Den italienske frigjøringsdagen 25. april

Innholdsfortegnelse:

Den italienske frigjøringsdagen 25. april
Den italienske frigjøringsdagen 25. april

Video: Den italienske frigjøringsdagen 25. april

Video: Den italienske frigjøringsdagen 25. april
Video: ⚡️НЕУЛОВИМЫЙ СЕРИЙНЫЙ УБИЙЦА ИЗ ИТАЛИИ | ДЕЛО ДОНАТО БИЛАНЧЕ | #crime165 2024, Kan
Anonim
25. april flyover
25. april flyover

Italias frigjøringsdag, eller Festa della Liberazione, 25. april, er en nasjonal helligdag preget av seremonier, historiske gjeninnføringer, vifting av det italienske flagget og feiringer til minne om slutten av andre verdenskrig i Italia. Mange byer holder messer, konserter, matfestivaler og spesielle arrangementer. På samme måte som D-Day-feiringen i USA og andre steder, er det også en dag hvor Italia hedrer sine veteraner, k alt combattenti, eller jagerfly. De fleste byer og mindre tettsteder ringer fortsatt med klokker for å hedre frigjøringsdagen for Italia, og kranser er plassert på krigsmonumenter.

I motsetning til noen andre store italienske helligdager, er de fleste store steder og museer åpne på frigjøringsdagen, selv om bedrifter og enkelte butikker sannsynligvis vil være stengt. Du kan også komme over spesielle utstillinger eller eksepsjonelle åpninger av steder eller monumenter som vanligvis ikke er åpne for publikum.

Siden 1. mai-ferien på Labor Day faller mindre enn en uke senere, tar italienere ofte en ponte, eller bridge, for å ha en utvidet ferie fra 25. april til 1. mai. Derfor kan denne perioden være svært overfylt i topp turistmål. Hvis du planlegger å besøke noen museer eller toppsteder, er det en god idé å sørge for at de er åpne og kjøpe billettene dine på forhånd.

Det er mange forskjellige steder i Italiahvor du kanskje vil tilbringe frigjøringsdagen, fra de store byene til de vanskeligere tilgjengelige historiske stedene. Hvert sted har en annen stil når det kommer til feiring, og for reisende fra USA er det til og med steder som husker de amerikanske soldatene som kjempet i Italia under første og andre verdenskrig.

Besøke steder i Italia fra andre verdenskrig

25. april er en god dag for å besøke en av de mange stedene, historiske monumentene, slagmarkene eller museene knyttet til andre verdenskrig. En av de mest kjente i Italia er Montecassino Abbey, stedet for et stort slag nær slutten av krigen. Selv om det nesten ble ødelagt av bombingen, ble klosteret raskt gjenoppbygd og er fortsatt et fungerende kloster. Montecassino Abbey, som ligger høyt på en bakketopp midt mellom Roma og Napoli, er vel verdt et besøk for å se den vakre basilikaen med sine fantastiske mosaikker, fresker, utstillinger av historiske minner og flott utsikt.

Tusenvis av amerikanere døde i Europa under første og andre verdenskrig, og Italia har to store amerikanske kirkegårder som er åpne for publikum. Sicilia-Roma amerikanske kirkegård ved Nettuno ligger sør for Roma og Firenzes amerikanske kirkegård er sør for Firenze.

Begivenheter på Frigjøringsdagen i Venezia

Venezia feirer en av sine viktigste festivaler, Festa di San Marco -som hedrer byens skytshelgen-den 25. april. Det vil være en gondoliers regatta, en prosesjon til Markus-basilikaen og en festival i Piazza San Marco (Markusplassen). Forvent store folkemengder i Venezia i denne perioden, og sørg for å bestillehotell på forhånd. Venezia feirer også den tradisjonelle festa del Bocolo 25. april, eller blomstrende rose, en dag da menn presenterer kvinnene i livene deres (kjærester, koner eller mødre) med en rød roseknopp eller bocolo.

Liberation Day Events in Roma

I den italienske hovedstaden kan besøkende finne noen av landets største begivenheter på frigjøringsdagen, som en parade gjennom hjertet av byen, stevner og andre sammenkomster. På denne dagen vil den italienske presidenten besøke Ardeatine Caves Mausoleum, et nasjonalmonument som minnes stedet der nazistene drepte mer enn 300 romere i 1944. Det kan imidlertid være lurt å ankomme noen dager for tidlig for også å oppleve Natale di Roma, Romas bursdagsfester, 21. april. Denne festen på flere dager hedrer grunnleggelsen av byen av Romulus i 753 fvt og inkluderer falske gladiatorkamper, en utkledd parade på Circus Maximus og mer.

Liberation Day Events in Milano

Milano ligger i den nordlige Lombardia-regionen, og arrangerer vanligvis en parade og tjenestemenn legger ned kranser ved viktige byminnesmerker til ære for det tapte militæret, sivile og andre som led i kriger. Medlemmer i fellesskapet blir med på hymnen "Bella Ciao", som er kjent over hele landet 25. april av stolte italienere som minnes landets motstandsbevegelse.

Anbefalt: