Lie Angle In Golf Clubs: What It Is, Why It Matters

Innholdsfortegnelse:

Lie Angle In Golf Clubs: What It Is, Why It Matters
Lie Angle In Golf Clubs: What It Is, Why It Matters

Video: Lie Angle In Golf Clubs: What It Is, Why It Matters

Video: Lie Angle In Golf Clubs: What It Is, Why It Matters
Video: What is Lie Angle?? Why Golf Lie Angle Matters | Trackman Test 2024, Kan
Anonim
Liggevinkel er vinkelen mellom skaftet og grunnlinjen til en golfkølle
Liggevinkel er vinkelen mellom skaftet og grunnlinjen til en golfkølle

"Ligevinkelen" til enhver golfkølle er vinkelen som dannes mellom midten av skaftet og sålen, eller bakkelinjen, til klubben når køllen er sål i riktig spilleposisjon (som på adressen). Se for deg klubben riktig sålet på flatt underlag, med en rett linje som strekker seg tilbake fra hælen på køllen langs bakken. Tenk deg nå å måle vinkelen fra den linjen opp til akselen. Det er løgnvinkelen.

Lie-vinkel er en faktor som påvirker nøyaktigheten til golfslag. Golfere som bruker køller hvis liggevinkler ikke passer deres kroppstyper og/eller golfsvinger, koster seg selv slag. Å matche liggevinkelen til køller til den spesifikke golfspilleren er et av målene med en kølletilpasningsøkt.

Lygevinkler varierer nesten alltid fra midten av 50 grader (i drivere) til midten av 60 grader (i korte jern). I strykejern er området typisk fra 59 eller 60 grader til rundt 64 grader. (Ligevinkler på puttere strekker seg til 70-tallet.)

'Flat' og 'Upright' er viktige adjektiver for løgnvinkler

Lygevinkel er en viktig faktor ved klubbtilpasning (pass på at golfkøllene passer til kroppen og svinger). Og det er tre begreper som brukes for å tilpasse golfspillere for løgnvinkel:

  • Standard liggevinkel: Hva hyllevare golfkøller er designet med.
  • Flat lie-vinkel: En lie-vinkel som er lavere enn standard lie-vinkel (en 62-graders lie-vinkel på et 9-jern er flatere enn standard 9-jern liggevinkel på rundt 64 grader);
  • Oppreist lie-vinkel: En lie-vinkel som er høyere enn standard lie-vinkel (en 66-graders lie-vinkel på et 9-jern er mer oppreist enn standard 9- jernliggende vinkel på rundt 64 grader).

Du hører kanskje en golfspiller (eller klubbpasser) si ting som: "Du trenger flatere liggevinkler på strykejernene dine", eller "Jeg fikk jernene mine bøyd 1 grad oppreist."

The Impact of Lie Angle på golfslag

Løgevinkelen til køllene dine må passe til spillet ditt, svingen din, kroppen din. Og hvis løgnvinkelen til køllene dine er dårlig egnet for deg? Dårlige ting kan skje med golfslagene dine.

Når liggevinkelen til køllene dine er feil for din sving eller kroppstype, kan du sette et flott sving på ballen og fortsatt ha problemer med nøyaktigheten. Dårlig passende løgnvinkler skaper dytt og drag og andre feil.

Tom Wishon, en mangeårig golfklubbdesigner og produsent og grunnlegger av Tom Wishon Golf Technology, forklarer:

Ligevinkelen anses å være perfekt for golfspilleren når sålen kommer til støt perfekt parallelt med bakken.

"Hvis liggevinkelen er feil for golfspilleren, slik at tåen på køllehodet vippes godt opp i forhold til hælen, peker ansiktet automatisk mot kroksiden av mållinjen. Omvendt, hvis køllehodet kommer til støtet vippet med hælen godt opp i forhold til tåen, peker ansiktet på køllehodet mot skivesiden av mållinjen."

Vi kan gjenta det på en måte som hjelper leserne å visualisere hva Wishon forklarer:

  • Hvis tåen på kølla er opp (i forhold til hælen) ved støt, vil kølleflaten peke mot venstre (for en høyrehendt golfspiller);
  • Hvis hælen er oppe (i forhold til tåen) ved støt, vil kølleflaten peke mot høyre (for en høyrehendt golfspiller).

En posisjon med tå opp ved sammenstøt indikerer at liggevinkelen din kan være for oppreist; en tå-ned-posisjon (som betyr at køllens hæl er høyere enn tåen) ved støt indikerer at liggevinkelen din kan være for flat.

I tillegg til at effektene på skuddene dine forteller deg at det kan være et problem med løgnvinklene til køllene dine, kan divotene dine også gi ledetråder. Hvis divotene dine er dypere på tåsiden enn hælsiden (tå ned, hæl opp ved støt) eller dypere på hælsiden enn tåsiden (tå opp, hæl ned ved støt), er det et tegn på at løgnvinklene dine kan være for flatt eller for oppreist.

Riktig løgnvinkel er viktigere i jern enn i skog

Ikke misforstå: Lie-vinkel er en viktig faktor i alle golfkøller, også putteren. Men å ha feil passformede løgnevinkler gir flere problemer i jern enn i skogen.

"Jo større loftet er på forsiden av køllehodet, jo mer off-line vil ansiktet peke når liggevinkelen ikke er riktig for golfspilleren," forklarer Wishon. "Og dermed,liggevinkelen er mye viktigere for å passe til golfspilleren i jernene enn i skogen, siden jern har litt til mye mer loft enn woods."

Lygevinkler sjekket under klubbtilpasning

Hvis du tror at løgnvinklene på golfkøllene dine kan passe dårlig, besøk en klubbmontør. Klubbpasseren vil sjekke ut deg og køllene dine ved å ta målinger og overvåke svingene dine. Hvis det er et problem med lie-vinkler, kan de fleste (men ikke alle) jern bøyes ved hosel for å øke eller redusere lie-vinkelen.

Og hvis du er seriøs med golf, ønsker å maksimere poengevnen din og leter etter nye klubber, besøk en klubbpasser først. Finn ut om du trenger stående eller flate liggevinkler før du bruker pengene på nye køller.

Anbefalt: