviske landene i full gang, og du har fortsatt en sjanse til å se det spektakulære nordlyset, også kjent som nordlyset.

Februar regnes fortsatt som lavsesongen for turisme, så reisende kan også spare ganske mye på utgifter. Ikke bare er hotellprisene billigere, men folkemengdene er også tynnere. Hvis du liker vintersport, men har et stramt budsjett, kan Skandinavia i februar være en veldig god avtale, og det er en flott måned for ski, snowboard eller aking.

Blant disse morsomme vinteraktivitetene kan du også dra nytte av å tilbringe en sjelden natt på et av Skandinavias ishoteller, som kun er i drift omtrent fire måneder i året. Med minusgrader på gjesterommene kan dette være en romantisk idé for en Valentinsdagstur. Tross alt trenger du ingen unnskyldning for å kose deg med den spesielle personen din i en ekspedisjonstestet sovepose.

Skandinavia-været i februar

Avhengig av hvor langt nord du er i de nordiske og skandinaviske landene, er en februardag i gjennomsnitt fra 18 til 34 grader Fahrenheit (minus 7 grader til 1 grad). Celsius). Konstant frysing er heller ikke uvanlig i de nordlige delene av disse landene. Februar har noen av de laveste temperaturene og kan være vindfull.

  • Stockholm, Sverige: 33 grader Fahrenheit (1 grad Celsius) /27 grader Fahrenheit (minus 3 Celsius)
  • Oslo, Norge: 33 grader Fahrenheit (1 grad Celsius)/23 grader Fahrenheit (minus 5 grader Celsius)
  • Bergen, Norge: 39 grader Fahrenheit (4 grader Celsius)/32 grader Fahrenheit (0 grader Celsius)
  • København, Danmark: 37 grader Fahrenheit (3 grader Celsius)/30 grader Fahrenheit (minus 1 grad Celsius)

I februar øker dagslyset sakte etter hvert som Skandinavia kommer ut av sin lange, mørke vinter. Sørlige deler av regionen, som Danmark, kan få syv til åtte timer dagslys i februar; i mellomtiden kan nordlige deler av Sverige bare få fire til seks timer. I visse områder av polarsirkelen er det ingen sol i det hele tatt om vinteren, som er et fenomen som kalles polare netter. Selv om det kan virke ganske dystert, er dette faktisk det perfekte tidspunktet for å maksimere sjansene for å se nordlyset og andre fantastiske naturfenomener.

Hva skal pakkes

I løpet av en av årets kaldeste måneder i en av de kaldeste bebodde regionene i verden, trenger du alle de varme ulllagene du kan få tak i. Hvis du er på vei til polarsirkelen, ta med deg solide støvler for å gå på snø og is, et dunfylt vanntett antrekk, en lue, hansker og et skjerf i tillegg til et godt sett med langeundertøy. Hvis du skal ut i bakken, bør du sørge for at du har en god skijakke og snøbukser som holder deg varm samtidig som det gir mulighet for mobilitet.

Uansett hvilket skandinavisk land du planlegger å besøke som ditt endelige reisemål, er en isolert frakk, hansker, lue og skjerf det minste minimum for reisende i februar. Det er lurt å pakke langt undertøy, som kan brukes under klær hver dag. Det er bedre å ha en tung koffert full av varme klær enn å fryse under ferien eller forretningsreisen.

februararrangementer i Skandinavia

Vintersportfans kan nyte en godbit, spesielt i regionens kjente skisteder. I tillegg til ski, er det isfiske, bobkjøring, trugeturer og snøscooterkjøring. I 2021 kan enkelte arrangementer bli avlyst eller avholdt virtuelt.

  • Samisk nasjonaldag: Hvert år er 6. februar en feiring av en avtale mellom urbefolkningen i Norge, Sverige og Finland.
  • Vinterjazz: I Danmark kan du sjekke ut denne vinterfestivalen med jazzstorheter fra hele verden. I 2021 er festivalen avlyst.
  • Polarjazz: Hvis du planlegger å besøke den avsidesliggende øya Svalbard i Norge, kan du delta på den unike Polar Jazz Festival som er regnet som den nordligste jazzfestivalen i verden med slagordet "Kult sted, varm musikk." I 2021 er dette arrangementet avlyst.
  • Rjukan Ice Climbing Festival: Se konkurrentene klatre frosne fosser og lær mer om denne intense sporten, og gå deretter over til RørosVintermesse, et norsk marked som dateres tilbake til 1854 og byr på festligheter, mange boder, varm kaffe rundt bål, folkemusikk og historiefortelling. Messen finner sted hvert år i januar og februar. Både messen og festivalen er avlyst i 2021.
  • Stockholm Furniture Fair: Besøkende i Sverige kan planlegge å besøke dette populære arrangementet der designere kommer sammen og viser frem sine nyeste kreasjoner før de kommer ut på massemarkedet. Arrangementet er utsatt til 8. til 12. februar 2022.

Reisetips for februar

  • Skandinavia er generelt veldig trygt og utgjør få risikoer for reisende, helserelatert eller på annen måte. Vær forsiktig om vinteren, siden glatt fortau og trafikkulykker forårsaket av kryssinger av dyreliv er vanlige.
  • Aurora borealis er best sett på polarsirkelen på veldig klare og mørke vinternetter. Nordlyset er noen ganger oppdaget i det sørlige Skandinavia, men du vil ha større sjanse til å se det hvis du reiser langt fra byen på en veldig mørk og klar natt.
  • I tillegg til å være en flott tid for vintersport, er februar også mindre travel og reiser og overnatting vil være rimeligere. Regionale flyselskaper tilbyr noen ganger store rabatter på denne tiden av året.
  • Skandinavia har ingen mangel på flotte skisteder, men du bør også vurdere andre unike aktiviteter under turen, som hundekjøring, isracing og isfiske.

Anbefalt: