De 8 beste UV-paraplyene i 2022
De 8 beste UV-paraplyene i 2022

Video: De 8 beste UV-paraplyene i 2022

Video: De 8 beste UV-paraplyene i 2022
Video: Dying Light 2 New Update: Anniversary Event, Legend Levels, Cross-gen, New Outfits & Weapons 2024, April
Anonim

Vi undersøker, tester, vurderer og anbefaler uavhengig av de beste produktene – finn ut mer om prosessen vår. Hvis du kjøper noe gjennom lenkene våre, kan vi tjene en provisjon.

Beste UV-paraplyer
Beste UV-paraplyer

The Rundown

Best tot alt: UV-Blocker UV Protection Compact Paraply hos Amazon

"Reflekterer de fleste UV-stråler, og reduserer temperaturen under paraplyen med opptil 15 grader."

Best for golf: G4Free vindtett golfparaply hos Amazon

"Lar deg tilbringe timer ute uten å bli brent."

Beste overdimensjonerte: SunTek 68-tommers UV-beskyttelsesparaply på Amazon

"Står 42,5 tommer høyt og har et ergonomisk håndtak."

Best for reiser: Umenice UV Protection Travel Paraply at Amazon

"Skriver seg ut for sin lette vekt på 12,8 unser."

Best for alle forhold: Coolibar 42-tommers Sodalis reiseparaply hos Amazon

"Skryter UPF 50+ beskyttelse, samt vannavstøtende nylonstoff."

Beste design: Sharpty Inverted Umbrella hos Amazon

"Har en enkel knapp som lukker paraplyen fra utsiden og inn."

Best for the Beach: Sport-brella Sol og regn kalesje og paraply kl. Amazon

"En stor, allsidig paraply som kan gjøres om til en baldakin for en dag på stranden."

Beste parasoll: Pagoda Peak gammeldags parasoll hos Amazon

"Du vil elske retro-utseendet til denne vakre parasollen."

Enten du spiller golf eller spaserer på stranden, er en UV-paraply en enkel, bærbar skyggeløsning som hjelper deg med å beskytte deg mot overoppheting, skade øynene eller bli forbrent. En paraply er ikke perfekt og er heller ikke en erstatning for solkrem, UV-blokkerende klær eller solbriller – men den kan blokkere de fleste direkte UV-stråler.

Les videre for å finne våre valg for den riktige paraplyen i flere nøkkelkategorier, samt nyttige tips for å ta det riktige valget for deg.

Beste tot alt sett: UV-Blocker UV Protection Compact Umbrella

Image
Image

Et førsteklasses produkt med en prislapp som matcher, UV-Blocker Compact Paraply er ikke et billig alternativ. Imidlertid er den store 42-tommers buen sammen med en sammenleggbar design som reduserer den totale lengden fra 21 til 11 tommer - et stort pluss for hyppige reisende eller byslipere som ikke vil gå på akkord med dekningen. Baldakinens doble ventilerte design lar luft passere gjennom, holder deg kjøligere på varme dager og minimerer sjansen for at paraplyen snur seg når det blåser.

Det øverste laget er laget av sølv Solarteck-stoff, som reflekterer de fleste UV-stråler, og reduserer temperaturen under paraplyen med opptil 15 grader. Den blå undersiden av kalesjen absorberer gjenværende UV-stråler, og gir en total UPF-vurdering på 55+. Du kan også bruke paraplyen for å botørt.

Testet av TripSavvy

Astronautsølvet til UV-Blocker UV Protection Compact Umbrella kan gjøre deg litt selvbevisst i begynnelsen. Men det er en godt laget, bærbar paraply som holder deg trygg mot UVA, UVB og en og annen overraskende regnskur. Selv om det kanskje ikke er ditt førstevalg når det gjelder visuell appell (spesielt når du vurderer den massive UV-Blocker-logoen over kalesjen), tjener det en hensikt. Eksteriøret i sølv er designet for å reflektere sollys og redusere varmeabsorpsjon, og det marineblå interiøret er ment å absorbere solens refleksjon nedenfra.

UV-Blocker hevder at temperaturene kan være opptil 15 grader kjøligere under paraplyene. Selv om vi ikke fant en måte å faktisk måle den forskjellen på, gjorde bruken av den definitivt det mer utholdelig å gå rundt i den utilgivende midt på dagen i sør.

Hvis du skal bli fristet til å dele med vennene dine, kan det hende at den kompakte paraplystørrelsen ikke passer for deg. Med en diameter på bare 39 tommer, er det virkelig ikke nok skygge for deg og en kompis. Med to av oss under, gikk to av fire skuldre uskjermet. Likevel er beskyttelsen vel verdt prislappen. – Joy Merrifield, produkttester

UV-Blocker UV-beskyttelse kompakt paraply
UV-Blocker UV-beskyttelse kompakt paraply

Best for golf: G4Free Windproof Golf Umbrella

G4Free Sun Protection Golf Paraply
G4Free Sun Protection Golf Paraply

G4Free Windproof Golf Umbrellas overdimensjonerte kalesje er laget av 210T pongee, et mikrovevt stoff kjent for sine vannavstøtende, hurtigtørkende egenskaper. Deundersiden av kalesjen har et anti-UV-sølvbelegg, som gir paraplyen en SPF-vurdering på 50+. Den blokkerer 99,95 prosent av solens stråler, slik at du kan tilbringe timer ute uten å bli brent. 62-tommers buen er stor nok til å romme to komfortabelt, noe som gjør dette produktet ideelt for strandturer, golfturer og sportskamper. Noen kan imidlertid synes det er for uhåndterlig for byliv.

Paraplyen har åtte forsterkede glassfiberribber, som gir fleksibilitet i vindforhold for å forhindre inversjon eller brudd. En annen flott funksjon er den automatiske åpningsmekanismen – bare trykk på en knapp for umiddelbar utløsning med én hånd. ABS-håndtaket har et sklisikkert gummibelegg, og en reisehylse med stropp over skulderen er inkludert i prisen. Paraplyen er tilgjengelig i en rekke farger, inkludert kaffe, safir og vinrød.

Testet av TripSavvy

G4 Free Golf Paraply er det ideelle regnskjoldet for de som begir seg ut i mindre tette befolkningsområder. Vi fant ut at 52-tommers diameteren til G4 Free var tilstrekkelig til at to personer kunne gå under komfortabelt uten å berøre. Skaftlengden på 40 tommer gjorde at det ikke spilte noen rolle hvem som bar paraplyen - den korteste av oss kunne komfortabelt holde den over mye høyere hoder. Så lenge du er i et mindre overfylt miljø, er størrelsen på denne paraplyen flott for full dekningsbeskyttelse og deling.

I følge produsenten er denne paraplyen vindtett - en kvalitet vi fikk testet på egen hånd da det blåste inn et tordenvær på stranden. En ventilert dobbel kalesje hadde vært fint å kuttenoe av vindmotstanden, men glassfiberrammen snudde aldri, selv om den trakk oss nedover stranden i en kraftig blyvind.

Vi anbefaler absolutt G4Free UV Golf Paraply, spesielt hvis du planlegger å bruke den i mindre tettbefolkede områder (igjen på grunn av dens store størrelse). Den er godt laget, kjekk, funksjonell og rimelig. Hva mer trenger du? – Joy Merrifield, produkttester

G4Free UV golfparaply
G4Free UV golfparaply

Beste overdimensjonerte: SunTek 68-tommers UV-beskyttelsesparaply for baldakin

De som ønsker maksimal dekning bør velge SunTek Canopy Paraply, hvis 68-tommers bue har plass til minst to personer. Den doble baldakinen i 100 prosent nylon har et sølvbelegg som reflekterer varme og gir UPF 55+ beskyttelse mot UVA-, UVB- og UVC-stråler. Et Vortec-ventilasjonssystem hindrer paraplyen i å snu seg i sterk vind.

Glassfiberkonstruksjon holder paraplyen lett samtidig som den øker levetiden. Den er 42,5 tommer høy og har et ergonomisk håndtak som passer inn i paraplyfestet på de fleste golfbiler, og lar hendene dine frie til å jobbe med å perfeksjonere svingen din. Selv om alle produktene har et sølvbelegg på toppen, kan du velge mellom en rekke farger på undersiden av kalesjen, inkludert gul, svart, blå og grønn.

Best for reiser: Umenice UV Protection Travel Paraply

Mens de fleste UV-paraplyer på markedet er reisevennlige, skiller Umenice UV Protection Travel Paraply seg ut for sin lette vekt på 12,8 gram. Aluminiumsrammen er også mindre enn 12 tommer lang,noe som betyr at du enkelt kan putte den ned i vesken og piske den ut når det trengs. I tillegg har paraplyen en dobbeltbelagt sølvbaldakin med UPF 50+ beskyttelse som blokkerer mer enn 98 prosent av UVA/UVB-strålene. Den tåler også sterk vind, takket være den sterke glassfiberrammen, mens et PU-belagt håndtak gjør paraplyen lett å gripe.

Best for alle forhold: Coolibar 42-tommers Sodalis reiseparaply

Regn eller solskinn, Sodalis Travel Paraply fra Coolibar har dekket deg. Den har et høyteknologisk belegg med UPF 50+ beskyttelse som blokkerer 98 prosent av UV-strålingen, samt en underside som absorberer UV-stråler. Og for overskyede dager kommer paraplyens vannavstøtende, slitesterke nylonstoff godt med. Med en 42-tommers bue og en 38,5-tommers diameter, tilbyr denne paraplyens doble baldakindesign med mesh-innsatser også ventilasjon for varmere vær. Det myke håndtaket og knappen for automatisk åpning/lukking gjør paraplyen flott for reiser, siden den kollapser til en kompakt 11 tommer.

Beste design: Sharpty Inverted Umbrella

Med en dobbelvegget kalesje er Sharpty Inverted Paraply flott for å blokkere solen på sydende sommerdager, men den har også et strålende design hvis det skulle begynne å dusje. Mens de fleste paraplyer lukkes fra innsiden og ut, har denne en enkel knapp som lukkes fra utsiden og inn, og fanger vannet slik at bilsetet, bagasjen og gulvet ikke blir gjennomvåt. I tillegg er det 17 lyse og morsomme farger og design som spenner fra solsikker og striper til stjerneklare netter og Eiffeltårnet. Det C-formede håndtaket tillater reisendeå feste den til underarmen for å frigjøre hendene.

Best for the Beach: Sport-Brella Sun and Rain Canopy and Paraply

Kjøp på Amazon

Mange parasoller er for små til å kunne fungere som strandparasoller. Mange strandparasoller er for store og tunge til å ha den med seg på en realistisk tur. Sport-Brella prøver å bygge bro over dette gapet med en stor, men lett parasoll med innebygde klaffer for å konvertere til et vind- og solblokkerende ly for stranden, konserter og hvor som helst du kan ta den med. Med en bredde på 7 fot er den stor nok for to, og den kommer teltlignende, med staker og stenger for å sikre den på plass når den brukes som ly.

De 9 beste strandparaplyene i 2022

Beste parasoll: Pagoda Peak gammeldags parasoll

Kjøp på Amazon

Fashionistas vil elske retro-utseendet til denne vakre parasollen, med sin toppede pagodeform og 16 slanke metallribber. Den gir beskyttelse mot UV-stråler og regn (selv om dens delikate konstruksjon ikke er ment å tåle sterk vind). Velg din i elfenben, svart, rosa eller lilla. Uansett hvilken farge du går for, kommer det matchende krokete håndtaket, ribbene og baldakinen i en kontrastfarge, og øker dermed parasollens visuelle effekt. Den måler 35 tommer i diameter og 32,5 tommer i lengde.

Endelig dom

UV-Blocker Compact Paraplyen tilbyr betydelig dekning for å holde deg beskyttet og kjølig på varme dager, og den fungerer også som et skjold mot regn hvis været snur seg. Hvis du trenger en enda større dekningsomfang, SunTek 64-tommers overdimensjonert UVParaplyer (se på Amazon) er et ideelt valg, siden det blokkerer sol, vind og regn. Designet med dobbel baldakin bidrar til å forhindre vindkast fra å stjele eller skade paraplyen din, mens den overdimensjonerte spredningen holder deg i skyggen.

Hva du skal se etter i en UV-paraply

Vents

Ingenting ødelegger en god paraply som et stivt vindkast. Se etter ventiler (noen ganger referert til som en "dobbel baldakin") som lar luft passere gjennom paraplyen din i stedet for å ta den på tur eller snu den.

Material

Polyester og nylon er to av de vanligste stoffene som brukes i paraplyer. Polyester er rimelig, men den kan synke og strekke seg mer enn nylon hvis den er gjennomvåt. Pongee er et mindre kjent materiale som har høyere trådantall enn nylon eller polyester; som sådan er den veldig tynn og silkeaktig, og er bedre rustet til å avvise vann.

Vanlige spørsmål

  • Kan jeg fortsatt bli brent under en UV-paraply?

    Ja, definitivt. Mens en god parasoll vil blokkere de fleste direkte stråler, kommer UV-stråling i flere former og kan lett reflekteres fra overflater. Og fordi solen beveger seg, kan det hende du ikke alltid klarer å holde deg perfekt under skyggen av paraplyen din.

  • Må jeg fortsatt bruke solkrem eller solbriller?

    Ja, hvis du skal være ute i solen over lengre tid, er det nødvendig med et lag med solkrem. Solbriller er kanskje enda viktigere - gjenskinn og refleksjoner fra intense stråler kan lett treffe øynene dine, selv med en paraply. Og ikke gi rabatt på solbeskyttende klær, som kan være et av dine beste forsvarmot UV-stråling.

  • Blokker UV-paraplyer regn?

    Nesten alle UV-paraplyer vil også kaste regn, selv om de kanskje ikke er like spesialbygde for det som en ekte regnparaply. Regnparaplyer av høy kvalitet vil bruke tette stoffer og belegg som er ment å blokkere regn og holde seg tørre.

  • Kan jeg bare kjøpe en vanlig paraply?

    En regnparaply vil helt sikkert blokkere noen UV-stråler, og det samme vil nesten alle stoffer. Fordelen med en UV-paraply er at den er laget for solbeskyttelse og vil sannsynligvis blokkere mer enn 99 prosent av direkte UV-stråler. Mange har også reflekterende belegg som bidrar til å holde luften under kjølig.

Why Trust TripSavvy?

Justin Park er en Breckenridge, Colorado-basert forfatter og videograf som lærte å respektere solen da han bodde i Honolulu, Hawaii. Han bor nå på 10 000 fot i Rockies, hvor reflekterende snø og vann konspirerer for å gjøre solen til en enda mer formidabel fiende.

Anbefalt: