Alt å vite om fotturer med hunden din
Alt å vite om fotturer med hunden din

Video: Alt å vite om fotturer med hunden din

Video: Alt å vite om fotturer med hunden din
Video: Laika hundekløv; alt du trenger å vite + litt til ;) 2024, Kan
Anonim
Kvinne med Golden Retriever-hund nyter stillheten ved fossen i Alpene
Kvinne med Golden Retriever-hund nyter stillheten ved fossen i Alpene

I denne artikkelen

Drømmer du om en tur på tur med din favorittfirbeinte venn? Enhver dag du bruker på eventyr med hunden din vil sannsynligvis være morsom for deg og et sant høydepunkt for dem - ikke bare vil valpen din få utforske, lukte og se en ny del av verden, den vil også få gjøre det med deres beste venn (deg!) ved deres side.

Selvfølgelig, akkurat som mennesker trenger å forberede seg på en fottur, så gjør hunder det også. Og siden de er hunder, er det eierne deres å sørge for at de er trygge og sunne på stiene. Her er det du trenger å vite når du planlegger en fottur med hunden din, fra nødvendig utstyr til Leave No Trace-prinsipper. Sørg for å rådføre deg med veterinæren din før du reiser, siden han eller hun kan ha ekstra anbefalinger som er spesifikke for hundens helse eller miljø.

Planlegging og forberedelse

Heldigvis, med riktig forberedelse og planlegging, kan mennesker og hunder nyte naturen, enten du er på en flerdagers ryggsekktur eller en kort fottur gjennom en statspark.

Choosing the Right Trail

Som med menneskelige turgåere, er det viktig å starte hunden din på enkle stier og jobbe deg opp til brattere og lengre turer - på den måten vet du hva hunden din kan takle og hvilket kondisjonsnivå han eller hun har.er. Mindre eller eldre hunder vil kanskje ikke være i stand til å gå lenger enn en mil eller to, mens yngre hunder fulle av energi ikke bør ha noe problem med å bli med når du samler opp milene. Døm hunden din konservativt til å begynne med, med mindre du vil ende opp med å bære den tilbake til løypen.

Du må også sørge for at stien du velger tillater hunder (proff tips: de fleste stier i nasjonalparker gjør det ikke), og være oppmerksom på løypenes båndlover. De fleste urbane parker og områder krever at hunder er i bånd, mens stier i mer avsidesliggende områder ofte tilsier at hunden din er under stemmekontroll; på denne typen stier kan du forvente stort sett valper uten bånd.

Training and Baseline He alth

Enten hunden din skal være i bånd eller tilfeldig rusle ved siden av deg, vil du være sikker på at han eller hun kan noen få nøkkelkommandoer: bli, kom og "la den." Sistnevnte er spesielt viktig hvis hunden din er kjent for å "følge nesen". Visse ting som lukter godt til en hundebjørn, søppel eller døde dyr - kan ende opp med å gjøre dem syke. Sørg for å øve på disse ferdighetene med hunden din utenfor hjemmet ditt for å sikre at valpen reagerer selv når den er distrahert eller overbegeistret.

I motsetning til menneskelige turpartnere, som ofte er for raske til å fortelle deg når de er utslitte, kommer ikke hunden din til å klage hvis den overanstrenger seg selv eller trakk en muskel – det er derfor det er viktig å vite det hundens baseline helsevandring. Peser han eller hun ofte? Hvor raskt er hjerterytmen deres vanligvis? Omgås hunden din ofte med andre mennesker, eller er han eller hun mer stående?Å kjenne kjæledyrets grunnleggende helsestatistikk kan hjelpe deg å oppdage skader raskere og bedre vurdere omfanget av skaden på stien. Du kan avtale en avtale med veterinæren din ved starten av tursesongen for å hjelpe deg bedre å forstå kjæledyrets hverdagshelse.

Medikamenter og vaksinasjoner

Avhengig av hvor du bor, kan hunden din trenge ekstra vaksinasjoner eller medisiner før du begynner på en fottur. Det kan være lurt å ta med en klapperslange motgift til hunden din hvis du er på tur i ørkenen, eller spør veterinæren din om en leptospirosevaksine hvis du og Fido sannsynligvis vil møte stående vann på stiene. Husk at hunden din er mottakelig for insektbitt, solbrenthet og allergiske reaksjoner akkurat som et menneske. Her er et praktisk jukseark med medisiner de fleste hunder kan og ikke kan ta. Du kan også ta førstehjelpskurs for hunder personlig eller online gjennom det amerikanske Røde Kors.

On the Trails

Sikker på at kjæledyret ditt er klar for stien? Her er det du trenger å pakke før du drar ut.

Mat og drikke

Akkurat som deg, brenner hunden din energi på stiene. Selv om hunden din vanligvis bare spiser to ganger om dagen, bør du ta med en matbit for å holde energien oppe (en håndfull av den vanlige matbiten vil sannsynligvis klare seg fint). Du må også ta med ekstra vann. Siden hunder ikke svetter, er pesing vanligvis en indikasjon på at hunden din er på god vei mot dehydrering.

Ikke la hunden din drikke fra en naturlig vannkilde med mindre du vil drikke av den selv. Mens hundens mage generelt tålermer enn menneskelige mager kan, er vannbårne sykdommer vanlige, så det er best å være forsiktig. Du trenger en bolle eller beholder som hunden din kan drikke av, og sørg for å overvurdere hvor mye vann dere begge trenger.

Gear

For de fleste hunder vil det å gå i sele være langt mer behagelig enn å gå med bånd i halsbåndet. Sørg for å velge en sele med riktig polstring og pusteevne for å unngå overoppheting og gnaging. Store og veldig energiske hunder kan være i stand til å bruke en sele med vedlagte salvesker for å bære snacks, hundesikker solkrem eller hva annet de måtte trenge.

Mange turgåere synes det er lurt å ha med seg et reservebånd, spesielt hvis du befinner deg ved en sti med tung trafikk. Avhengig av terreng og vær, kan hunden din trenge støvletter eller en genser. Sørg for at førstehjelpsutstyret ditt har riktig medisin og forsyninger tilpasset deg og hunden din. Hvis du kjører til stihodet, bruk sele og bilbelte for å holde valpen trygg på veien.

hundestietikett

Mens folk flest liker å se hunder på stiene, er det fortsatt viktig å ha respekt for omgivelsene og andre turgåere. Slik gjør du det.

Wildlife

Selv om det kan være fristende å la hunden din løpe fritt i naturen, må du være sikker på at du kan holde øye med den hele tiden. Hunder kan skremme dyrelivet, skille skogsforeldre fra deres nyfødte og forstyrre dyrs naturlige atferd. Du ville ikke la et menneske ødelegge en jordsvins hule, så ikke la hunden din.

Leave No Trace

Mennesker bør alltid praktisere Leave No Trace-prinsippene når de går på tur, noe som betyr at du må plukke opp hundens avfall på stiene. Ta med biologisk nedbrytbare bæsjposer og pakk dem ut, akkurat som du ville gjort med søppel og plast. En del av Leave No Trace innebærer også å holde mat unna dyrelivet slik at de ikke begynner å assosiere mennesker med mat. Oppbevar hundens mat trygt utenfor rekkevidde for dyrelivet når du camper (dette kan kreve en bjørnebøtte på noen mer avsidesliggende steder), og ikke legg igjen matbiten etter valpens matbit midt på dagen.

Medvandrere

Selv på stier uten bånd, må hunden din være under din stemmekommando i tilfelle du møter andre turgåere som misliker hunder, dyreliv eller andre valper som ikke er like vennlige som dine egne. Sørg for at hunden din uten bånd vet hvordan den rolig skal nærme seg mennesker og hunder, og spør eierne om hundene deres er vennlige før du lar valpen si «hei».

Hundeeiere vet at kjæledyrets personlighet, liker og preferanser er like varierte som mennesker er, så husk at din spesielle hund kan trenge overnatting utover det som er oppført her. Og ikke glem at det er én ting hver hund liker etter en tur, uavhengig av alder eller rase: en god lur. Gi valpen god tid til å restituere seg (og mye positiv forsterkning) før du går ut på stiene for en ny dag med utforskning.

Anbefalt: