Den beste tiden å besøke New Zealand

Innholdsfortegnelse:

Den beste tiden å besøke New Zealand
Den beste tiden å besøke New Zealand

Video: Den beste tiden å besøke New Zealand

Video: Den beste tiden å besøke New Zealand
Video: Rotorua Vacation Travel Guide | Expedia 2024, April
Anonim
Landlig scene med fjell bak, Kaikoura, Gisborne, New Zealand
Landlig scene med fjell bak, Kaikoura, Gisborne, New Zealand

Som en øynasjon som løper omtrent 900 miles nord til sør, varierer været og klimaet i New Zealand veldig. Du kan tilbringe late dager på subtropiske strender om sommeren, stå på ski om vinteren og gjøre alt i mellom. Generelt er de varmere månedene (oktober til april) den beste tiden å besøke New Zealand, fra sen vår til tidlig høst.

Vær

New Zealand spenner fra et subtropisk klima (Nordland) til et subantarktisk klima (flere små øyer utenfor Sørøya), så det er viktig å vite hvordan været vil påvirke planene dine og hva slags opplevelser du ønsker å ha. For å besøke strendene, besøk om sommeren (desember-februar) og dra til Nordøya og toppen av sør. Temperaturene kan nå 90 grader Fahrenheit (32 grader Celsius) midt på sommeren. Hvis du er interessert i snøsport, kan du besøke fjellene på Sørøya og den sentrale nordøya mellom juni og oktober. I høyere høyder synker temperaturene under frysepunktet.

Bortsett fra disse ytterpunktene har imidlertid New Zealand generelt et temperert klima som gjør det til et behagelig reisemål året rundt. Hovedbyene på begge øyene er for det meste kystnære, noe som betyr dagtemperaturerdykker sjelden under 40 grader Fahrenheit (4 grader Celsius) om vinteren, eller over 77 grader Fahrenheit (25 grader Celsius) om sommeren. Byene er generelt komfortable for sightseeing hele året.

Regn bør imidlertid forventes når som helst. Som øynasjon er New Zealands vær ganske vått, og det kan regne uansett årstid. Mens deler av landet ofte opplever tørke om sommeren, er disse vanligvis ikke særlig langvarige. Hvis du skal på en flerdagers fottur, overse muligheten for regn på egen risiko. Heldigvis har alle større byer og de fleste mindre byer en god samling av museer, gallerier og kafeer å trekke seg tilbake til.

Mange reisende fra den nordlige halvkule (spesielt de med barn på skolen) opplever at de bare kan besøke i løpet av New Zealand-vinteren. Hvis det er deg, er det tilrådelig å omfavne de kaldere forholdene og ta turen til fjells. Steder som Queenstown og Fiordland er spektakulære om vinteren, mens nordlige kystområder kan være fuktige, grå og mindre fristende. Alternativt, hvis du kan besøke om sommeren på New Zealand, vil du ha fordelen av å hoppe over en del av vinteren på den nordlige halvkule, men vær forberedt på mengder av innenlandske og internasjonale turister på de mest populære stedene.

Høysesong i New Zealand

Sommer (desember-februar) er høysesongen for turisme i New Zealand, men mer spesifikt perioden mellom midten av desember og slutten av januar. Dette er når New Zealands skoler er på sommerferie. Samt internasjonale besøkende - som med rette liker å besøkesommer-New Zealandere selv benytter enhver anledning til å gå på veiene og utforske sitt eget land. På dette tidspunktet, bestill overnatting så langt i forveien som mulig, også campingplasser. Populære turstier - som Abel Tasman Coast Track - vil være proppfulle.

Sommeren er populær blant internasjonale besøkende fordi det er varmt, men hvis du vil unngå folkemengdene mens du fortsatt nyter denne fordelen, kom litt tidligere eller senere i sesongen. November er sen vår, og veldig hyggelig i store deler av landet. Tilsvarende har skolene i februar gått tilbake, og selv om mars og april er høst, kan det være fint vær til langt inn i disse månedene. Noen steder er det fortsatt behagelig å bade i sjøen i april.

januar

Januar er høysesong i New Zealand, og med god grunn - været er varmt, havet innbydende og naturen lokker. Ikke glem solkremen og en hatt, uansett hvor du går – New Zealands sol er brutal, og hudkreftratene beviser det.

Begivenheter å sjekke ut:

  • ASB Classic Tennis, Auckland: Se noen av de største stjernene i tennis spille over to uker i januar.
  • Brød & Circus World Busker's Festival, Christchurch: De lange, lyse kveldene på en sommer på Sørøya er en ideell setting for utendørs (og litt innendørs) underholdning på World Busker's Festival.

februar

Februar er fortsatt høysesong, men ettersom skolene går tilbake rundt Waitangi-dagen (6. februar), kan du etter det forvente langt færre innenlandske turister. Temperaturene forblir varme nesten over alt,selv om det i fjellene og deler av det dype sør kan være overraskende friskt.

Begivenheter å sjekke ut:

  • Waitangi-dagen, Waitangi: Denne dagen minnes dagen i 1840 da representanter for den britiske kronen signerte en traktat med Maori-høvdinger, Waitangi-traktaten. Det er en landsdekkende ferie, men reisende som er interessert i historie bør sjekke ut Waitangi, i Bay of Islands.
  • Napier Art Deco Festival: Reis tilbake til 1930-tallet og feire Napiers Art Deco-arv (byen ble ødelagt av et jordskjelv i 1931, og gjenoppbygd i stor grad i Art Deco-stil). Hvis du går glipp av det årlige februararrangementet, arrangeres Art Deco-helger i juli også.

mars

Varme dager og kjøligere netter kjennetegner den siste sommermåneden – en ideell tid å gå på fotturer uten folkemengdene.

Begivenheter å sjekke ut:

  • Wildfoods Festival, Hokitika: På denne matfestivalen med en forskjell, prøv uvanlige, rare eller rett og slett grusomme matvarer som okse testikler og frityrstekte insekter. Det er mer vanlig mat også.
  • Påske: Mange byer holder påskemesser eller markeder. Vær oppmerksom på restriksjonene for brennevinssalg langfredag og påskedag.

april

April har en tendens til å føles ganske høstlig over hele landet, selv om du må være på Sørøya for å virkelig oppleve de skiftende fargene på bladene.

Begivenheter å sjekke ut:

National Jazz Festival, Tauranga: Denne jazzfestivalen startet i 1962, noe som gjør den til den lengste jazzfestivalen på den sørlige halvkule

mai

Med kjøligere temperaturer og ofte våtere forhold, er mai en god måned for å delta på noen kulturfestivaler.

Begivenheter å sjekke ut:

  • Auckland Comedy Festival: Lokale og internasjonale skuespillere opptrer i hele Auckland, fra små kjellere til store teatre.
  • Auckland Writers Festival: Bokelskere vil ikke gå glipp av denne litterære begivenheten, som samler forfattere, tenkere og lesere fra hele New Zealand og verden.

juni

Juni markerer vanligvis begynnelsen av skisesongen, selv om nøyaktige datoer avhenger av forholdene. Kiwier som ikke er interessert i ski har en tendens til å feriere på de tropiske stillehavsøyene om vinteren, noe som betyr at det er mer plass til internasjonale besøkende som velger å komme på dette tidspunktet.

Begivenheter å sjekke ut:

Queenstown Winter Festival: Byen omgitt av snødekte topper er ikke redd for vinteren, og feirer med gratiskonserter og snørike arrangementer

juli

Som i juni pleier juli å være en måned med dvalemodus i New Zealand. Men, Maori nyttår, Matariki, feires i juli, og byer og tettsteder over hele landet arrangerer sine egne arrangementer.

Begivenheter å sjekke ut:

  • Birdman, Russell: Den rare og sprø Birdman Festival, i den lille Northland-byen Russell, vil jage bort vinterblues. Konkurrenter kler seg ut som fugler (eller fuglemenn) og hopper av Russell Wharf.
  • The New Zealand International Film Festival: Festivalen har en tendens til å starte i Auckland i juli, selv om den reiser over hele landet i den påfølgendemåneder.

august

August er fortsatt vinter, men med dagene som strekker seg lenger igjen, er varmere temperaturer i sikte.

Begivenheter å sjekke ut:

  • Beervana, Wellington: New Zealands hovedstad har en blomstrende håndverksølscene, som feires under Beervana.
  • Vinterleker, Queenstown/Wanaka: Ski, snowboard, ishockey og curling er i fokus for denne sportsfestivalen.

september

Våren har sprunget gjennom det meste av landet innen september, og mens temperaturene fortsatt kan være kjappe, blir lange strandturer og dagsturer attraktive igjen.

Begivenheter å sjekke ut:

  • Whitianga kamskjellfestival: Sjømatelskere bør ikke gå glipp av denne festivalen i den lille Coromandel Peninsula-byen.
  • World of Wearable Art, Wellington: Denne kreative ekstravaganzaen viser frem lokal og internasjonal motedesign med en snodig vri. WOW-museet i South Island-byen Nelson kan besøkes når som helst på året.

oktober

Skisesongen avsluttes vanligvis i oktober, så besøkende retter blikket mot varmere sysler og høyere breddegrader igjen.

Begivenheter å sjekke ut:

Taste of Auckland: Kjente lokale kokker konkurrerer om å tilberede en smaksmeny som vil vinne dem hjertene og magene til de sultne massene

november

Selv om vinteren kan henge i sør, begynner det meste av landet å føles ganske sommerlig innen november i New Zealand. Det er en god skuldermåned å reise.

Begivenheter å sjekke ut:

ToastMartinborough: Flere vingårder i denne byen på Nordøya deltar i denne årlige vinfestivalen, en god måte å starte sommersesongen på

desember

Skolen er ute til sommeren i midten av desember, og jule- og nyttårsferien gir Kiwi en unnskyldning for å ta en pause. Været er bra (selv om det ofte ikke er så varmt eller tørt som i januar eller februar), og det er begivenheter rundt om i landet, spesielt i uken mellom jul og nyttår. Det meste stenger på selve juledagen, spesielt i mindre byer.

Begivenheter å sjekke ut:

Rhythm & Vines, Gisborne og Rhythm & Alps, Queenstown er morsomme måter å ringe inn det nye året på. Gisborne er det første stedet i verden som ser det nye året, og ligger helt øst på New Zealands nordøy, som er et trekkplaster for mange reisende

Vanlige spørsmål

  • Hva er den beste tiden å besøke New Zealand?

    Januar er den beste måneden å besøke New Zealand. Været er varmt, havet er innbydende, og utendørsaktiviteter er rikelig. Likevel, å besøke når som helst mellom månedene oktober til april gir en flott opplevelse.

  • Hva er den kaldeste måneden i New Zealand?

    Den kaldeste måneden i New Zealand er juli. Likevel faller mest snø i fjellområdene og faller sjelden i kystområdene på Nordøya og vestkysten av Sørøya.

  • Hva er den billigste måneden å fly til New Zealand?

    Mai er den billigste måneden å fly til New Zealand, siden den faller utenfor høysesongen november til og medjanuar.

Anbefalt: